Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Nissin di866 mkII

dja81
25-05-2014, 00:22
Witam,

Mam problem z synchronizacją na tylną kurtynę w trybie WL; lampa jest wyzwalana przez lampę wbudowaną; w tym trybie błysk jest w momencie wyzwolenia migawki a nie w momencie jej przymykania; czy jest to przypadłość tej lampy czy może coś źle robię? lampa podpięta pod body działa dobrze;

GonzoG
25-05-2014, 12:39
Jest to przypadłość nie rozumienia instrukcji.
To nie lampa decyduje kiedy ma być wyzwolona, a aparat. Ustaw wyzwalanie na druga kurtynę, to będzie się tak wyzwalać.

dja81
25-05-2014, 13:21
potrafię czytać ze zrozumieniem i wiem co decyduje o wyzwoleniu lampy; wyzwalanie na drugą kurtynę działa w momencie gdy jest na body w trybie wl błysk jest na początku;

GonzoG
25-05-2014, 13:52
potrafię czytać ze zrozumieniem i wiem co decyduje o wyzwoleniu lampy; wyzwalanie na drugą kurtynę działa w momencie gdy jest na body w trybie wl błysk jest na początku;

A teraz napisz to po polsku, ze znakami interpunkcyjnymi, bo nie wiem, co to znaczy:
"na body w trybie wl"

dja81
25-05-2014, 14:09
wyzwalanie na drugą kurtynę działa w momencie gdy lampa jest na body a w trybie wireless błysk jest na początku; teraz zrozumiałeś? jak nie wiesz jak pomóc to nie odp;

r_m
25-05-2014, 14:37
wyzwalanie na drugą kurtynę działa w momencie gdy lampa jest na body a w trybie wireless błysk jest na początku; teraz zrozumiałeś? jak nie wiesz jak pomóc to nie odp;
Co to jest dla Ciebie "tryb wireless", bo ta lampa ma nie tylko jeden tryb pracy jako "zdalna"?
Jak nie potrafisz zadawać pytań w taki sposób, aby były zrozumiałe dla każdego, a nie tylko dla Ciebie, to może pozostań przy instrukcji obsługi?

dja81
25-05-2014, 14:55
tryb wireless, ustawiona jako slave; wyzwalanie przez lampę wbudowaną;

r_m
25-05-2014, 16:25
Masz na myśli fotocelę czy slave w CLS?