Zobacz pełną wersję : [ Portret ] The Catter
http://wpkx.pl/_DSC7105C%20The%20Catter%20640.jpg
źródło (http://wpkx.pl/_DSC7105C%20The%20Catter.jpg)
(Kliknięcie, a jakże, kieruje do normalniejszego wymiaru.)
Madlenne
20-07-2014, 01:02
Nie bardzo wiem co autor miał na myśli.
Też nierozumień, ale próbuje.
Zdjęcie rzeźby kota ( w dziale ludzie-portret ) w czapce, ma to być jakaś personifikacja ?
Ma burzyć standardowe pojecie portretu w tym dziale, jeżeli tak to po co ?
Jeżeli tak nie jest to powinno znaleźć się w innym mniej oglądanym dziale np martwa natura.
Na dokładkę tytuł w języku obcym "The Catter" - to ma być nawiązanie do jakiegoś filmu, piosenki, jeżeli tak to jakie ?
Też nierozumień, ale próbuje.
Zdjęcie rzeźby kota ( w dziale ludzie-portret ) w czapce, ma to być jakaś personifikacja ?
Ma burzyć standardowe pojecie portretu w tym dziale, jeżeli tak to po co ?
Jeżeli tak nie jest to powinno znaleźć się w innym mniej oglądanym dziale np martwa natura.
Na dokładkę tytuł w języku obcym "The Catter" - to ma być nawiązanie do jakiegoś filmu, piosenki, jeżeli tak to jakie ?
Dziękuję, doceniam dociekliwość i postaram się odpowiedzieć.
1. Tak, personifikacja, poza tym to kapelusz.
2. Owszem, ponieważ standardy to rutyna, która z kolei przechodzi w manierę, a to nie jest najlepsze ani dla rzemiosła, ani dla sztuki.
3. Rzeźba raczej nie jest naturą.
4. Nawiązanie do dwu postaci z literatury, a konkretnie "Alicji w krainie czarów" - kapelusznika i kota z Cheshire.
PS Jeśli ktoś porusza kwestie językowe, jak choćby angielski tytuł w tym przypadku, to powinien zacząć od poprawnego pisania. Jest na to nawet stosowny punkt regulaminu. Tymczasem drugie słowo postu oraz spacje przy nawiasach i pytajnikach są z tym w pewnej sprzeczności.
Lubię twoje foty - tak po prostu
Pomijam kwestie związane z jakimś przesłaniem/ideą itp.
Sama warstwa wizualna jest często na tyle atrakcyjna że mi najczęściej wystarcza ;)
Dziękuję, Marcinie.
Zaskoczyłeś mnie, i Twoje słowa wiele dla mnie znaczą.
Jestem tylko amatorem z takimi a nie innymi odczuciami, których nie rozbieram na czynniki pierwsze, bo też nie jestem krytykiem. ;)
Dziękuję, doceniam dociekliwość i postaram się odpowiedzieć.
1. Tak, personifikacja, poza tym to kapelusz.
2. Owszem, ponieważ standardy to rutyna, która z kolei przechodzi w manierę, a to nie jest najlepsze ani dla rzemiosła, ani dla sztuki.
3. Rzeźba raczej nie jest naturą.
4. Nawiązanie do dwu postaci z literatury, a konkretnie "Alicji w krainie czarów" - kapelusznika i kota z Cheshire.
PS Jeśli ktoś porusza kwestie językowe, jak choćby angielski tytuł w tym przypadku, to powinien zacząć od poprawnego pisania. Jest na to nawet stosowny punkt regulaminu. Tymczasem drugie słowo postu oraz spacje przy nawiasach i pytajnikach są z tym w pewnej sprzeczności.
Dziękuje za odpowiedzi teraz trochę więcej rozumiem i mam chyba większą świadomość dlaczego
większość Twoich zdjęć nie przypada mi do gustu.
p.s
Dziękuje za uwagi odnośnie kwestii językowych.
A ja przepraszam za tą moją odpowiedź.
Nie powinienem był tak się odzywać.
Kolejna zabawa słowem i skojarzeniami :)
The Catter zamiast The Mad Hatter. Mi tam pasuje.
Slabizna.
Maćku, faktycznie, wapień pińczowski bez wątpienia ustępuje granitowi.
Jednak mimo, że po wydobyciu daje się znakomicie rzeźbić (dosłownie czymkolwiek, nawet, na upartego, paznokciem), to później jego powierzchnia pod wpływem kontaktu z atmosferą utwardza się i uszczelnia na tyle skutecznie, by swym pięknem cieszyć oczy przez setki lat.
Więc na przyszłość postaraj się być mniej pochopny w swych osądach.
:mrgreen:
Uszczelniony to ja jestem na ukryte piekno tego zdjecia. A od utworow w stylu 'Alicji w krainie czarow' wole te, ktore na okladce maja mysliwiec. A przynajmniej atomowy okret podwodny. Stojacy w plomieniach.
Dziwnie spuchnięty ten kot, takie pierwsze skojarzenie.
Uhum...
Zaprzyjaźnieni weterynarze nawet jakoś zdiagnozowali tę jego przypadłość, ale nie zapamiętałem, jak.