Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] The Full Colors of ...
... Lofoten... .
Witam i zapraszam na następną odsłonę z malowniczego zakątka, jakim jest archipelag Lofoty.
Tym razem jesteśmy na wyspie Flakstadøya.
To była piękna "noc". Natura podarowała nam wspaniałe światło, niebo, barwy.
O spektakularnych miejscach już nie wspomnę ;).
Takie chwile na długo pozostają w pamięci :).
*** Zapraszam ***
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/02/3081c09fb028f665-2.jpg
źródło (http://www.fotosik.pl)
*** Dziękuję ***
Nikonozaur
21-02-2014, 20:33
Technicznie to więcej niż bardzo ok, ale jakby coś tam na dole robiło za wyrazistszy pierwszy plan to bym się nie obraził. Góra za to wywala z kamaszy, dam 9,75 na 10 możliwych. ;)
I wracam do hokeja.
jarekf34
21-02-2014, 20:52
Po wszystkich Twoich fotkach z Norwegii widać, iż pogoda dopisała że ho ho :)
No przyznać muszę, że ja również wyskoczyłem z kamaszy :) Super.
Bardzo ładny krajobraz,kolejne super miejsce.Lubię Twoje prace ;)
Pomyslalem tak jak Andrew, laczki spadly, brakuje czegos na pierwszysmm planie, ale jak juz wspomniano 9.75!
Thunder_
22-02-2014, 00:37
Ja bym to kadrował bardziej od dołu w większą panoramę i czapki z głów.
gratulacje! piękne kolory, super kadr...pozazdrościć...
Przyjemny w odbiorze kadr w Twoim stylu czyli - klimatycznie, a na mnie taka fotografia robi wielkie wrażenie.
kurczaczek
22-02-2014, 15:57
Piękny krajobraz! Obym ja też kiedyś miała przyjemność coś takiego sfotografowac ;)
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Kolejna piękna praca.
Miejsce - wiadomo, palce lizać, ale kunszt i duch... niezbędne!
Przykład idealnej foty ;-)
Super widoczek... robi wrażenie... :)
Niesamowite ujecie !
To przez takie kadry spać nie mogę po nocach planując wycieczki :) Lofoty zawsze miałem na "wędkarskiej liście", ale chyba zacznę planować wypad bez wędek.
PS.
Fotografią interesuje się od stosunkowo niedawna i ciągle trafiam na ciekawe, nowe dla mnie internetowe galerie itp. PABLOOK - genialne intro i mnóstwo wspaniałych prac. Gratulacje !
Jakby rzucic wiecej swiatla na dol to by bylo przyjemniej bo teraz jakos ciemnawo i ogolnie daleko te kamulce... ;) Za to gorki i to co dzieje sie na niebie - miazga! Chce wiecej takich! :D
przemas-J
24-02-2014, 10:23
Moja druga polowa spogląda mi przez ramie :) rozmyśla jak by coś takiego na ścianę wrzucić
Gratulacje
kolejny bdb norweski krajobraz , graty :)
Klasa Panie.
Kolorsy tutaj pięknie grają, a i kadr palce lizać :).
Można by było dywagować, kto by co zrobił i jak lepiej ;) Jednak jest jak jest i należy to uszanować, pięknie pokazany fot :D
Krótko, kadr,światło , kolor ,świetnie .Pozdrawiam
Baaaardzo na tak. Super fota. Kolorystyka górnej części powala. Gratuluję.
... ale jakby coś tam na dole robiło za wyrazistszy pierwszy plan to bym się nie obraził. ...
Z bardziej wyrazistym pierwszym planem, też cosik się udało wyrwać ;). Postaram się zaprezentować w niedługim czasie.
A w plenerze wiadomo jak to bywa ;). Człowiek dostaje fotoamoku, a światło czekać raczej nie chce :twisted:.
Ja bym to kadrował bardziej od dołu w większą panoramę i czapki z głów.
Szanuję wizję, ale... ;).
Kadrując bardziej z dołu jednocześnie spłaszczasz perspektywę. Wiąże się to z mniejszym odseparowaniem poszczególnych planów i "zatarciem" przestrzenności. A w powyższym przypadku i tak zszedłem stosunkowo nisko ;).
Jeżeli chodzi o bardziej panoramiczny kadr, to owszem, można sobie przyciąć dół. Bo myśląc o dodatku lewej i prawej strony, to uważałem to za zbyteczne. A to dla tego, że z prawej strony nic ciekawego się już nie działo, a z lewej strony była dosyć masywna góra na której światła i tak już brakowało. Ujmując ją w kadrze jednocześnie zachwiałbym równowagę w kadrze.
Powyższym się kierowałem komponując ten kadr :).
A czapkę z głowy to ja ściągam, dziękując za koment :).
Wielkie dzięki Wszystkim za zerknięcie i pozostawienie śladu po sobie :).