Zobacz pełną wersję : Konwerter VR :)
kryszpin
28-04-2007, 12:42
To by bylo cos :) Element pomiedzy dowolne szklo, a puszke. Przegladalem ostatnio moje zdjecia zrobione minolta a200 na 1/4s z reki i zdalem sobie sprawe ze to jednak byla sprawna funkcja.
Jaka przyslone miales na tych zdjeciach z minolty? F5,6? Imho wole jasny obiektyw z bonusem w postaci innego obiektywu niz ciemnawego vr'a. Pod uwage na razie nie biore jasnego vr bo cena jest kosmiczna :0
A1 na szerokim miala 2.8 a na dlugim 3.5 wiec ciemno nie bylo ;)
kryszpin
28-04-2007, 13:57
Wszystko ok, zdjecia sa 1/4s z f2.8, ale 1/4s - nie poruszone, moim d80 w tej chwili nie robie ponizej 1/30s bo beda poruszone.
Ale jednak chodzi mi o konverter vr w tym temacie, czyli masz juz szkla ciemne (albo jasne :)), bo takie sobie kupiles, i mozesz do kupic do nich vr, pomiedzy szklo a puszke, taki pomysl heh :)
to juz latwiej byloby cos miedzy reke puszke. taki stabilizowany uchwyt
drakenus77
28-04-2007, 21:24
Wszystko ok, zdjecia sa 1/4s z f2.8, ale 1/4s - nie poruszone, moim d80 w tej chwili nie robie ponizej 1/30s bo beda poruszone.
Ale jednak chodzi mi o konverter vr w tym temacie, czyli masz juz szkla ciemne (albo jasne :)), bo takie sobie kupiles, i mozesz do kupic do nich vr, pomiedzy szklo a puszke, taki pomysl heh :)
z pkt marketingu nie oplacalne
1 bo kupisz vr ale nie koniecznie szklo firmy prod. vr np nikon
2.spadnie popyt na szkła z vr..
Valwit jest" cosik "takiego dedykowane do kamery .
do filmowych to wiem ze jest Steadicam ale do fotograficznych to sie srednio nadaje chyba
pomijajac to ze takie cos pewnie mocno by przyciemnilo obiektyw to monopody sa tanie i mozna w leb dac w razie czego ;-)