PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z Nikon D70s

keniaw
30-04-2007, 19:25
Witam,

Dzisiaj przez chwilę byłem szczęśliwym posiadaczem nikona d70s, do momentu gdy pół godziny po zakupie po zrobieniu 20 zdjęć usłyszałem, że w aparacie coś 'lata' (tak jakby śrubka, bądź inny niewielki element odpadł w środku...).
Wróciłem do sklepu Electroworld i czym prędzej do działu gwarancji, ekspedient przyniósł inny egzemplarz i zaczęliśmy sprawdzać czy w nim coś się przemieszcza po przechyleniu aparatu... i ku mojemu zdziwieniu w kolejnym aparacie efekt był ten sam i w dwóch następnych !!! Osoba, która mi go sprzedawała nie miała wielkiego pojęcia o fotografii ale powiedziała, że raczej nie jest to normalne.

Mam pytanie do posiadaczy d70s czy jak nim lekko potrząsną (lekko :D ) to czy odchodzą z niego jakiekolwiek 'dziwne dźwięki' ??

Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedź na posta.

P.S. Poza tymi dziwnymi objawami, aparat wydawał się być w pełni sprawny. Jednak wolałem go oddać i odzyskać pieniądze.

blekota
30-04-2007, 19:29
było wiele razy, czujnik położenia . ,(aczkolwiek u mnie nie lata-nie potrząsałem wprawdzie. Może dlatego że mój jest z Uk p.s jest poniżej wątek o wyższości aparatów z poza Polskiej dystrybucji )a tak serio to norma.

amirez
30-04-2007, 19:33
Musi latać i pukać - taka konstrukcja. Jak nie lata i nie puka - aparat jest "walnięty".

david555
30-04-2007, 19:34
Brak słów.

paskud
30-04-2007, 19:35
rotfl - wraca jak bumerang - ale widać, że nowi nie czytają "najczęściej zadawane pytania" :/

pdzran
30-04-2007, 19:36
Dlatego sprzedalem D50 i kupilem S9600 :D w nim mi juz nie nie lata ;)
Za to w D50 mialem wymienne obiektywy a w S9600 chyba nie, probowalem odkrecic i nic ... nie wiem czy probowac na sile ? :D
Chyba tez go oddam ;)

Piotr_
30-04-2007, 19:37
A wystarczyło przeczytać to http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=17663

Radosso
30-04-2007, 19:55
dobrze, nie widze problemu, że powiesił ten post. Był w szoku. Dobrze, że w moim przypadku, najpierw przeczytałem o tym czujniu tu, a dopiero potem usłyszałem go w aparacie

keniaw
30-04-2007, 20:08
Dzięki za szybką odpowiedź i przepraszam poirytowanych weteranów forum, ale widocznie taki jest los nowych....

Śpieszę się z kupnem tego maleństwa, po przeczytaniu postów z problemami użytkowników z d70s i narzekaniami na serwis nikona zaczynam mieć wątpliwości czy oby na pewno będzie to dobry zakup czy może nie lepszy będzie canon z podobnej półki cenowej...

Mam kilka obiektywów z mojego analogowego nikona i dlatego wolałbym pozostać przy tej marce.
Martwi mnie tylko fakt, iż u niektórych użytkowników obiektywy z analogowych 'pstrykaczy' nikona skrzypią, wydają dziwne dźwięki i się zacinają na af...

Z chęcią poznam Wasze zdanie na ten temat.

MYSZ
30-04-2007, 20:25
Hmm :) miałem i mam kilka "analogowych" szkiełek i nic jakos specjalnie w nich nie zgrzyta a jak juz czasem kupisz w/w to niech nie przerazi cię pionowa kreska w wizjerze, tak ma być a powaznie, to dobry aparat :)

bears_company
30-04-2007, 22:29
Temat wieloktrotnie rozpatrywany na forum, wiec moze lepiej poszukać niz na nowo sie rozpisywać.

Mam nadzieje ze admin niedługo zamknie ten wątek

Radosso
01-05-2007, 12:04
Zanim go zamknie, to powiem, że nie wiem czy bym teraz nie kupił C. Nie znam co prawda dokładnie tej marki a napewno wziął bym go mocno pod uwagę.

Jakubas
01-05-2007, 12:45
Podstawowa zasada uzytkowania jakiegokolwiek sprzetu elektronicznego... RTF(!)M :!:

Swoja droga to nia ma jak specjalista na stanowisku pracy... :?

MayQ
01-05-2007, 13:13
Śpieszę się z kupnem tego maleństwa, po przeczytaniu postów z problemami użytkowników z d70s i narzekaniami na serwis nikona zaczynam mieć wątpliwości czy oby na pewno będzie to dobry zakup czy może nie lepszy będzie canon z podobnej półki cenowej...

O problemach z aparatem piszą tylko ci którzy je mają i ile jest tych postów? 10, 20, 50 100 nie wiem. I to sie rzuca w oczy. Zreszta z kazdym sprzetem tak jest z Canonami i innymi tak samo. A prawda jest taka, że ci co nie mają problemów ze sprzetem o tym po prostu nie piszą! bo po co?! Zobacz ile jest ludzi na forum ilu jest posiadaczy nikona. Gdyby tak załozyć wątek w stylu "Kto nie miał problemów z lustrzanką Nikona" i kazdemu by sie chciało napisać to dopiero byś zobaczył i uwierzył że to jednak dobry sprzęt.