Zobacz pełną wersję : Problem z d7000!
biedronkkka
05-08-2014, 08:27
Witajcie!
Posiadam nikona d7000 i mam mały problem, nie załącza mi się ekran główny(informacyjny), wykonane zdjęcia wyświetlają się normalnie a po przełączeniu w stan gotowości do robienia zdjeć ekran jest czarny :( wyciągałam baterie, kartę, nic nie pomogło. Zakupiłam kilka dni temu grippa Meike, czy aparat mógł ześwirować?
A jak odłączysz grip to co się dzieje?
biedronkkka
05-08-2014, 08:53
No właśnie to samo, czarny ekran przy załączonym gripie i po ściągnięci jest to samo, masz jakiś pomysł co można z tym zrobić? (oprócz serwisu? :/ )
Aby zapalił się ekran LCD musisz nacisnąć przycisk INFO. LCD sam się nie włącza tak, jak w mniejszych D3xxx, D5xxx
misiek1214
05-08-2014, 10:03
Dokładnie tak jak puciek pisze trzeba wdusić info.
Pytanie czy przy górnym ekranie duży LCD jest aż tak konieczny do podglądu ustawień(wiem wiem zależy to od przyzwyczajeń) : )
zbyszekD7000
05-08-2014, 10:14
To że ekran ci gaśnie przy robieniu zdjęć to normalne, jak chcesz w nim wszystko widzieć to musisz włączyć LV wtedy widzisz tak jak w kompakcie ;-) takie uproszczenie, bo chyba pytającemu o taki przypadek chodziło
Napisał:
nie załącza mi się ekran główny(informacyjny) więc nie chodzi raczej o LV.