Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Summer Aurora...
...
W kadrze Svolvær - jedno z większych skupisk ludzkich na Lofotach.
Jak podają niektóre mądre przewodniki, miasteczko pozbawione uroku.
Na mnie jednak zrobiło bardzo pozytywne wrażenie. Tym bardziej, że warunki przytrafiły się dosyć ciekawe ;).
*** Zapraszam ***
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/03/c4a9ec63b3fdb4d2-2.jpg
źródło (http://www.fotosik.pl)
*** Dziękuję ***
Może to miasteczko nie jest ciekawe,ale na tej fotce wyszło bardzo interesująco.fajna fotka
swietnie podane , rzeczywiscie wizualnie miasteczko nie jest tak urokliwe jak inne na lofotach, ale zostało tak przedstawione ze chce się ogladac :)
Zawsze jestem pod wrażeniem jakości twoich prac. Kolor, detal i obróbka to wedle mnie naprawdę najwyższy poziom opanowania warsztatu. Napiszesz kilka słów odnośnie technikaliów - jedno klatka czy składane? Korzystasz z PSa czy coś innego? Pozdrawiam, Piotr.
Nikonozaur
22-03-2014, 00:30
Wystarczy, że jest na Lofotach i już jest fajne. Mowa oczywiście o Svolvær, które ujrzałem pierwszy raz przypływając tu promem ze Skutvik. I tak to miasteczko zapamiętałem, zdjęcie jest w zasadzie dokładnym odbiciem moich pięknych wspomnień. ;)
Bartekkw
22-03-2014, 01:40
musze sie tam w koncu wybrac. Ładnie jest
Aż miło popatrzeć na foty takich miejsc. Super miejsce i zdjęcie.
przemas-J
22-03-2014, 09:56
Nie mogę się na patrzeć
Gratuluje
Nie wiem co za głupoty w tych przewodnikach wypisują. Przecież widać że jest ładnie :)
irek6311
22-03-2014, 20:53
Miejscówka extra i jak tu wierzyć przewodnikom :D
Piękne zdjęcie:) Tak jak pisali wcześniej. Kadr, obróbka, technika na najwyższym poziomie. Chciałbym tak kiedyś:P
Romano H.
23-03-2014, 08:32
Z daleka widać i czuć Twój styl.
jarekf34
23-03-2014, 23:11
Z daleka widać i czuć Twój styl.
O tak... Romano dobrze prawi :) Ach ten Twój styl...
katatjuta
24-03-2014, 19:24
Spokój,tak jak lubie! Świetna fota.
jacekz40
25-03-2014, 13:44
Jak zwykle z rozmachem i elegancko :) Ten styl jak widać po wielu wpisach już rozpoznawalny ;)
Także Pawle teraz to już się nigdzie anonimowo nie ukryjesz ;) :lol:
arieloza
25-03-2014, 13:51
Bajkowo,fajowo.Czuc spokoj na tym zdjeciu.Nadaje sie na sciane.
wolverine6000
25-03-2014, 14:13
super zdjęcie, napatrzeć sie nie można!!! bardzo sie podoba :D
...to, że miejsce fajne, to nic...ale jaka fotografia...rewelacja!
Jak zawsze świetna robota !
Piękny widok, zdjęcie ze świetnym klimatem.
Świetnie ,spokój i cisza bije ze zdjęcia.Pozdrawiam
Zawsze jestem pod wrażeniem jakości twoich prac. Kolor, detal i obróbka to wedle mnie naprawdę najwyższy poziom opanowania warsztatu. Napiszesz kilka słów odnośnie technikaliów - jedno klatka czy składane? Korzystasz z PSa czy coś innego? Pozdrawiam, Piotr.
Wielkie dzięki za miłe słowa :). Cieszy mnie bardzo, że tak odbierasz moje zdjęcia :).
Technikalia w tym przypadku nie są zbyt skomplikowane. Materiał bardzo ładnie naświetlił się na jednej klatce, także nie trzeba było posiłkować dodatkowymi ekspozycjami.
Matryca "wietrzyła" się 144 sekundy, efka miała dziesięć, a milimetry zatrzymały się na 24.
Korzystam zarówno z PS-a jak i CNX2. Obecnie przeważnie zaglądam dużo częściej do "pieska" ;). I to tyle w temacie :).
...Ten styl jak widać po wielu wpisach już rozpoznawalny ;)
Także Pawle teraz to już się nigdzie anonimowo nie ukryjesz ;) :lol:
Ukrywać się raczej nie zamierzam. Chociaż tak do końca nie wiadomo, co w życiu komu pisane jest ;).
Wielkie dzięki Wszystkim za zerknięcie i pozostawienie śladu po sobie.
Mocno fajowo, że zdjęcie się spodobało :).
Pozdrawiam :).
szymon708
28-03-2014, 11:45
Tylko usiąść, wziąć kubek kawy i podziwiać.
Sebastianito
07-02-2018, 10:32
Odpoczywaj w pokoju Pawle! Nigdy Cię osobiście nie poznałem, ale myślę, że kiedyś na szczycie góry... klapniemy migawką. Byłeś mi inspiracja chłopie!
Jest to bardzo smutne, Paweł przełamywał wszelkie horyzonty - człowiek wielka inspiracja!