Zobacz pełną wersję : Problem z Nikon D70s
Witam,
Dzisiaj przez chwilę byłem szczęśliwym posiadaczem nikona d70s, do momentu gdy pół godziny po zakupie po zrobieniu 20 zdjęć usłyszałem, że w aparacie coś 'lata' (tak jakby śrubka, bądź inny niewielki element odpadł w środku...).
Wróciłem do sklepu Electroworld i czym prędzej do działu gwarancji, ekspedient przyniósł inny egzemplarz i zaczęliśmy sprawdzać czy w nim coś się przemieszcza po przechyleniu aparatu... i ku mojemu zdziwieniu w kolejnym aparacie efekt był ten sam i w dwóch następnych !!! Osoba, która mi go sprzedawała nie miała wielkiego pojęcia o fotografii ale powiedziała, że raczej nie jest to normalne.
Mam pytanie do posiadaczy d70s czy jak nim lekko potrząsną (lekko :D ) to czy odchodzą z niego jakiekolwiek 'dziwne dźwięki' ??
Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedź na posta.
P.S. Poza tymi dziwnymi objawami, aparat wydawał się być w pełni sprawny. Jednak wolałem go oddać i odzyskać pieniądze.
było wiele razy, czujnik położenia . ,(aczkolwiek u mnie nie lata-nie potrząsałem wprawdzie. Może dlatego że mój jest z Uk p.s jest poniżej wątek o wyższości aparatów z poza Polskiej dystrybucji )a tak serio to norma.
Musi latać i pukać - taka konstrukcja. Jak nie lata i nie puka - aparat jest "walnięty".
david555
30-04-2007, 19:34
Brak słów.
rotfl - wraca jak bumerang - ale widać, że nowi nie czytają "najczęściej zadawane pytania" :/
Dlatego sprzedalem D50 i kupilem S9600 :D w nim mi juz nie nie lata ;)
Za to w D50 mialem wymienne obiektywy a w S9600 chyba nie, probowalem odkrecic i nic ... nie wiem czy probowac na sile ? :D
Chyba tez go oddam ;)
A wystarczyło przeczytać to http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=17663
dobrze, nie widze problemu, że powiesił ten post. Był w szoku. Dobrze, że w moim przypadku, najpierw przeczytałem o tym czujniu tu, a dopiero potem usłyszałem go w aparacie
Dzięki za szybką odpowiedź i przepraszam poirytowanych weteranów forum, ale widocznie taki jest los nowych....
Śpieszę się z kupnem tego maleństwa, po przeczytaniu postów z problemami użytkowników z d70s i narzekaniami na serwis nikona zaczynam mieć wątpliwości czy oby na pewno będzie to dobry zakup czy może nie lepszy będzie canon z podobnej półki cenowej...
Mam kilka obiektywów z mojego analogowego nikona i dlatego wolałbym pozostać przy tej marce.
Martwi mnie tylko fakt, iż u niektórych użytkowników obiektywy z analogowych 'pstrykaczy' nikona skrzypią, wydają dziwne dźwięki i się zacinają na af...
Z chęcią poznam Wasze zdanie na ten temat.
Hmm :) miałem i mam kilka "analogowych" szkiełek i nic jakos specjalnie w nich nie zgrzyta a jak juz czasem kupisz w/w to niech nie przerazi cię pionowa kreska w wizjerze, tak ma być a powaznie, to dobry aparat :)
bears_company
30-04-2007, 22:29
Temat wieloktrotnie rozpatrywany na forum, wiec moze lepiej poszukać niz na nowo sie rozpisywać.
Mam nadzieje ze admin niedługo zamknie ten wątek
Zanim go zamknie, to powiem, że nie wiem czy bym teraz nie kupił C. Nie znam co prawda dokładnie tej marki a napewno wziął bym go mocno pod uwagę.
Podstawowa zasada uzytkowania jakiegokolwiek sprzetu elektronicznego... RTF(!)M :!:
Swoja droga to nia ma jak specjalista na stanowisku pracy... :?
Śpieszę się z kupnem tego maleństwa, po przeczytaniu postów z problemami użytkowników z d70s i narzekaniami na serwis nikona zaczynam mieć wątpliwości czy oby na pewno będzie to dobry zakup czy może nie lepszy będzie canon z podobnej półki cenowej...
O problemach z aparatem piszą tylko ci którzy je mają i ile jest tych postów? 10, 20, 50 100 nie wiem. I to sie rzuca w oczy. Zreszta z kazdym sprzetem tak jest z Canonami i innymi tak samo. A prawda jest taka, że ci co nie mają problemów ze sprzetem o tym po prostu nie piszą! bo po co?! Zobacz ile jest ludzi na forum ilu jest posiadaczy nikona. Gdyby tak załozyć wątek w stylu "Kto nie miał problemów z lustrzanką Nikona" i kazdemu by sie chciało napisać to dopiero byś zobaczył i uwierzył że to jednak dobry sprzęt.