Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Problem z d7000!

Witajcie!
    Posiadam nikona d7000 i mam mały problem, nie załącza mi się ekran główny(informacyjny), wykonane zdjęcia wyświetlają się normalnie a po przełączeniu w stan gotowości do robienia zdjeć ekran jest czarny wyciągałam baterie, kartę, nic nie pomogło. Zakupiłam kilka dni temu grippa Meike, czy aparat mógł ześwirować?

Domyślnie

A jak odłączysz grip to co się dzieje?
    D7100 | Sigma 17-50 F2.8 | Sigma 50 F1.4 | Tamron 70-300 F4-5.6 VC | SB-700

Domyślnie

No właśnie to samo, czarny ekran przy załączonym gripie i po ściągnięci jest to samo, masz jakiś pomysł co można z tym zrobić? (oprócz serwisu? :/ )

Domyślnie

Aby zapalił się ekran LCD musisz nacisnąć przycisk INFO. LCD sam się nie włącza tak, jak w mniejszych D3xxx, D5xxx
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Domyślnie

Dokładnie tak jak puciek pisze trzeba wdusić info.

Pytanie czy przy górnym ekranie duży LCD jest aż tak konieczny do podglądu ustawień(wiem wiem zależy to od przyzwyczajeń) : )
    Aparat, szkło i nauka : )

Domyślnie

To że ekran ci gaśnie przy robieniu zdjęć to normalne, jak chcesz w nim wszystko widzieć to musisz włączyć LV wtedy widzisz tak jak w kompakcie takie uproszczenie, bo chyba pytającemu o taki przypadek chodziło
    D7000 |N18-105|N28-70|N70-210|N10-24|S17-50|SB26x2|SB910| |Soligor2x|Jupiter200|Helios44M5|
    Grecja2013
    klik 1) Zabawa w RAW'ki - weź udział
    klik 2) Zabawa "zadania tematyczne" - weź udział

Domyślnie

Napisał:
    nie załącza mi się ekran główny(informacyjny)
    więc nie chodzi raczej o LV.
    Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.

Uprawnienia umieszczania postów