PDA

Zobacz pełną wersję : Wycena pracy

Tomekk
15-05-2014, 05:55
Cześć
Proszę o poradę, na jaką kwotę wyceniacie taką pracę: ok. 150-200 zdjęć obrazów pewnej artystki dla jej użytku oraz na jej stronę internetową. To, że ją znam powinno mieć znaczenie?

stock
15-05-2014, 07:20
Znajomość będzie tylko i wyłacznie utrudnieniem dla Ciebie - przy wycenie. Ja z reguły dla znajomych nic nie robie a jak nalegaja to wyceniam ich zdecydowanie wyżej niż innych z nadzieją ze sobie odpuszcza. :)

Tomekk
15-05-2014, 07:32
Ale abstrahując od znajomości to jaką kwotę byście zaproponowali?

jaroo1
15-05-2014, 08:27
jest znana albo rokująca nadzieję że jej obrazy będą mieć, oglądalność to zamiast kasy zgarnij jakiś obrazek lepiej na tym wyjdziesz.

puszosław
15-05-2014, 08:28
Tak naprawdę to Ty musisz ocenić ile. Są różne sposoby, ale najłatwiej przelicz ile czasu Ci to zajmie (foty + obróbka) i pomyśl ile wart jest twój czas.

Twoje pytanie jest bardzo mało konkretne wybacz ale to brzmi: mam samochód do sprzedania. przejechał 150-200tys kilometrów. ile za niego mogę dostać. - i nie wiesz czy bmw czy polonez.
To nie uszczypliwość z mojej strony. Po prostu jeden powie za takie zdjęcia 10kpln, a studęcina z luszczanką powie 50 zł.

Tomekk
15-05-2014, 09:11
Obraz juz jeden mam na ścianie - do tej pory zastanawiam się co przedstawia :mrgreen: dobrze, że jest podpis przynajmniej nie miałem problemu z umiejscowieniem góra-dół.
Wiem, że pytanie mało precyzyjne, fakt nie mam "doświadzcenia" w robieniu takich prac ale również studenciną z luszczanką też juz nie jestem :-?
Myślałem nad kwotą 1500PLN i chyba taką przedstawię.