Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie Problem z Nikon D70s

Witam,

Dzisiaj przez chwilę byłem szczęśliwym posiadaczem nikona d70s, do momentu gdy pół godziny po zakupie po zrobieniu 20 zdjęć usłyszałem, że w aparacie coś 'lata' (tak jakby śrubka, bądź inny niewielki element odpadł w środku...).
    Wróciłem do sklepu Electroworld i czym prędzej do działu gwarancji, ekspedient przyniósł inny egzemplarz i zaczęliśmy sprawdzać czy w nim coś się przemieszcza po przechyleniu aparatu... i ku mojemu zdziwieniu w kolejnym aparacie efekt był ten sam i w dwóch następnych !!! Osoba, która mi go sprzedawała nie miała wielkiego pojęcia o fotografii ale powiedziała, że raczej nie jest to normalne.

Mam pytanie do posiadaczy d70s czy jak nim lekko potrząsną (lekko ) to czy odchodzą z niego jakiekolwiek 'dziwne dźwięki' ??

Pozdrawiam i czekam na szybką odpowiedź na posta.

P.S. Poza tymi dziwnymi objawami, aparat wydawał się być w pełni sprawny. Jednak wolałem go oddać i odzyskać pieniądze.

Domyślnie

było wiele razy, czujnik położenia . ,(aczkolwiek u mnie nie lata-nie potrząsałem wprawdzie. Może dlatego że mój jest z Uk p.s jest poniżej wątek o wyższości aparatów z poza Polskiej dystrybucji )a tak serio to norma.
    Ostatnio edytowane przez blekota ; 30-04-2007 o 19:33

Domyślnie

Musi latać i pukać - taka konstrukcja. Jak nie lata i nie puka - aparat jest "walnięty".
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Brak słów.

Ostatnio edytowane przez david555 ; 30-04-2007 o 19:36
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

rotfl - wraca jak bumerang - ale widać, że nowi nie czytają "najczęściej zadawane pytania" :/
    D300 + kilka szkiełek + lampa + statyw

Domyślnie

Dlatego sprzedalem D50 i kupilem S9600 w nim mi juz nie nie lata
    Za to w D50 mialem wymienne obiektywy a w S9600 chyba nie, probowalem odkrecic i nic ... nie wiem czy probowac na sile ?
    Chyba tez go oddam

Domyślnie

dobrze, nie widze problemu, że powiesił ten post. Był w szoku. Dobrze, że w moim przypadku, najpierw przeczytałem o tym czujniu tu, a dopiero potem usłyszałem go w aparacie
    Nie jest trudno zrobić takie zdjęcie, trudniej jest znaleźć takie miejsce
    D700 | D70s | Canon G9 | Nikkor 24-70mm 2.8 | Nikkor 16mm 2.8| Sigma 18-50 f2.8 | Sigma 70-300 f4-5.6 | SB800 | Manfrotto|

Domyślnie

Dzięki za szybką odpowiedź i przepraszam poirytowanych weteranów forum, ale widocznie taki jest los nowych....

Śpieszę się z kupnem tego maleństwa, po przeczytaniu postów z problemami użytkowników z d70s i narzekaniami na serwis nikona zaczynam mieć wątpliwości czy oby na pewno będzie to dobry zakup czy może nie lepszy będzie canon z podobnej półki cenowej...

Mam kilka obiektywów z mojego analogowego nikona i dlatego wolałbym pozostać przy tej marce.
    Martwi mnie tylko fakt, iż u niektórych użytkowników obiektywy z analogowych 'pstrykaczy' nikona skrzypią, wydają dziwne dźwięki i się zacinają na af...

Z chęcią poznam Wasze zdanie na ten temat.
    Ostatnio edytowane przez keniaw ; 30-04-2007 o 20:20

Domyślnie

Hmm miałem i mam kilka "analogowych" szkiełek i nic jakos specjalnie w nich nie zgrzyta a jak juz czasem kupisz w/w to niech nie przerazi cię pionowa kreska w wizjerze, tak ma być a powaznie, to dobry aparat
    D2H,D700, SB800, Jupiter 37A 135, PCS ARSAT H 35 F2,8, Nikkor AiS 28 F2,8, Nikkor 80-200 F2,8, Nikkor 24-70 F2,8, Nikkor 55 F1,2, Nikkor 105 2 DC, Sigma 50 F1,4.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów