Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie Google robi mi problemy

Co jakiś czas przy próbie wyszukiwania pojawia mi się informacja:

We're sorry...
    ... but your computer or network may be sending automated queries. To protect our users, we can't process your request right now.

Mam sieć domową opartą na sprzęcie od Apple ( router, repeter i komputey ). Jak temu zaradzić ? Do tej pory przełączałem na inne wyszukiwarki, ale chciałem przeszukać nasze forum, a tu działa ( chyba ) tylko google.

Domyślnie

Jak masz zewnętrzne IP - szukać problemu i siebie. Albo któreś z twoich urządzeń non-stop odpytuje google'a, albo jakieś oprogramowanie, albo masz wirusa.

Jak masz wewnętrzne IP - zgłosić problem dostawcy internetu, albo szukać na własną rękę kogoś kto "zaśmieca" google'a.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

To nie Twój problem, ostatnio na Posatowskim LTE też mi się przez dwa dni takie ostrzeżenia wyświetlały (+prośba o wpisanie captcha).

Jeśli trwa chwilę tylko to można z tym żyć (u mnie jedno na 4-5 pytań do googla przez te dwa dni), pamiętam że parę tygodni temu też tak było.

Niestety od czasu do czasu wysolujesz adres IP, który jest na 'czarnej liście' i tak bywa.
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Dzięki, problem faktycznie nie występuje często, ale denerwuje.

Domyślnie

Na neostradzie w tym roku też to się pojawiło - pewnie znowu filtruja PL ip'ki bo polacy masowo zgrywają youtube'a na dyski twarde.

A tak już poważniej, macie też taki problem, że niektóre filmy z YT idą jak krew z nosa ? Mam 2 czyste laptopy, konfigi identyczne po instalacji systemu i na neostradzie 20MB nie obejrzę śmiesznego filmiku, na netii ten sam film idzie płynnie w full hd. I czasami na odwrót.
    Z8 | N 24-70 2.8 S II | V 85 1.4 Pro |
    Vivitar 135 2.8 F mount

Uprawnienia umieszczania postów