Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Coumeenole Beach
Zapraszam...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://greg77.net/z/Slea-Head-skladak-2-copy-polaczone.jpg)
Ale fajny moment trafiłeś. Tylko pogratulować i pozazdrościć.
szymon708
10-09-2014, 22:51
Szacun ! Genialne robisz te zdjęcia. Zazdroszczę warsztatu.
Nikonozaur
10-09-2014, 23:05
Ładnie jest, czysto, kolorowo, ale bez zbędnych "Hawajów". ;) Mam nadzieję, ze jeszcze zaprezentujesz coś z tego pleneru.
Ładnie jest, czysto, kolorowo, ale bez zbędnych "Hawajów". ;) Mam nadzieję, ze jeszcze zaprezentujesz coś z tego pleneru.
Musze do tego spokojnie podejsc, bo materialu sporo a nie chce bubla wypuscic jak prawie bylo z tym zdjeciem ;)
Zaakcentuj lepiej cienie (czytaj: przyciemnij), wtedy światło lepiej zagra - fajowe miejsce, a i warunki ciekawe trafiłeś ;).
Czekam na kolejne :D.
Zaakcentuj lepiej cienie (czytaj: przyciemnij), wtedy światło lepiej zagra - fajowe miejsce, a i warunki ciekawe trafiłeś ;).
Czekam na kolejne :D.
Hubercie u mnie to jest tak chcialem, zdjecie plaskie nie jest a cienie gdzie sa co doskonale widac, wiec tak zostawiam ;)
Dzieki za komentarz.
Masz rację, bo widać, gdzie są cienie, ale wydaje mi się, że gdyby przyciemnić bardziej te partie, to wtedy jaśniejsze partie byłby lepiej widoczne, przez co całość zyskałaby w odbiorze ;).
Ot, taka sugestia - zrobisz, jak zechcesz :D.
Jak zmienisz tlo na jasne to zobaczysz, ze cienie wcale nie sa takie jasne...to tak gdyby komus bylo jeszcze za jasno, z lewej na dole strony mozna wybrac inne tlo forum ;)
Wszystko git ale jedna rzecz mi nie pasuje - swiatlo na szczycie / (czyt. tego czegos z prawej :razz:) bo wyglada jakby sie mialo chowac w cieniu (jest za gorka) ale nie bylo mnie tam to tak tylko zgaduje :razz:
Reszta przyjemna, moze troche asfalt za bardzo podkolorowany na jednym z winkli :razz: :D
Bardzo ciekawie kadrowane, kolory również przyjemne dla ogladajacego, nie ma co szukać wad na siłę - gratuluje.
Piękna fota, jak zwykle zresztą. Ślady na piachu, bezcenne :)
wolnyslimak
11-09-2014, 13:06
Rewelacja. Nic dodać nic ująć.
W końcu coś nowego i ładnego.
Kadr ten jest dużo lepszy, od tego co nam ostatnim czasie pokazywałeś . Jest Pięknie :)
Wszystko git ale jedna rzecz mi nie pasuje - swiatlo na szczycie / (czyt. tego czegos z prawej :razz:) bo wyglada jakby sie mialo chowac w cieniu (jest za gorka) ale nie bylo mnie tam to tak tylko zgaduje :razz:
Juz mowie, zdjecie jest robione ze sporej wysokosci, dlatego nie mozesz patrzec na to logicznie, perspektywa robi swoje a na RAWie slonce tam jest ;)
Ślady na piachu, bezcenne :)
Juz na miejscu o tym myslalem...;)
Kadr ten jest dużo lepszy, od tego co nam ostatnim czasie pokazywałeś.
Moze nie lepszy a inny, bo w koncu te dwa miejsca dzieli ponad 300km odleglosc ;)
Greg - czemu nie ma wersji xxl ?
O w mordę. Ale piękne kolory!
Wszystko zgodnie z przepisami , jest pięknie.Pozdrawiam
No mega mega. Ja bym jednak dał więcej lewej strony mniej prawej, teraz kadr ciągnie centralnie za mocno
Świetnie podany widoczek. Ciekawe niebo, dobry moment, resztki światła ładnie się kładą po pagórkach.
No mega mega. Ja bym jednak dał więcej lewej strony mniej prawej, teraz kadr ciągnie centralnie za mocno
Swietnie, pusty ocean i z boku kawalek klifu z droga ktora jako glowny temat znalazla sie w srodku, pomysl jak wtedy bedzie to zdjecie koslawe ;)
skladales z kilku ekspozycji czy wyciagles detale w dole filtrami i obrobka?
detale miazdza
6 klatek, skladane recznie , czesciowo automatem, wszystko w PSie...mocno swiecilo w obiektyw, trudno by bylo zrobic to z jednej ekspozycji, tym bardziej, ze mam rawy naswietlone na slonce a tam dol to totalna ciemnica :D