Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] The Sound Of Light
Witam po dłuższej przerwie... ;).
Przerwie głównie spowodowanej brakiem "świeżego" materiału :D.
Poniżej obrazek popełniony niespełna 3 tygodnie temu.
Miejsce mi dotąd nieznane, dodatkowo prognozy zapowiadały deszcze podczas wschodu słońca,
więc nie wiedziałem za bardzo co mnie czeka, bo tutejsza pogoda potrafi płatać figle :twisted:.
Zajechałem na miejsce i faktycznie: deszcz zaczął padać pełną parą. Po dłuższej chwili, jeszcze przed wschodem, przestało,
więc postanowiłem szybko zorientować się w terenie :D.
Po chwili stałem już na miejscu z puszką opatuloną w pokrowiec przeciwdeszczowy,
bo za moimi plecami szedł potężny front... oczywiście deszczu ciąg dalszy ;).
ZAPRASZAM
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (https://dl.dropboxusercontent.com/u/52875289/Hosting/The_Sound_Of_Light_1000.jpg)
Pozdrawiam :)
Ładne, bajeczne i dla oka przyjemne ;)
To są chmury czy jakaś woda?
Gdzie taki widoczek można zobaczyć? :)
Malarskie i wciągające :)
:shock:
Pieknie! Az chce sie zlapac porecz i wolnym krokiem zejsc do wody w poszukiwaniu laski z cyckami i pletwa (czyt. syreny :twisted:).
Az chce sie zlapac porecz i wolnym krokiem zejsc do wody w poszukiwaniu laski z cyckami i pletwa (czyt. syreny :twisted:).
Uwazaj, bo ostatnio u nas cieplo i jak ocean sie ogrzewa to przyplywaja rekiny i zamiast laski w wodzie mozesz potrzebowac laski co by chodzic :D
Nie czepiam sie, zdjecie dopracowane, pieknie poszlo Tobie pod slonce, ciekaw jestem troche techniki, ale to obgadamy jak sie zdzwonimy...
Kadr mi nie podchodzi jakos wyjatkowo, ale zdjecie zacne.
Aaaaa i moze byc posladki wyrwal na zachodnie wybrzeze??? Puszke powinienem miec spowrotem za jakies dwa tygodnie to bede gdzies na zdjecia rwal... :D
Grzechu, rekiny to ja jem na sniadanie... ;)
Nie watpie, kuchnia tam u Ciebie jest zaskakujaca...:P
jarekf34
26-06-2014, 19:05
Przerwa czy nie... jak zawsze, MEGA :)
swietna fota Hubercie , nie ma sensu sie rozpisywac po wszystkich poprzedzających komentarzach, nie mam zadnych zastrzezen i gratuluje
Bardzo dobre. Podziwiam...!
Fajne, chętnie poznam parametry bo exif wycięty.
Nikonozaur
26-06-2014, 23:25
Technicznie to jest bardzo gitarka, ale szczerze mówiąc wolałbym nie widzieć tego kloca z prawej. Mam nadzieję, że masz i takie ujęcie bo tonacja, i ta poręcz wchodząca do zamemłanej wody tworzą pierwszorzędny klimat.
[...] Puszke powinienem miec spowrotem za jakies dwa tygodnie [...]
Pagibła nieboga? :shock:
Ładne, bajeczne i dla oka przyjemne ;)
To są chmury czy jakaś woda?
Gdzie taki widoczek można zobaczyć? :)
Chmury na górze, a woda na dole ;).
A taki widok jest w dublińskiej zatoce, Sandycove (południowa część miasta).
(...)
Kadr mi nie podchodzi jakos wyjatkowo (...)
To jest nas dwóch :p ;). Może nie powinienem tego pisać, ale sam nie do końca byłem przekonany o słuszności takiego kadrowania... Widzisz, miejscówka jest dość bogata w motywy, ale potrzebna jest wysoka fala. Tutaj było bardzo nisko, więc nie miałem zbyt dużego pola do popisu i ... tak już zostało ;).
Technikalia to żadna tajemnica, bo stare metody tutaj zagościły, gdyż na nowe nie mam obecnie wystarczająco czasu, coby je lepiej zgłębić...
Nie wiem kiedy znów gdzieś wyruszę, ale gdybym uderzał w Twoje strony to na pewno wcześniej dam znać!
Ile to czasu minęło jak fociliśmy ramie w ramie? :shock:
Fajne, chętnie poznam parametry bo exif wycięty.
Proszę bardzo ;).
Zdjęcie powstało z połączenia dwóch ekspozycji: niebo naświetliłem osobno i "podłogę" również.
NIEBO: 16mm, ISO najniższe jakie można było ustawić w D700 (poniżej 200), 103s @ f/8, -1EV
"PODŁOGA": 16mm, ISO 200, 213s @ f/9
Dzięki wszystkim za odwiedziny i dobre słowo :).
Technicznie to jest bardzo gitarka, ale szczerze mówiąc wolałbym nie widzieć tego kloca z prawej. (...)
Robiłem też kadr pionowy, jeszcze przed wschodem słońca, ale... ten już mi w ogóle nie pasił.
Owszem, kolca z prawej brak, ale... całościowo nie zagrało tak, jak bym sobie tego chciał.
Ot, taka miejscówka ;).
Pozdrawiam!
Nikonozaur
27-06-2014, 00:03
To jest nas dwóch :p ;).
W/g mnie trzech. ;)
Bartekkw
27-06-2014, 01:06
Dawno Cię nie było ;)
Zdjęcie technicznie i kolorystycznie bez zarzutu. Nie pasuje mi jednak kadr i średnio urodziwy kawałek stali umoczony w wodzie :) Niemniej jednak zasadniczo na plus
katatjuta
28-06-2014, 22:48
Jak dla mnie cacy zdjęcie, nie będę się czepiał kadru samego w sobie bo mi odpowiada jak i ta barierka, zawsze fajnie się ogląda Twoje zdjęcia.
Dla mnie, mistrzostwo świata, pod każdym względem. Nie potrafię nawet napisać co mi się podoba najbardziej. Czary! :)
Jest świetnie i jak widać ryzyko sie opłaca (wstawać rano, deszcz itd) ;)
Piękny perfekcyjnie dopracowany kadr.Pozdrawiam
Piękna foto. Bardzo ładne, ciepłe kolory. Mam nadzieję, że masz też kadr bez tej barierki, np. z tą skałą w tle.