Zobacz pełną wersję : Google robi mi problemy
Co jakiś czas przy próbie wyszukiwania pojawia mi się informacja:
We're sorry...
... but your computer or network may be sending automated queries. To protect our users, we can't process your request right now.
Mam sieć domową opartą na sprzęcie od Apple ( router, repeter i komputey ). Jak temu zaradzić ? Do tej pory przełączałem na inne wyszukiwarki, ale chciałem przeszukać nasze forum, a tu działa ( chyba ) tylko google.
Jak masz zewnętrzne IP - szukać problemu i siebie. Albo któreś z twoich urządzeń non-stop odpytuje google'a, albo jakieś oprogramowanie, albo masz wirusa.
Jak masz wewnętrzne IP - zgłosić problem dostawcy internetu, albo szukać na własną rękę kogoś kto "zaśmieca" google'a.
RobertMiernik
10-05-2014, 10:43
To nie Twój problem, ostatnio na Posatowskim LTE też mi się przez dwa dni takie ostrzeżenia wyświetlały (+prośba o wpisanie captcha).
Jeśli trwa chwilę tylko to można z tym żyć (u mnie jedno na 4-5 pytań do googla przez te dwa dni), pamiętam że parę tygodni temu też tak było.
Niestety od czasu do czasu wysolujesz adres IP, który jest na 'czarnej liście' i tak bywa.
Dzięki, problem faktycznie nie występuje często, ale denerwuje.
Na neostradzie w tym roku też to się pojawiło - pewnie znowu filtruja PL ip'ki bo polacy masowo zgrywają youtube'a na dyski twarde.
A tak już poważniej, macie też taki problem, że niektóre filmy z YT idą jak krew z nosa ? Mam 2 czyste laptopy, konfigi identyczne po instalacji systemu i na neostradzie 20MB nie obejrzę śmiesznego filmiku, na netii ten sam film idzie płynnie w full hd. I czasami na odwrót.