Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 20

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie kreatory stron internetowych

poszukuję stron z kreatorami min. 1and1, webd itp. Chciałbym, aby koszt nie przekraczał więcej niż 15-20zł miesięcznie. Zależy mi na prostocie, czyli na górze jakiś nagłówki typu kontakt, sesja taka i taka, czy tam gelaria, o mnie itp
    strona główne zdjęcie z możliwością przesunięcia lewo prawo, a wchodząc w galerie chce aby się pojawiło dużo zdjęć 3-4 w rzędzie i w kolumnach w dół, lub jedno większe i z lewej lub prawej strony mniejsze i też przechodzenie strzałkami lewo prawo
    mniej więcej coś takiego

Domyślnie

Kup sobie szablon do CMS-a (joomla, WP) za 10-50$. Za tyle kasy znajdziesz coś wypasionego.

Domyślnie

kupie szablon i co dalej? musze miec pojecie o joomli itp? w kreatorze robie sobie wszystko na stronie,dodaje tekst itd

Domyślnie

kup sobie szablon, postaw stronę na wordpressie i żyj

wszystko jest proste w WP, chyba że wybierzesz jakiś skomlikowany szablon... ale to wszystko jest intuicyjne - proste.
    ja mam i jestem zadowolony.
    Z8 | S 24 1.4 ART | 35+50+135 1.8 S | FTZ II | SB700
    Było D90 | D7100 | 2 x D750 | Z6 II

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jakub365 Zobacz posta
    kupie szablon i co dalej? musze miec pojecie o joomli itp? w kreatorze robie sobie wszystko na stronie,dodaje tekst itd
    Na początek zainstaluj WP, wybierz jeden z wielu, dobrych darmowych szablonów i poznaj zarządzanie treścią na tym (prostym i intuicyjnym) CMS'ie. Możesz to zrobić również na swoim komputerze instalują wirtualny serwer (wybierz jakiś pakiet Apache+Php+MySql). W sieci znajdziesz mnóstwo poradników co i jak. A gdy poznasz Wordpress'a i stwierdzisz (o ile w ogóle), że potrzebujesz czegoś wiecej niż darmowy szablon (niektóre nie ustępują płatnym) to sobie kupisz szablon, który przypadnie Ci do gustu

Domyślnie

a co z domena i hostingiem?

Domyślnie

Wyżej pisałem o wirtualnym serwerze na Twoim komputerze. Pozwoli Ci to poznać WP, proces instalacji, zarządzania treścią, instalacji wtyczek/motywów, itd. Do tego celu nie potrzebujesz ani domeny ani hostingu.
    Hosting i domena będą Ci potrzebne gdy stwierdzisz: tak, to jest to, czego potrzebuję. Wchodzę w to

Domyślnie

poszukuję stron z kreatorami min. 1and1, webd itp.
    Tego typu portale to jedno wielkie nic nie warte badziewie.

Koszt hostingu i domeny to jakieś 50-100 zł rocznie.

Wordpress jest dziecinnie prosty w instalacji i obsłudze. Wystarczy utworzyć bazę na serwerze, skopiować pliki WP na serwer. Uruchomić instalację i wybrać szablon. Jest kilka tysięcy darmowych jak na początku nie chcesz za dużo wydawać.
    Sony A7 | Voigtlander 15/4.5 III | Tamron 28-75/2.8 RXD | Fuji 55/1.8

Domyślnie

Ogarnięcie WP zajmie Ci nie więcej niż pół dnia - wraz z instalacją CMS-a i szablonu.
    Dla zabawy zarejestruj się na darmowym serwerze (cba czy coś takiego-2 lata temu jeszcze funkcjonowało), ściągnij darmowy szablon WP (google: darmowe szablony wordpress) i zaczynaj rozwój strony. 3/4 wyglądu zrobisz myszką z panelu zarządzania :P
    Jak się spodoba to śmiało kupuj szablon i do boju!

Joomli nie radzę - lekko przestarzała i mieliśmy na zajęciach z nią sporo problemów.
    Możesz się też pobawić w drupalu ale tam z deka ciężko coś zrobić.

Powodzenia
    D70 + N18-105VR + N35/1.8G + SB-600
    Helios 44M-7/2 + Jupiter 135/3.5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zolton Zobacz posta
    Joomli nie radzę - lekko przestarzała i mieliśmy na zajęciach z nią sporo problemów.
    Możesz się też pobawić w drupalu ale tam z deka ciężko coś zrobić.
    Amator

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów