PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Stern

TheKilla
31-03-2014, 17:26
jedno zdjęcie z krótkiej sesji z Magdą (Stern)
zapraszam :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.the-killa.com/wp-content/uploads/2014/03/stern.jpg)

fafniak
31-03-2014, 17:44
dopalałaś czymś ?

(bo mam nieodparte wrażenie że tym samym zabiłaś miękkość foty która jest na drugim planie)

Valush
31-03-2014, 17:52
Bardzo ładny drugi plan. Z pierwszym gorzej - mnie się nie widzi.
- kadrowanie, nie bardzo wiem na czym się skupić (ale to może i nawet in plus)
- chyba wolałbym uporządkowane włosy z prawej strony. Albo całkiem zarzucone przez ramię albo wcale
- retusz cery, taki trochę miejscami plamisty i przybrudzony
- bardzo podobają mi się refleksy światła na końcówkach włosów po lewej, miłe i ciepłe niestety dziwnie kontrastują z całą chłodną tonacją zdjęcia

bryk77
01-04-2014, 04:01
Fajne kolory, drugi plan, modelka. Podoba mi się ta "brudna cera". Mam tylko jedno ale... Albo jestem zboczony albo piersi modelki przyciągają zbyt wiele uwagi ;)

Jai pur
01-04-2014, 09:38
przyciągają, i nie chodzi nawet o męski punkt widzenia, ale o wyrazisty kształt, który odciąga uwagę od twarzy
poza tym podoba mi się zestawienie zimnej tonacji z ciepłymi refleksami słońca
kadr jakoś mniej, kwadrat mi tu nie podchodzi
tło super, dziewczyna też ciekawie spogląda

kurczaczek
01-04-2014, 09:56
Ja zwrocilam uwage dopiero jak napisal o nich bryk77... Eh, faceci... :)

sruba
01-04-2014, 15:51
Chyba nic nowego nie powiem, bardzo fajne tło, kolorystyka, może jednak przeczyściłbym delikatnie cerę. Co do przyciągania uwagi ;-) mi obecny kadr nie przeszkadza, ale może warto by spróbować nieco ciaśniejszy kwadrat, dolna krawędź na linii dekoltu... byłoby to może kosztem tego fajnego tła, ale ładnie prowadziłoby wzrok do twarzy i spojrzenia modelki... Ale to szczegóły, zdjęcie się podoba :-)

Przemek-83
01-04-2014, 18:48
Może jakby miała biustonosz by tak nie przyciągała wzroku w dół kadru :)

Lena&TheShadow
01-04-2014, 18:55
Wystarczyłoby gdyby wyprostowała głowę.

TheKilla
01-04-2014, 21:04
Dziękuję za opinie:)
Nie za bardzo wyobrażam sobie ucięcie modelki nad piersiami bo nie po to została kupiona bluzka i ściągnięty stanik;) mam jednak nadzieję, że nie jest wulgarnie i nie trzeba będzie przenosić wątku ;)

Lena&TheShadow
01-04-2014, 21:11
Niee, jest ok ale wygląda jak zmęczona "matka polka" - przygarbiona, styrana życiem, lecz nadal piękna...