PDA

Zobacz pełną wersję : OneLight 2.0 Zack Arias

jacek_wozniak
11-04-2014, 22:21
Niedawno nabyłem drugą część Zackowego szkolenia OneLight 2.0 :)
Moją ogólną recenzję można przeczytać u mnie na blogu (http://jacekwphoto.blogspot.com/2014/04/recenzja-zack-arias-onelight-20.html), jednak chciałem poznać wasze zdanie, jeżeli już oglądaliście nowe video Zacka.

Dla mnie osobiście całość super. Kupa wiedzy (jak zwykle w jego wydaniu), prostota przekazania informacji, różnorodność sprzętu, obiektywna ocena i podejście do tematu, itp, itd ;)

Jedyne czego mi brakowało, to trochę więcej ze strony post processingu po wykonanych zdjęciach... w pierwszej wersji OneLight była lepsza selekcja fot po sesjach i ich obróbka... Tutaj trochę mało tych zdjęć było wybranych na końcu, chociaż fajnie, że były też omówione inne ujęcia nie tylko z tych zarejestrowanych na OneLight 2.0.

aha... no i muza trochę zbyt charakterystyczna, która została wybrana na główny motyw warsztatów na dvd i na całej stronie dedpxl... w jedynce muza była też charakterystyczna ale mniej dawała po uszach :D ta trochę skrzeczy po którymś razie ;)

morzon
11-04-2014, 23:35
Przeczytałem recenzje na blogu - brakuje mi jakichś skrinów z filmu, żeby zobaczyć o czym piszesz. Np efektu końcowego każdej sesji i jakiejś losowej ciekawej klatki z danego rozdziału - myślę, że fajnie by się czytało i rozumiało to co opisujesz ;)

jacek_wozniak
12-04-2014, 07:20
Przeczytałem recenzje na blogu - brakuje mi jakichś skrinów z filmu, żeby zobaczyć o czym piszesz. Np efektu końcowego każdej sesji i jakiejś losowej ciekawej klatki z danego rozdziału - myślę, że fajnie by się czytało i rozumiało to co opisujesz ;)

no właśnie... dałem link do oficjalnego trailera... czy robienie screenów nie byłoby mini piractwem? :D chciałem to zrobić ale nie chciałem znowu bez zgody autora wykorzystywać jego materiałów... byłem rozdarty moralnie dlatego jest prawie sam tekst ;)

jacek_wozniak
12-04-2014, 08:16
ok... nowa wersja uaktualniona :D
http://jacekwphoto.blogspot.com/2014/04/recenzja-zack-arias-onelight-20.html

morzon
12-04-2014, 08:52
Nooo, wg mnie znaaacznie lepiej, fajnie z obrazkami :)
A czy minipiractwo? Nie sądzę - chyba raczej świetna reklama tego materiału, myślę, że ktoś może się teraz skusić na zakup tego...

jacek_wozniak
12-04-2014, 08:56
jeszcze do końca kwietnia można uzyskać zniżkę wpisując odpowiedni kod "TIFFINBOX" w koszyku ;)
cena spada do trochę ponad 50USD i chyba za całość zapłaciłem na złotówki ponad 160zł, także nie jest źle

tomisiek
12-04-2014, 14:50
spoko robota. dzięki ;)