Zobacz pełną wersję : kreatory stron internetowych
Jakub365
22-05-2014, 22:59
poszukuję stron z kreatorami min. 1and1, webd itp. Chciałbym, aby koszt nie przekraczał więcej niż 15-20zł miesięcznie. Zależy mi na prostocie, czyli na górze jakiś nagłówki typu kontakt, sesja taka i taka, czy tam gelaria, o mnie itp
strona główne zdjęcie z możliwością przesunięcia lewo prawo, a wchodząc w galerie chce aby się pojawiło dużo zdjęć 3-4 w rzędzie i w kolumnach w dół, lub jedno większe i z lewej lub prawej strony mniejsze i też przechodzenie strzałkami lewo prawo:D
mniej więcej coś takiego
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://naforum.zapodaj.net/6421c4d831a2.jpg.html)
:D
Kup sobie szablon do CMS-a (joomla, WP) za 10-50$. Za tyle kasy znajdziesz coś wypasionego.
Jakub365
23-05-2014, 10:03
kupie szablon i co dalej? musze miec pojecie o joomli itp? w kreatorze robie sobie wszystko na stronie,dodaje tekst itd
sokolnik
23-05-2014, 10:28
kup sobie szablon, postaw stronę na wordpressie i żyj :)
wszystko jest proste w WP, chyba że wybierzesz jakiś skomlikowany szablon... ale to wszystko jest intuicyjne - proste.
ja mam i jestem zadowolony.
kupie szablon i co dalej? musze miec pojecie o joomli itp? w kreatorze robie sobie wszystko na stronie,dodaje tekst itd
Na początek zainstaluj WP, wybierz jeden z wielu, dobrych darmowych szablonów i poznaj zarządzanie treścią na tym (prostym i intuicyjnym) CMS'ie. Możesz to zrobić również na swoim komputerze instalują wirtualny serwer (wybierz jakiś pakiet Apache+Php+MySql). W sieci znajdziesz mnóstwo poradników co i jak. A gdy poznasz Wordpress'a i stwierdzisz (o ile w ogóle), że potrzebujesz czegoś wiecej niż darmowy szablon (niektóre nie ustępują płatnym) to sobie kupisz szablon, który przypadnie Ci do gustu :-)
Jakub365
23-05-2014, 11:53
a co z domena i hostingiem?
Wyżej pisałem o wirtualnym serwerze na Twoim komputerze. Pozwoli Ci to poznać WP, proces instalacji, zarządzania treścią, instalacji wtyczek/motywów, itd. Do tego celu nie potrzebujesz ani domeny ani hostingu.
Hosting i domena będą Ci potrzebne gdy stwierdzisz: tak, to jest to, czego potrzebuję. Wchodzę w to ;-)
Ogarnięcie WP zajmie Ci nie więcej niż pół dnia - wraz z instalacją CMS-a i szablonu.
Dla zabawy zarejestruj się na darmowym serwerze (cba czy coś takiego-2 lata temu jeszcze funkcjonowało), ściągnij darmowy szablon WP (google: darmowe szablony wordpress) i zaczynaj rozwój strony. 3/4 wyglądu zrobisz myszką z panelu zarządzania :P
Jak się spodoba to śmiało kupuj szablon i do boju!
Joomli nie radzę - lekko przestarzała i mieliśmy na zajęciach z nią sporo problemów.
Możesz się też pobawić w drupalu ale tam z deka ciężko coś zrobić.
Powodzenia :)
Joomli nie radzę - lekko przestarzała i mieliśmy na zajęciach z nią sporo problemów.
Możesz się też pobawić w drupalu ale tam z deka ciężko coś zrobić.
Amator ;)
Amator ;)
No co Ty nie powiesz? :D
To się można ciekawostek dowiedzieć :-) Przemyśl czy warto chodzić na te zajęcia.
Pozdrawiam
To się można ciekawostek dowiedzieć :-) Przemyśl czy warto chodzić na te zajęcia.
To w techniku było jakiś czas temu. Hmm...może błędy były z tego, że nasz nauczyciel był...a raczej jest didiotą i nic nie potrafi?
Borat1979
23-05-2014, 19:54
poszukuję stron z kreatorami min. 1and1, webd itp.
Tego typu portale to jedno wielkie nic nie warte badziewie.
Koszt hostingu i domeny to jakieś 50-100 zł rocznie.
Wordpress jest dziecinnie prosty w instalacji i obsłudze. Wystarczy utworzyć bazę na serwerze, skopiować pliki WP na serwer. Uruchomić instalację i wybrać szablon. Jest kilka tysięcy darmowych jak na początku nie chcesz za dużo wydawać.
Tego typu portale to jedno wielkie nic nie warte badziewie.
Mozna prosić o jakieś konkrety?
Borat1979
23-05-2014, 22:40
Mozna prosić o jakieś konkrety?
To za co tam płacisz możesz w 5 minut na WP postawić.
Darmowe gotowce to często lipa. Raz że jest się zależnym od obcego kodu, dwa że wszystko to wygląda na jedno kopyto.
Lepiej napisać sobie samemu albo zamówić, zwłaszcza że proste www chodzą obecnie za paczkę fajek, bo rynek został zgnojony przez masówę.
PanAmeba
05-06-2014, 00:45
Zobacz wix.com - banalnie proste a zarazem rozbudowane. A przy okazji darmowe :)
poszukuję stron z kreatorami min. 1and1, webd itp. Chciałbym, aby koszt nie przekraczał więcej niż 15-20zł miesięcznie. Zależy mi na prostocie, czyli na górze jakiś nagłówki typu kontakt, sesja taka i taka, czy tam gelaria, o mnie itp
strona główne zdjęcie z możliwością przesunięcia lewo prawo, a wchodząc w galerie chce aby się pojawiło dużo zdjęć 3-4 w rzędzie i w kolumnach w dół, lub jedno większe i z lewej lub prawej strony mniejsze i też przechodzenie strzałkami lewo prawo:D
mniej więcej coś takiego
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://naforum.zapodaj.net/6421c4d831a2.jpg.html)
:D
Jeśli ktoś ma powyższy problem z chęcią pomogę i postawię stronę na swoim serwerze jeśli ktoś pomoże mi;)
Mam pewien problem, mianowicie po obróbce zdjęć za cholerę nie podoba mi się jakość tego zdjęcia, przy czym nie wiem gdzie leży problem. Czy to obróbka leży czy bardziej fotografia zchrzaniona...
Pomożecie?
https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/t1.0-9/q71/s720x720/10477966_1466099566968227_5352753744546934394_n.jp g tutaj jest tak jakby zbyt twardo na zdjęciu, niby chciałem żeby wyszło tego typu zdjęcie ale nie podoba mi się z racji tego że tak jakby było to robione lepszą cyfrówką...
Jeszcze kilka innych. Ktoś może ocenić te fotki?
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1466099513634899.1073741841.145609884130163 3&type=1
link do całego albumu.
Jeśli nie powinienem pisać w tym dziale to wybaczcie ale pierwszy raz zawitałem na forum.
andrzejo
23-06-2014, 12:48
Może pokaż oryginał tego zdjęcia, wtedy będzie wiadomo coś więcej.
camill_lkr
17-07-2014, 20:43
Zobacz wix.com - banalnie proste a zarazem rozbudowane. A przy okazji darmowe :)
Mam na tym stronke z tym ze juz oplacona. Mi odpowiada i wystarcza.