Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] 3 miesiace po
ranbir kapoor
04-09-2014, 09:17
3 miesiace po tajfunie Yoranda portowe miasteczko Tacloban powoli wstaje z kolan
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://fotozrzut.pl/)
Dopiero co sie z powodu komentarza kolegi shaolin "ze za ciemno" zzymalem, ale pierwszy plan moglby byc troche jasniejszy, choc byc moze zniknalby wtedy "robiacy" zdjecie podzial na plany. Ogolnie: do zdjec z grupy "estetyka rozkladu" trudno sie przyczepic, gdyz "brzydko" juz jest (i byc musi) :-)
A mario jak zwykle przyszedł i "pozamiatał". Mógłbyś nieco częściej wpadać ? :)
Ps. Ja wiem, że to forum fotograficzne i publikujemy tu głównie zdjęcia, ale czy jest cień szansy na tekst do tej historii ? Byś nieco opowiedział o okolicznościach powstania tego zdjęcia, jakiś rzut na sytuację.
Uwielbiam czytać DOC!, a tu na forum mi nieco tego dłuższego opisu brakuje. Może większość forumowiczów zachwyca się samymi obrazami, ja jednak ostatnio lubię czytać, i wtedy czuje, że zrozumiałem zdjęcie kompleksowo.
zdjęcie jest niesamowite, bez dwóch zdań. Zarówno kadr, głębia, kolorystyka, technika - zdecydowanie pierwszoligowa.
natomiast, gdyby nie tytuł - miałbym problem z odbiorem zdjęcia.
To jest zdecydowanie bardziej statyczna, malarska scena , niż dokument.
Zatem moc tego zdjęcia nie jest chyba tam gdzie chciałeś żeby była.
Myślę, że przekaz może pójść w stronę dokumentu w większym secie.
ranbir kapoor
04-09-2014, 10:03
Myślę, że przekaz może pójść w stronę dokumentu w większym secie.
spedzilem tam troche czasu wiec wiekszy set jak najbardziej jest i taki tez byl zamysl
Horyzont w prawo leci. Zresztą w ogóle nuda. Chodź, lepiej jedźmy do tego Kosowa=)
ranbir kapoor
04-09-2014, 16:06
A nie do gdyni?
Do Gdyni też przyjeżdżaj, bez migania się.
tajfun chyba Yolanda był :) Zdjęcie dobre ale wolałbym je oglądać razem z pozostałymi jeśli takowe są :)
ranbir kapoor
04-09-2014, 16:33
Fakt literowka
Inne chetnie pokazuje
Ciekawi mnie powód powstania tej wielkiej żółtej plamy pośrodku. Czy to celowy zabieg? O horyzoncie już wyżej ktoś wspomniał. Czy to też celowe? Scena świetna, ciemny PP ma swój sens tutaj.
ranbir kapoor
18-09-2014, 19:10
To nie artystyczny zabieg a poprostu kleby dymu