Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Emerald Mussenden Temple
przemek29
01-03-2014, 01:35
Czwartek wieczór zwyczajny dzień po kolacji żona jeszcze coś robi w kuchni córka resztkami sił wykorzystuje tatę przygotowanie do najzwyklejszej nocy. Dziecko opada z sił postanawia zasnąć koło mnie sięga koc i po chwili tańczy na królewskiej imprezce ŚPI żona też już gdzieś tam biega po sklepach starając się odciążyć bank ze zbędnych funtów czas na mnie pilot w dłoń i zaczynam polować po programach nic nie ma nudno może w lodówce coś ciekawego do czytania się znajdzie nareszcie spokój nic nie zakłóci tego czasu aż nagle rozświetla ekran telefonu kogo tam niesie Fcebook, UK ARORA ALERT KP 6.67 ZOŻA WIDOCZNA W CAŁYM UK to jest to na co czekałem statyw, baterie, kawa, plecak i w drogę 11:30 50km do celu na miejscu próba i jest spektakl niebo szaleje nie da się tego opisać
Emerald Mussenden Temple
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://fc02.deviantart.net/fs70/o/2014/059/0/8/089dc5cd71791cfdd0c94272961a1ecd.jpg)
POZDRAWIAM !!!
Na to czekalem...! Ekstra, jedno z najlpszych zdjec aurory z Irlandii! Widzialem juz sporo, ale wszystko to przypadkowe pstryki a tutaj mamy kompozycje. Choc poprawil bym kilka detali, takie jak przepal z prawej, pewnie staral bym zalatwic to druga ekspozycja i horyzont wydaje sie byc beczkowaty.
Przemku bede mial do Ciebie "romans", ale to przy okazji ;)
przemek29
01-03-2014, 01:54
tak horyzont jest minimalnie beczkowaty ale potęguje go te fale i rozmycie i to coś zielone na wodzie a światła to castlerock ruszałem to ale zaraz po tym mi czegoś brak kto nie zna miejsca to na pewno mu się lepiej układa bez tych świateł ale co tam jest na czym się skupić a wkupie raźniej hehe dzięki i pozdrawiam
Gdyby nie ta ramka to by bylo pieknie! Swietne kolory, milo w kadrze, beczka nie przeszkadza jakos mocno. Dzieje sie na niebie... podoba sie!
przemek29
01-03-2014, 03:16
Gdyby nie ta ramka to by bylo pieknie! Swietne kolory, milo w kadrze, beczka nie przeszkadza jakos mocno. Dzieje sie na niebie... podoba sie!
ktoś kiedyś fajnie wyjaśnił temat ramkowy "odcina zdjęcie od tła forum"
Pozdrawiam
Działo się na niebie działo, ale co to się działo na słońcu :) Mega fot ! Mi tam się wszystko podoba !
Przyjemny kadr, nie widziałem na własne oczy takiego widoczku ale w tym przypadku jest na co popatrzeć.
Kupuję bez zastrzeżeń. Z odautorską przedmową też :)
Brawo! Świetnie przemyślany kadr.
Wczoraj i dzisiaj jestem wciąż pod wrażeniem i zazdroszczę że masz tak blisko ;)
Pozdrawiam
Ładnie kolorowo. Wreszcie wiem co to jest ZOŻA.
Pięknie, zdjęcia trochę zazdroszczę, ale tekstu wcale.
przemas-J
01-03-2014, 14:36
Jedynie pozazdrościć
bardzo się podoba! kolory i sam kadr świetne...
pierwsze co mi przyszło na myśl to kolisty horyzont ale po chwili dotarło że kolory rekompensują wszystko:) jest bardzo dobrze, jak widać czasem nie warto zamulać przed tv:)
Dzięki temu, że nie miałeś co przeczytać my mamy co oglądać...! ;) Bo w życiu piękne są tylko chwile!
Super fota...
Kadr,światło ,kolor .Świetnie.Pozdrawiam
Jak zobaczylem w domu to powiedzialem ekstra...kolory sa super, fajne zdjecie, ale popraw ten horyzont bo szkoda...
jarekf34
01-03-2014, 21:28
Zarąbiście jest... horyzoncik z deka poprawić i masz MEGA fotę :) Zazdroszczę...
przemek29
02-03-2014, 12:22
Wczoraj i dzisiaj jestem wciąż pod wrażeniem i zazdroszczę że masz tak blisko ;)
Pozdrawiam
no tak od was ze 3 godziny na północ pozdrawiam
przemek29
02-03-2014, 12:24
pierwsze co mi przyszło na myśl to kolisty horyzont ale po chwili dotarło że kolory rekompensują wszystko:) jest bardzo dobrze, jak widać czasem nie warto zamulać przed tv:)
tak jak bym nie wyjechał a rano oglądał co mnie minęło to bym się nie czół za komfortowo pozdrawiam i dziękuje
przemek29
02-03-2014, 12:25
Pięknie, zdjęcia trochę zazdroszczę, ale tekstu wcale.
nie rozumiem o co chodzi z tym tekstem
JackDaniels
02-03-2014, 14:50
Zdjęcie tak.
Tekst fatalny. Czytać się nie da. Pokazałeś innym "ZOŻĘ" jakiej nikt nie widział.
ZOŻA WIDOCZNA W CAŁYM UK ...I żebyś
się nie czół za komfortowo to się naucz pisać.
Czoło chylę, lecz nie "czół".
Dla mądrości, będę szacunek czuł.
Zdjęcie tak.
Tekst fatalny. Czytać się nie da. Pokazałeś innym "ZOŻĘ" jakiej nikt nie widział....I żebyś to się naucz pisać.
Czoło chylę, lecz nie "czół".
Dla mądrości, będę szacunek czuł.
Teraz pewnie zrozumiesz.
Pozdrawiam
na forach autorzy zorzy z reguły skupiaja sie na samym zjawisku, nie zawsze dbajac o motyw , tutaj mamy wszystko , wiec tylko pogratulować
Teraz pewnie zrozumiesz.
Pozdrawiam
Odpowiedź adresuję oczywiście do przemek29 a nie do JackDanielsa, którego tylko cytowałem a za tę niezręczność, przepraszam.
przemek29
02-03-2014, 23:50
Teraz pewnie zrozumiesz.
Pozdrawiam
Nie przejmowalem się twoimi komentarzami ale widzę że nie przestaniesz dajesz mi wykład z pisowni języka polskiego po co czy ma to jakiś związek ze zdjęciem nie tak się złożyło ze kiedy zakładałem ten wątek w ciągu 2 dni spałem 6 godzin więc może spakuj aparat do plecaka wyjedź z miasta i strzel jakiś landscape fotografowanie irlandzkiego klifu to nie spacer po lesie .
POZDRAWIAM
Pokornie przepraszam, że śmiałem zwrócić uwagę*na polską ortografię. Oooszywiście urok owego kadru powoduje, że polska pisownia nie ma najmniejszego znaczenia. Już do Miodka profesora piszę, by czem prędzej zmienił reguły tak, by Waszmości dogodnie było. Czółkiem Waszmościowi.
JackDaniels
03-03-2014, 13:34
:twisted:
[CENTER] czas na mnie pilot w dłoń i zaczynam polować po programach nic nie ma nudno
może w lodówce coś ciekawego do czytania się znajdzie
No cudownie...
Nie przejmowalem się twoimi komentarzami ale widzę że nie przestaniesz dajesz mi wykład z pisowni języka polskiego po co czy ma to jakiś związek ze zdjęciem nie
Tak. Ponieważ tekst, który wysmarowałeś zamula odbiór zdjęcia. I powinieneś się przejmować komentarzami...Tylko że...No tak. To nie zachwyty...
tak się złożyło ze kiedy zakładałem ten wątek w ciągu 2 dni spałem 6 godzin
Ale o co biega? 6 godzin snu, w ciągu dwóch dni...Dodać po ok 6 godzin na dwie nocki, to daje 18 godzin snu. Na dwie doby! Dzieci tyle śpią. W przypadku jednej nocy masz 12/36. :mrgreen:
Nie ośmieszaj się...A teraz się wyspałeś?
Nie przejmowalem się twoimi komentarzami ale widzę że nie przestaniesz dajesz mi wykład z pisowni języka polskiego po co czy ma to jakiś związek ze zdjęciem nie tak się złożyło ze kiedy zakładałem ten wątek w ciągu 2 dni spałem 6 godzin więc może spakuj aparat do plecaka wyjedź z miasta i strzel jakiś landscape fotografowanie irlandzkiego klifu to nie spacer po lesie .
strzel jakiś landscape :???:
A to?
tak jak bym nie wyjechał
To tak, jakbyś został? To mogłeś się wyspać...
Umiesz robić zdjęcia. Poprzestań na tym.
Aamof, 1daful zdjęcie. Fc, więcej books. Hth. Pozdro.
Beg.
PS
na forach autorzy zorzy z reguły skupiaja sie na samym zjawisku, nie zawsze dbajac o motyw , tutaj mamy wszystko , wiec tylko pogratulować
Przecinek oddziela wyrazy, a nie jest stawiany między nimi...Duża litera, kropka...Ale co tam.
Taki warun w takim miejscu :shock:.
Trochę mnie w dołku ściska ;)
przemek29
05-03-2014, 22:11
No tak wszystkie warunki były idealnie zgrane bez księżyca, czyste niebo, mroźne powietrze i oczywiście ZORZA ( AURORA BOREALIS ) . Pozdrawiam
Świetne zdjęcie. Gratuluje!
U mnie niestety były chmury.
maniak666
06-03-2014, 18:59
Janek powiedział wszystko co trzeba. Do gratulacji dołączam.
Nikonozaur
11-03-2014, 22:31
Model i tło jak z jakiejś baśni, piękne zdjęcie i tyle! :shock:
geralttt
11-03-2014, 23:05
No no no klasa! Piękna tęcza! Fajnie tańczyła? :)
Wszytko już zostało napisane, fantastyczne warunki dobrze wykorzystane.
Pozdrawiam Mirek