Zobacz pełną wersję : Mundial - Brazylia 2014
Ja rzucam ch..ami na lewo i prawo wiec jakos sie dogadamy :twisted:
Ciekawe czy Brazylia bedzie wspierac Argentyne w finale, w koncu to wrogowie pilkarscy ;)
zbyszekD7000
10-07-2014, 17:08
Jeszcze o meczu Brazylia Niemcy
;-)
http://www.br.de/radio/bayern3/sendungen/fruehaufdreher/brasilien-deutschland-wm-gag-100.html
Andrzej1974
10-07-2014, 17:30
Fajne:D
zbyszekD7000
10-07-2014, 17:40
Też się uśmiałem dlatego nie mogłem się powstrzymać żeby nie zamieścić :-)
Jeszcze o meczu Brazylia Niemcy
;-)
http://www.br.de/radio/bayern3/sendungen/fruehaufdreher/brasilien-deutschland-wm-gag-100.html
Najs! Szybko i skutecznie, jak w meczu :D
Tylko uważaj, bo jak odbierze i zacznie cie od hu* wyzywać to się nie przestrasz.
Dzień dobry po Holendersku na prawdę pozwala się odstresować. Można rzucać hu*ami na lewo i prawo i wszyscy są zadowoleni :)
Ch.. pisze się przez "ch", to po pierwsze. ;)
"Po holendersku", a nie "po Holendersku" - to po drugie. :)
Andrzej1974
11-07-2014, 09:55
http://sjp.pwn.pl/haslo.php?id=7510 ;-)
"Po holendersku", a nie "po Holendersku" - to po drugie. :)
a wlasciwie "po niderlandzku", bo to jest okreslenie zbiorcze dla holenderskiego i flamandzkiego. od lat 80-tych oba podlegaja pod wspolna unie jezykowa, dzieki czemu w pismie sa do siebie podobne i jako tako ten jezyk wspolny jest wlasnie okreslany. w wymowie nadal jest problem, bo jak sie slucha Belgow, to jakby Ruscy gadali - zmiekczaja "e" na "je", nie maja chrzeszczacego holenderskiego "che" (tylko slowiansko brzmiace "chje"), "v" wymawiaja jak "w" a nie jak "f", itd. itp.
Andrzej1974
11-07-2014, 12:53
Jeszcze odnośnie meczu Brazylia vs Niemcy a właściwie meczu, w którym nie było piłkarzy Brazylii... ;-)
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gBF9MUsNUkQ
Borat1979
12-07-2014, 17:39
A tu taki piłkarski żarcik Neybery :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (https://public.dm1.livefilestore.com/y2p5XWcXaqJfqwUUp7Bu1hmoJlc2sWAU92IjFBjR_R1aLchMlD 8hhX0P851SLWXGqDZAPdJ3D-I3i2uklQOkT0ZyZK1gvBJpf0SqvV9tSkhjT0/neymar%2Briberyneybery.jpg?psid=1)
PiotrekW
12-07-2014, 19:22
No to tradycyjne pytanie, kto dziś wygra? :) Ja obstawiam 4:2 dla Brazylii.
Borat1979
12-07-2014, 19:24
Moim zdaniem będzie nudny mecz i niski wynik. Na grad bramek bym się nie nastawiał a już na pewno nie w wykonaniu brazylijskich napastników.
Andrzej1974
12-07-2014, 20:24
Ja nie będę oglądał ale postawiłbym na Brazylię, która nie może dać tyłka kolejny raz z rzędu. Choć to dla mnie jest mecz o przysłowiową pietruszkę bo liczy się tylko ten, kto zdobędzie tytuł Mistrza Świata. Drugi również będzie przegranym.
eristoff
12-07-2014, 21:07
1:0 dla Brazylii
Jak jest po portugalsku: nic się nie stało?
Borat1979
13-07-2014, 00:49
Spodziewałem się 2:1 dla Holandii ale jak widać Brazylia zagrała jaszcze gorzej niż z Niemcami bo Holandia bez wielkiej napinki i ciśnienia strzeliła im trzy bramki. Jak patrzyłem na potykających się o piłkę i własne nogi Brazylijczyków to miałem wrażenie, że oglądam polską ligę a nie najbardziej utytułowany zespół, w historii piłki nożnej.
A ja dopiero wstalem bo budzik nie zadzwonil :mrgreen: Ale pewnie puszcza 20x powtorke w TV wiec sobie nadrobie za chwile. Wynik juz znam, wiec teraz czas na boks.
Van Gaal zaskoczył wszystkich, wpuszczając na boisko w doliczonym czasie gry trzeciego bramkarza holenderskiej kadry Michela Vorma i obrońcę Joela Veltmana. Tym sposobem wszystkich 23 powołanych zawodników zagrało na mundialu w Brazylii
Brawo jak dla mnie za konsekwencję.
Andrzej1974
13-07-2014, 11:20
Przynajmniej wszyscy z Holendrów zagrali na MŚ :-) I będą mieli co wnukom opowiadać... ;-) Zaś Brazylia zawiodła na całej linii.
Jak dla mnie podsumowaniem gry Brazylii w tym meczu jest to, że dwóch Holendrów zniesiono na noszach, a trzeciemu trzeba było głowę opatrywać... ;)
nie wiem jak ktoś tu mógł obstawiać Brazylię, oglądając jej wcześniejsze mecze i oglądając grę Holandii
kurs 3,2 na Holendrów = najłatwiej zarobione pieniądze na mundialowych meczach
dziś obstawiam Niemców różnicą conajmniej 2 bramek no i myslę że może być czerwona kartka w meczu
(chyba że Argentyna się zamuruje i bedzie liczyć na karne)
foto4deg
13-07-2014, 14:16
Coś się Wam pomyliło, przecież Korea Północna idzie jak burza, a nie Niemcy, Argentyna.
Link (http://metro.co.uk/2014/07/12/north-korea-media-tells-country-that-its-team-has-reached-world-cup-final-4796033/)
Ty lepiej grzeczny badz bo Korea Polnocna w 1966 szla jak burza! Moj ziomek zrobil nawet dokument o tamtej druzynie:
http://www.imdb.com/title/tt0354594/
rG-ivV-ps50
foto4deg
13-07-2014, 14:43
Shao straszysz mnie jak USA Mao :P Nie ustawiaj mnie tu, bo ja mam kolegów w Shanghai-u :P
Ja Cie nie strasze, ja Ci obiecuje :twisted: Obejrzyj sobie lepiej dokument.
foto4deg
13-07-2014, 14:53
Nie mam czasu, obiad robię. Poza tym 1h i 20 minut spędzonych nad filmem, to czas stracony, fuksa mieli, tak jak Ty, że do kolegów nie zadzwonię :p
Nie zadzwonisz bo nie masz do kogo. Korea Polnocna w pilce robi polska reprezentacje jak chce. Ale nas to chyba zrobi nawet reprezentacja wombatow.
foto4deg
13-07-2014, 15:27
Każda reprezentacje ma lepszy/gorszy czas. Nasi ostatni medal zdobyli w 1982, Angole w 1966 :p U nas trzeba dobrego trenera, był Engel, Leo to coś tam grali. Poza tym, z reprezentacją jest się na dobre i złe. Ja zawsze mówię, wyjdź na boisko i zagraj lepiej. Dobra, idę, pstrąg już prawie gotowy :D
Ty sam jestes pstrag. Wyszedlbym i zagral ale potem musialbym to robic co tydzien za gruby hajs bo jestem taki dobry i bys mi zazdroscil wiec wole tego uniknac :twisted:
Niemcy dzisiaj musza wygrac z Argentyna (chociaz u mnie to bedzie jutro) i Europa znowu bedzie gora! W sumie w Argentynie jest tylu Niemcow, ze to prawie jak mecz Niemcy vs Niemcy (narodowo bo pilkarzy to raczej malo tam jest niemieckich, jak w niemieckiej reprezentacji :mrgreen:).
foto4deg
13-07-2014, 16:09
Jakie Niemcy? Argentyna!!! Choć kto wie, może któryś z nich jest wnukiem jakiegoś faszysty...
Jak Ty byś wyszedł, to musiałbym pieluchy kupić, aby ze śmiechu nie popuścić :D
Jaki dobry ten pstrąg! Wiem, że wolisz pangę z Żółtej Rzeki.
Też jestem za tym żeby Niemcy zatańczyli dzisiaj tango, ale najważniejsze żeby wygrał futbol ofensywny i niech sędzia bedzie bardziej ogarnięty niz wczoraj. Życzę wszystkim żeby wynik był 4:3 dla lepszych :D
Dziś będzie pewna wygrana Niemców ;)
Moja zona postawila w sklepie rzeznickim 4:1 dla Niemcow- jesli wygra zwroci pan rzeznik za argentynskie steki 73 euro.
.:Gerard:.
13-07-2014, 19:01
Piwko się studzi
obstawiam 3:1 dla Niemców
velaskez
13-07-2014, 19:31
Dzisiaj grają hitlerowcy vs. neonaziści :twisted: :mrgreen: Sam nie wiem komu kibicować :-P
Bardzo smieszne. Bardzo. Boki zrywac.
Nikonozaur
13-07-2014, 20:20
Ja stawiam na 4-1 dla Niemców. Trzeba kibicować Mirkowi Klose, w końcu Polak może zdobyć mistrzostwo świata. ;)
Polska strzeli dziś gola. :)
Z Miroslava Klose taki Polak jak ze mnie Niemiec, ale jesli mecz bedzie przez to bardziej interesujacy to moze byc pan Klose nawet Czechem- najwazniejsze zeby Niemcy wygraly.
A ja wstalem, moze nie umre po drodze. Niemcy gogogo!
Gerard, tylko zebys Ty nie wystygl od tego piwa :twisted:
13-07-2014, 21:12
Nie drażni się Niemców, zaraz będzie gol.
I gdzie ten gol? Obiecales!
scheiße, ze zwrotu pieniedzy u rzeznika chyba nici...
1:0 dla Argentyny. Prawie :twisted:
EDIT: Ale aktorzy w tej Argentynie...
Szkoda tego głupiego metra ;)
No i znokautowali Niemca. Powinna być czerwona kartka za to.
13-07-2014, 21:39
I gdzie ten gol? Obiecales!
Jeszcze w produkcji ;)
No i znokautowali Niemca. Powinna być czerwona kartka za to.
Dokładnie
Po-gilgotali się mam nadzieje ze sie zacznie w końcu mecz.
Takie nudy, ze kot mi zasnal.
Ciekawie sie robi jak z Argentynczykow cwaniactwo wychodzi, a sedzia nie reaguje.
Ano nie reaguje. Zwłaszcza jak Hewedes wszedł wyprostowaną nogą w kolano Argentyńczyka, za co powinna być czerwień, a była tylko żółć.
Ladnie Neuer skasowal Higuaina.
Ladnie Neuer skasowal Higuaina.
wet za wet ;)
maniak666
13-07-2014, 22:36
Wstac musze wczesnie rano, toteż Argentyna musi uciszyc niemiaszków, coby mi tu się za oknem za bardzo nie darli:smile:
I 90 minut za nami, cos mi sie wydaje, ze beda karne...
Rany jedno przez 90 minut?
A mi sie piwo konczy..,
Wez od Gerarda bo on i tak nie moze pic.
Drugie. Została tylko wódka i cola.
I 90 minut za nami, cos mi sie wydaje, ze beda karne...Mogą być i karne.
Byle by tylko Argentyna wygrała. ;-) :-)
Boryszuk
13-07-2014, 23:08
Dogrywka jest do złotej bramki czy pełne 30 minut?
PiotrekW
13-07-2014, 23:19
Złotej bramki nie ma od 10 lat :)
Boryszuk
13-07-2014, 23:20
Gdzieś tyle będzie od kiedy ostatni raz mecz oglądałem.
Żałuj na Euro 2012 Polacy wygrali wszystkie mecze w grupie po dogrywce.
maniak666
13-07-2014, 23:25
źródło (http://www.iv.pl/)
otwieracz
13-07-2014, 23:29
Ku...a :-(
serio?
źródło (http://memytutaj.pl/media/created/uuvps5.jpg)
A teraz ile jest ?
121 minut :p
Przymknalem oczy, a tu gol. Kto strzelil?
O to u niemców sprzedaż piwska i parówek świńskich wzrośnie dziś drastycznie
La la kto wygrał mecz kto ?
Niemcy :)
13-07-2014, 23:39
Petardy strzelają, Jest mistrz
Hura!!!
A sędziego do zwolnienia
PiotrekW
13-07-2014, 23:40
taaa :) a niech mają... po meczu z Brazylią należy im się :)
Przymknalem oczy, a tu gol. Kto strzelil?
Mario Götze
Co za niefart! Ale bramka i sama akcja świetna, nie da się ukryć.
Tak myslalem. To chyba sobie zrobie dzisiaj wolne :D
Nie moge sie doczekać jak ich Polacy zleją we wrześniu w eliminacjach Euro 2016
2pompony
13-07-2014, 23:42
no i dupa.
Boryszuk
13-07-2014, 23:43
Nie moge sie doczekać jak ich Polacy zleją we wrześniu w eliminacjach Euro 2016
Chyba kibole ;-)
Europa zlała latynosów po całej linii, na ich własnym terenie!!! Braaaawoooooo!!!
maniak666
13-07-2014, 23:48
Chcialem powiedziec ze idę spac. Tylko jak? Jest gorzej jak w Sylwestra+darcie ryja+klaksony...:evil:
13-07-2014, 23:58
Jestem rozczarowany wynikiem, liczyłem na więcej goli ale było emocjonująco,
Najlepiej to Podolski pozuje, milo ze naszego ziomala tak lubią.
foto4deg
14-07-2014, 00:00
Pamietam. Jeden z lepszych moich studentow hehe.
Teraz to rozumiem :)
Trzeba przyznać, mecz porywający, Argentyna pokazała naprawdę dobry futbol, Niemcy oczywiście też, choć popełnili sporo błędów. Teraz Palacio, Higuain mogą sobie w brodę pluć.
Odwrzeszczalem z zona, szwagrem,szwagierka i (jeszcze) przytomnymi dziecmi DEUTSCHLAND IST WELTMEISTER! u mnie na wsi petardy i klaksony :-). ta druzyna sobie na to zasluzyla!
Messi i Goliat :-) zamieniłem sobie
Ale co się Merkel młodych chłopaków wycałuje za wszystkie czasy, to jej ;)
Messi ma minę jak na pogrzebie. Aż mi go szkoda. A przecież zdobyli wicemistrzostwo świata...
foto4deg
14-07-2014, 00:09
Messi ma minę jak na pogrzebie. Aż mi go szkoda. A przecież zdobyli wicemistrzostwo świata...
Biorąc pod uwagę, ile mieli sytuacji niemal 100%, to trudno się dziwić.
14-07-2014, 00:18
a i rodzinę w Niemczech mam - i to nie jest Gerard ;)
że ja :shock: :D
no, ja już prawie Niemiec :mrgreen:
ciesze się ze skubańcami, Argentyna strasznie nie fair grała, dlatego mi jej nie szkoda.
Z dedykacją dla mistrzów.:wink:
NHjW4XZfU9E
kazdy dostanie po 300 000 euro
foto4deg
14-07-2014, 00:27
Dobra, już koniec z kłótniami. Ja wywołałem, ja kończę!
Pozytywne strona mundialu?
Biało
Czerwoni
nie stracili bramki :D Dobranoc, do zobaczenia za 4 lata w Rosji :)
14-07-2014, 00:34
kazdy dostanie po 300 000 euro
To jest dniówka, nie to co u mnie :sad: ależ ja będę stary zanim taka sumę zarobie.
Dobra kończę piwko, piłkarzom dziękujemy.
Panowie kibice,
Dobranoc :smile:
Argentyna strasznie nie fair grała, dlatego mi jej nie szkoda.
Germańcy też strasznie fair nie grali. Neuer jednego znokautował. Jeśli chodzi o lewe zagrania to raczej po równo było. Chyba trener Niemców w przerwie przywołał do porządku, bo Argentyna zaczęla drugą*połowę dwoma żółtymi kartkami. Goetze ładną bramkę*włożył i tyle.
Z dedykacją dla mistrzów.
Chciałbyś mieć Angelę za maskotkę? Powiedz,*że tak.
To jest dniówka, nie to co u mnie :sad: ależ ja będę stary zanim taka sumę zarobie.
Dobra kończę piwko, piłkarzom dziękujemy.
Panowie kibice,
Dobranoc :smile:
Jaka dniówka? Miesiąc tam doginali. :)
Nikonozaur
14-07-2014, 00:37
Typowanie przeszacowałem, ale wygrali moi faworyci.
Nie podobał mi się ten nieco ostentacyjny smutek Messiego i kolegów.
Nie podobał mi się ten nieco ostentacyjny smutek Messiego i kolegów.
On nie miał się*tobie podobać. On ma dobrze wygłądać na zdjęciach.
Podolski z jego kölsch- bezcenne! Cale Niemcy w amoku! Klaskony! Moja zona dumna ze swojego nie-niemieckiego pochodzenia cala we lzach. Wariactwo. Bogu dzieki jutro w domu moge pozostac....
Jaka dniówka? Miesiąc tam doginali. :)
Niech nawet rok doginaja, dobra kasa i tak (dla nas, zwyklych smiertelnikow).
Kazdy spodziewal sie rozpierniczu jak z Brazylia, a tu klops. Moja szefowa sie cieszy ale nie ma z czego :twisted: Chociaz najwazniejsze, ze Europa gora po raz kolejny.
Neuer jednego znokautował.
To akurat było zgodne z przepisami. A nokaut to się przytrafił Niemcowi, który zszedł w pierwszej połowie i go wyprowadzili do szatni.
najsłabszym ogniwem wczoraj był sędzia :/
niestety, argentyńczycy grali bardzo nie fair - momentami wręcz brutalnie. oczywiście niemcom też zdarzały się nieładne faule, ale co innego sfaulować czasami a co innego robić to z premedytacją cały mecz obierając to jako swoje "modus operandi". nie podobała mi się "autobusowa" taktyka argentyny - była dokładnie taka sam jak w poprzednich meczach. zamurować się i liczyć na szybkie przebieranie nogami mesiego. jak na mistrzów świata to bardzo słabo by wyglądało. argentyńczycy powinni dostać przynajmniej 2 albo i 3 czerwone kartki (moim zdaniem celowy knock out w polu karnym, fanga dla schweinsteigera i cudowne "sanki" w pierwszej połowie) i do tego karnego za trzymanie mullera za koszulkę, niestety sędzi był po prostu monstrualnie słaby i dzięki temu zafundował nam kopaninę zamiast pięknego meczu :/
jak na mistrzów świata to bardzo słabo by wyglądało. /
To nie byli mistrzowie swiata ;) mistrzowie swiata to Polacy, potem Niemcy, a potem reszta swiata (patrzac na aktualne rankingi).
Ale to prawda, ze sedzia (Wloch) byl slaby w tym meczu i mozna bylo ukarac czerwienia pare razy, bo to nie rugby ;)
Nikonozaur
14-07-2014, 11:26
Może mnie ktoś oświecić za co Messiego uznali najlepszym kopaczem imprezy?
Wiadomosci z Korei Pn. btw: oczywiscie propaganda bo przeciez nie grali:D zastanawiam sie czy ludzie naprawde w to wierza.
www.youtube.com/watch?v=ZJoRZOK18Fg
Tego nie wie nikt, nawet sam Messi.
Nikonozaur
14-07-2014, 11:47
Tego nie wie nikt, nawet sam Messi.
Messi przede wszystkim...
To jest paranoja. Messi był przeciętny, co prawda błysnął kilka razy ale to dużo za mało, żeby dać mu złotą piłkę.
Mueller mogl dostac, w koncu nastrzelal sie w tym mundialu i wszedzie go bylo pelno.
foto4deg
14-07-2014, 12:18
Mueller mogl dostac, w koncu nastrzelal sie w tym mundialu i wszedzie go bylo pelno.
On to akurat najbardziej krzyczał, jak dostał z barka itp.
Rodriguez mógł dostać.
Nikonozaur
14-07-2014, 12:29
On to akurat najbardziej krzyczał, jak dostał z barka itp.
Rodriguez mógł dostać.
Wszyscy krzyczą, piłkarze w ogóle są mistrzami boiskowego aktorstwa. Co często widać w powtórkach. Niejednokrotnie nawet nie ma kontaktu, a kopacz drze się jakby mu wycięli całą rodzinę do piątego pokolenia wstecz. ;)
Robben mógł dostać, tak jak wspomniałeś Rodriguez i paru innych, ale Messi na 100% nie zasłużył.
Wszyscy krzyczą, piłkarze w ogóle są mistrzami boiskowego aktorstwa. Co często widać w powtórkach. Niejednokrotnie nawet nie ma kontaktu, a kopacz drze się jakby mu wycięli całą rodzinę do piątego pokolenia wstecz. ;)
Za to powinni być karani zawieszeniami. Tyle, że widowiska by straciły :)
Robben mógł dostać, tak jak wspomniałeś Rodriguez i paru innych, ale Messi na 100% nie zasłużył.
Zdania są podzielone. Polityka to na pewno i naciski sponsorów.
Natomiast Messi jest pilnowany przez 2-3 przeciwników, koszony równo z trawą zanim się rozpędzi. Żaden zawodnik nie był tak kryty. Ściąga na siebie uwagę obrońców, robi sporo miejsca partnerom. A to, że gra z patałachami, którzy marnują sytuację za sytuacją to nie jego wina.
Suareza nikt nie kryl bo sie bali, ze ich pogryzie :twisted:
Chyba bali się, że nieszczepiony.
Moze, ale piana z pyska mu sie nie lala wiec powinno byc ok.
W kazdym razie - Messi i caly swiat sa zaskoczeni, ale ten caly mundial to nierozwiazane zagadki tu i tam.
Borat1979
14-07-2014, 16:31
Robben mógł dostać
Robben to Oskara powinien dostać a nie złotą piłkę :)
Chyba złotą maline raczej :)
Sendilkelm
17-07-2014, 11:44
http://www.swiatobrazu.pl/45-najlepszych-zdjec-z-mistrzostw-swiata-w-pilce-noznej-2014-31385.html?fb_action_ids=744336252296866&fb_action_types=og.likes
o_O
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/07/45najlepszychzdjeczmistrzostwswiatawpilc-1.jpg
źródło (http://www.swiatobrazu.pl/zdjecie/artykuly/385027/45-najlepszych-zdjec-z-mistrzostw-swiata-w-pilce-noznej-2014-nelson-almeida.jpg)
http://www.swiatobrazu.pl/45-najlepszych-zdjec-z-mistrzostw-swiata-w-pilce-noznej-2014-31385.html?fb_action_ids=744336252296866&fb_action_types=og.likes
Pierwsze zdjecie jest z RPA 2010...
Sendilkelm
17-07-2014, 15:13
Nie wiedziałem :) No to polecieli po całości ...
To bylo proste bo:
a) Argentyna nie grala z Meksykiem w tym mundialu
b) Messi ma teraz krotkie wlosy
c) inna pilka
d) Argentyna w Brazylii nie miala takich szmat na sobie jak na focie ma Messi ;)