Zobacz pełną wersję : znalezione w sieci
Przypadkiem znalezione bo to nie moja branża:
http://forum.trojmiasto.pl/UWAGA-beznadziejny-fotograf-ostrzegam-t527436,1,125.html
Ale przyznać się, który odwala taką tandetę u "mnie" w mieście:)
Ps. Cennik tak ciekawy jak zdjęcia, ale pewnie dotacja była:)
no ale jeśli zleceniodawca przed wybraniem fotografa spojrzał choćby na 5 minut w portfolio - to wiedział w co się ładuje. Wiec dlaczego teraz takie żale.
przeciez masz podane z imienia i nazwiska fotografke lacznie z nr tel.
i tak szczerze mowiac nei mam wiem o co halo.. jakosc oadekwatna do ceny. portfolio na stornie oczywiste - efekt nei odbiega od fot w portfolio
To prawda, widziały gały co brały, ale najbardziej rozwaliło mnie to "art and foto" ;)
puszosław
11-03-2014, 22:27
Jak widzę takie osoby które sprzedają taki chłam to się normalnie nóż w kieszeni otwiera. Nie uważam że dałbym radę podołać ślubnej sesji foto, ale to co zobaczyłem w tym portfolio mnie zabiło...
Toż to osoba pierwszy raz trzymająca małpkę w ręce może takie "sesje ślubne" robić. Totalne dno, zero pomysłu a o wiedzy o fotografowaniu nie wspomnę.
cena niewygórowana - fakt, ale ja bym za coś takiego ani złotówki nie wziął-nie miał bym odwagi...
Edit
Taki fotograf powinien pójść na kilka sesji z kimś kto w ogóle trzymał kiedyś aparat w ręce, albo zapisać się na staż i chodzić jako siedemnasty fotograf...
widze ze jest tradycyjne najezdzanie podobne jak w innych tego typu tematach.
A co do ceny ("ciekawe") to za niskie ? nie rozumiem.
Lena&TheShadow
11-03-2014, 22:40
Szkoda dziewczyny, może się nie zniechęci?
Się czepiacie, jest wyraźnie napisane zdjęcia z duszą a duszę ciężko zobaczyć :P. Poza tym komuś się podoba skoro parę sesji tam jest ale poziom jak dla mnie to całkiem jak ja, gość
który przeszedł z full auto na tryb P xD
widze ze jest tradycyjne najezdzanie podobne jak w innych tego typu tematach.
A co do ceny ("ciekawe") to za niskie ? nie rozumiem.
jak widac - kazda tworczosc znajdzie swojego obronce :)
Zazdroscicie bo ktos trzepie kase, a Wy nie i tyle ;)
A tak na powaznie - foty przerazajace, czas oddania takich fot to wg mnie czas zgrania plikow z karty... Nie wydaje mi sie, zeby 5 miesiecy zajela jej obrobka... ;) Takie akcje oczywiscie nie robia dobrze rynkowi ale to wlasnie rynek powinien weryfikowac takie rzeczy...
I nie rozumiem tylko jednej rzeczy - czy to jakis obowiazek, zeby sfotografowac WSZYSTKICH, ktorzy byli na uroczystosci? Jezeli tak to moze kotleciarze powinni zaczac ustawiac wszystkich w kolejce i zrobic paszportowki i gotowe ;)
Władca Pixeli
12-03-2014, 04:59
I nie rozumiem tylko jednej rzeczy - czy to jakis obowiazek, zeby sfotografowac WSZYSTKICH, ktorzy byli na uroczystosci? Jezeli tak to moze kotleciarze powinni zaczac ustawiac wszystkich w kolejce i zrobic paszportowki i gotowe ;)
Byłem kiedyś na meksykańskiej uroczystości Quinceañera - czyli ślub bez pana młodego. :mrgreen:
W czasie imprezy pani młoda chodziła od stołu do stołu. Wszyscy wstawali i fotograf robił zdjęcia pani młodej z wszystkimi osobami z danego stołu.
I takie cos powinno byc u nas, w koncu Polska to Meksyk Europy ;) tylko u nas moze byc problem, bo polowa ludzkosci w czasie takiego focenia moze byc juz pod stolem, a nie przy stole...
E tam, czepiacie się. Mam bliską znajomą, która jest właścicielką agencji reklamowej (takiej z prawdziwego zdarzenia, od lat obsługuje jeden z największych koncernów kosmetycznych!) i zdjecia z jej slubu niewiele obiegały od tego, co w linku. Była bardzo zadowolona, także ten tego tak...
RobertMiernik
12-03-2014, 09:02
Całkiem uczciwa oferta, marne zdjęcia za marne pieniądze. Kto się pytam powiedział wam, że fotografia ślubna to sztuka?! ;>
Kto się pytam powiedział wam, że fotografia ślubna to sztuka?! ;>
Nikt, ja mam raczej w głowie, że to porządne rzemiosło i to dla mnie wystarczy.
Do mnie jeszcze nie dociera, że można sprzedawać coś na czym się kompletnie nie zna, to tak jakbym zaczął robić meble z litego drewna tylko dlatego, że mam kilka narzędzi w garażu i sam zbudowałem drewutnię i dwie szafy z płyty wiórowej.
To bezczelność i tyle według mnie.
to tak jakbym zaczął robić meble z litego drewna tylko dlatego, że mam kilka narzędzi w garażu i sam zbudowałem drewutnię i dwie szafy z płyty wiórowej.
.
raczej to tak jakbys zbudował karmnik na zajęciach praktyczno technicznych w szkole podstawowej :)
RobertMiernik
12-03-2014, 12:58
sorrki, jeśli umieścisz to w PF i ktoś kupi, a to co zrobisz będzie wyglądało podobnie do tego co masz w portfolio, to nie widzę przeszkód...
gorzej jak na stronie masz spoko zdjęcia a oddajesz kaszanę ale tutaj to nie ten przypadek...
wolverine6000
12-03-2014, 16:04
jak sie to mówi 'widziały gały co brały' w dzisiejszych czasach nie jest trudno sprawdzić jaki poziom prezentuje forograf bo większość z nas ma swoje blogi, strony www czy jakie kolwiek inne portfolia... problem jest (a może nie jest) że tacy ludzie znajdują klientów, ale to już chyba kwestia tego że w naszym kraju warunkiem numer jeden przesądzającym o wszystkim jest cena...
jak widac - kazda tworczosc znajdzie swojego obronce :)
sailor - ja tu nikogo nie bronie - tyle ze mozna zrobic ctrl+c i potem ctrl+v z innych tego typu watkow i juz :)
Zdjecia sa "slabe" i kropka ale przejrzalem 'portfolio' i sporo tych par bylo, co nie ukrywam mnie osobiscie troche dziwi.
Tyle ze jak ktos widzi zdjecia na stronie i Pania bierze to w czym problem ? nie rozumiem dlaczego sie uzewnetrzniac i nagabywac na forach, ze fotograf kiepski.
Rozumiem, ze pieniadze Pani bierze male.