Zobacz pełną wersję : Capture One
pawelo1991
14-02-2014, 16:16
kto ze ślubniaków używa jako główny program do wołania Raw Captur One 7. Czy używac najpierw C1 a później dokańczacie w PS???
Ten program się chyba nieco inaczej nazywa...
Używa go np. Adam Trzcionka....
pawelo1991
15-02-2014, 13:53
Phase One ???
Miałeś prędzej tytuł wątku Captur One a nie Capture ( zresztą w poście nadal masz babola ), wypadałoby wiedzieć o co się pyta.
Używa go bardzo wiele osób, błyskotliwi, AT, pewnie dużo dużo innych, no ale po co pytasz ?
Każdy ma swój wyrobiony workflow na którym jemu się najlepiej / najwygodniej pracuje.
W C1 ładnie, szybko wychodzi skóra z miłym kolorem dla oka, ale w PS też da się to bez problemu osiągnąć.
Spróbuj sam i oceń :)
Dla mnie niezastąpiony jest Lightroom z uwagi na możliwości zarządzania fotkami / grupowaniem ich itp.
pawelo1991
15-02-2014, 14:26
ja właśnie zainstalowałem C1 i kolor wychodza swietnie w PS nie mogłem takich uzyskac i pytam czy wywołujecie tylko w rawy w C1 i poźniej dokanczacie w Ps?
Kolega ci już odpowiedział:
Każdy ma swój wyrobiony workflow na którym jemu się najlepiej / najwygodniej pracuje.
Dla mnie niezastąpiony jest Lightroom z uwagi na możliwości zarządzania fotkami / grupowaniem ich itp.Każdy wpisze co lubi, a programów jest sporo.
PS, LR, C1, CaptureNX i .. ViewNX (ja używam czasami tego ostatniego, bo oprogramowanie Nikona daje najlepsze kolory, a nie chce kupować Capture NX).
pawelo1991
18-02-2014, 17:09
A wie może ktos jak zainstalowac profil aparatu do C1 zrobiony colorcheckerem ???