Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Nissin di866 mkII

Witam,

Mam problem z synchronizacją na tylną kurtynę w trybie WL; lampa jest wyzwalana przez lampę wbudowaną; w tym trybie błysk jest w momencie wyzwolenia migawki a nie w momencie jej przymykania; czy jest to przypadłość tej lampy czy może coś źle robię? lampa podpięta pod body działa dobrze;

Domyślnie

Jest to przypadłość nie rozumienia instrukcji.
    To nie lampa decyduje kiedy ma być wyzwolona, a aparat. Ustaw wyzwalanie na druga kurtynę, to będzie się tak wyzwalać.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

potrafię czytać ze zrozumieniem i wiem co decyduje o wyzwoleniu lampy; wyzwalanie na drugą kurtynę działa w momencie gdy jest na body w trybie wl błysk jest na początku;

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dja81 Zobacz posta
    potrafię czytać ze zrozumieniem i wiem co decyduje o wyzwoleniu lampy; wyzwalanie na drugą kurtynę działa w momencie gdy jest na body w trybie wl błysk jest na początku;
    A teraz napisz to po polsku, ze znakami interpunkcyjnymi, bo nie wiem, co to znaczy:
    "na body w trybie wl"
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

wyzwalanie na drugą kurtynę działa w momencie gdy lampa jest na body a w trybie wireless błysk jest na początku; teraz zrozumiałeś? jak nie wiesz jak pomóc to nie odp;

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dja81 Zobacz posta
    wyzwalanie na drugą kurtynę działa w momencie gdy lampa jest na body a w trybie wireless błysk jest na początku; teraz zrozumiałeś? jak nie wiesz jak pomóc to nie odp;
    Co to jest dla Ciebie "tryb wireless", bo ta lampa ma nie tylko jeden tryb pracy jako "zdalna"?
    Jak nie potrafisz zadawać pytań w taki sposób, aby były zrozumiałe dla każdego, a nie tylko dla Ciebie, to może pozostań przy instrukcji obsługi?

Domyślnie

tryb wireless, ustawiona jako slave; wyzwalanie przez lampę wbudowaną;

Domyślnie

Masz na myśli fotocelę czy slave w CLS?

Uprawnienia umieszczania postów