PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z CS6 i Windows 8

jasin
24-07-2014, 23:39
Mam taki problem, że od jakiegoś czasu próbując otworzyć okienko akcji, histogramu czy cokolwiek z zakładki "window" wszystko mi znika i nie mogę nic zrobić. Instalowałem PSa kilka razy, usuwając przy tym wszystko z rejestru bo inaczej nic nie pomagało, problem wciąż powraca. Ktoś wie co to może być?

nigel
25-07-2014, 07:48
Próbowałeś przywrócić domyślne ustawienia PS ?

1. Trzymaj naraz klawisze Ctrl+Alt+Shift
2. Teraz (trzymając cały czas te trzy klawisze) uruchom Photoshopa
3. Podczas ładowania Photoshopa pojawi się okienko z pytaniem czy usunąć plik ustawień - kliknij TAK.

jasin
26-07-2014, 01:34
Próbowałeś przywrócić domyślne ustawienia PS ?

1. Trzymaj naraz klawisze Ctrl+Alt+Shift
2. Teraz (trzymając cały czas te trzy klawisze) uruchom Photoshopa
3. Podczas ładowania Photoshopa pojawi się okienko z pytaniem czy usunąć plik ustawień - kliknij TAK.

Niestety nie pomogło :(

dem
26-07-2014, 09:26
Polecam czynność ostaeczną, aczkolwiek pewną w 100%: format C. Wyjdzie to na dobre nie tylko PS-owi ;)
Po formacie i instalacji najpotrzebniejszych aplikacji zalecam wykonać obraz systemu. Późniejsze ewentualne problemy, rozwiążesz w 10-15 minut, przywracając system z obrazu.

nigel
26-07-2014, 10:35
Mam taki problem, że od jakiegoś czasu próbując otworzyć okienko akcji, histogramu czy cokolwiek z zakładki "window" wszystko mi znika i nie mogę nic zrobić.

a wklej tu printscreen tego "wszystko znikania" ? Moze cos wykombinujemy innego.

jasin
26-07-2014, 11:29
Nie bardzo jest co wklejać, po prostu zrzuca mi PSa na pasek zadań i nie mogę go ponownie otworzyć/przywrócić, muszę go zamknąć, ponownie otworzyć i wtedy pojawia mi się samo okienko akcji/histogramu, trzeba kliknąć "Close tab group" zamknąć PSa i po tym uruchamia się już normalnie, ale przy próbie otwarcia czegokolwiek z "window" problem powraca.

dem chodzi o to, że system niedawno instalowałem ale coś mu chyba jednak dolega bo bardzo wolno się uruchamia, przeskanuje jeszcze czymś od wirusów, śmieci itp.

Edit: może ktoś ma jakiś paten na sprawdzenie błędów w systemie.

Johanan
26-07-2014, 11:52
... system niedawno instalowałem ale coś mu chyba jednak dolega bo bardzo wolno się uruchamia, przeskanuje jeszcze czymś od wirusów, śmieci itp.
...

Pamiętaj, żeby skanować system z LiveCD (!).

nigel
28-07-2014, 07:40
Nie bardzo jest co wklejać, po prostu zrzuca mi PSa na pasek zadań i nie mogę go ponownie otworzyć/przywrócić, muszę go zamknąć, ponownie otworzyć i wtedy pojawia mi się samo okienko akcji/histogramu, trzeba kliknąć "Close tab group" zamknąć PSa i po tym uruchamia się już normalnie, ale przy próbie otwarcia czegokolwiek z "window" problem powraca.

dem chodzi o to, że system niedawno instalowałem ale coś mu chyba jednak dolega bo bardzo wolno się uruchamia, przeskanuje jeszcze czymś od wirusów, śmieci itp.

Edit: może ktoś ma jakiś paten na sprawdzenie błędów w systemie.

Aha, a jak tak "zrzuci" to próbowałeś kombinacje klawiszy Alt+ Tab ? Żeby "przejechać się" po otwartych oknach. Może spróbuj wybrać jakieś inne okno (może być pulpit) a później wróć do PS'a (tą kombinacją klawiszy).