Zobacz pełną wersję : Wycena pracy
Cześć
Proszę o poradę, na jaką kwotę wyceniacie taką pracę: ok. 150-200 zdjęć obrazów pewnej artystki dla jej użytku oraz na jej stronę internetową. To, że ją znam powinno mieć znaczenie?
Znajomość będzie tylko i wyłacznie utrudnieniem dla Ciebie - przy wycenie. Ja z reguły dla znajomych nic nie robie a jak nalegaja to wyceniam ich zdecydowanie wyżej niż innych z nadzieją ze sobie odpuszcza. :)
Ale abstrahując od znajomości to jaką kwotę byście zaproponowali?
jest znana albo rokująca nadzieję że jej obrazy będą mieć, oglądalność to zamiast kasy zgarnij jakiś obrazek lepiej na tym wyjdziesz.
puszosław
15-05-2014, 08:28
Tak naprawdę to Ty musisz ocenić ile. Są różne sposoby, ale najłatwiej przelicz ile czasu Ci to zajmie (foty + obróbka) i pomyśl ile wart jest twój czas.
Twoje pytanie jest bardzo mało konkretne wybacz ale to brzmi: mam samochód do sprzedania. przejechał 150-200tys kilometrów. ile za niego mogę dostać. - i nie wiesz czy bmw czy polonez.
To nie uszczypliwość z mojej strony. Po prostu jeden powie za takie zdjęcia 10kpln, a studęcina z luszczanką powie 50 zł.
Obraz juz jeden mam na ścianie - do tej pory zastanawiam się co przedstawia :mrgreen: dobrze, że jest podpis przynajmniej nie miałem problemu z umiejscowieniem góra-dół.
Wiem, że pytanie mało precyzyjne, fakt nie mam "doświadzcenia" w robieniu takich prac ale również studenciną z luszczanką też juz nie jestem :-?
Myślałem nad kwotą 1500PLN i chyba taką przedstawię.