Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Night Shift II
maniak666
12-02-2014, 00:39
Nieco inna odslona wczesniej (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=243036) podanego tematu
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)
Zapraszam
Mnie sie podoba.
Czy po lewej stronie lewego pala, stoi fotograf ze statywem?
Chyba leci w lewo delikatnie, chcialbym odrobine wiecej gory, a fotografa zaslaniam sobie palcem (chociaz pewnie potrzebny jest do wypelnienia tytulu ;)). Na srodku jest smuga kondensacyjna czy cos? Bo wyglada jak baaardzo dluga rysa i troche mnie drazni ;)
Reszta mi sie bardzo podoba, miejscowka, obrobka, warunki.
Andrew zdjecie wyglada ekstra, ale ta linia przez srodek mi nie odpowiada a co gorsze widze kolorowe przebarwienia na niebie, moze tylko ja to widze i mam cos nie tak z monitore, jezeli tak to mowcie ludziska!
geralttt
12-02-2014, 10:50
Prawda, linia i przebarwienia są widoczne.
Fota b. fajna. :)
maniak666
12-02-2014, 17:36
Chyba leci w lewo delikatnie, chcialbym odrobine wiecej gory, a fotografa zaslaniam sobie palcem (chociaz pewnie potrzebny jest do wypelnienia tytulu ;)). Na srodku jest smuga kondensacyjna czy cos? Bo wyglada jak baaardzo dluga rysa i troche mnie drazni ;)
Reszta mi sie bardzo podoba, miejscowka, obrobka, warunki.
Na pewno nie leci. Prostowałem przed konwersją do BW
. Wrażenie przechyłu powstaje najprawdopodobniej pod wrażeniem linii wody na plazy, która na pewno prosta nie jest.
Mnie sie podoba.
Czy po lewej stronie lewego pala, stoi fotograf ze statywem?
No nie wiem, ale na pewno Mirekvampirek:mrgreen:
Andrew zdjecie wyglada ekstra, ale ta linia przez srodek mi nie odpowiada a co gorsze widze kolorowe przebarwienia na niebie, moze tylko ja to widze i mam cos nie tak z monitore, jezeli tak to mowcie ludziska!
Powiem Ci ,że dopiero tu zobaczyłem przebarwienia , o których wspominasz, wczesniej tego nie zauważyłem. Zresztą w innym miejscu też nikt nie zwrócił uwagi, a to ten sam plik. Co do krechy, to nie smuga kondensacyjna tylko lecący samolot. A że ja nie eksterminuję samolocików ani stateczków z kadru to już wiesz zapewne.
jarekf34
12-02-2014, 18:10
Trasę po samolociku bym "ciach ciach" a tak poza tym bardzo mi się podoba... na dodatek ziomal w kadrze, musi się podobać:mrgreen:
Ciekawe zdjęcie - temat fajny, obróbka i kadr trochę mniej. Trochę raz brak symetrii, słupy na pierwszym tle wyglądają jak wklejone w PS-ie. Może to kwestia światła, ale takie było moje pierwsze wrażenie. Przeszkadza mi też odrobinę intensywne światło obok prawego słupa.
Dla mnie bardzo fajowa odsłona. Zawartość akceptuję w całości, oprócz krechy ;).
Ale tłumaczenie o obiektach zrozumiałem i szanuję ;).
P.S. Przed publikacją obrazków w BW warto całkowicie "ściągnąć" kolorsy.
No chyba, że ma to być BW z "dodatkiem" ;).
Nikonozaur
12-02-2014, 19:14
Potwierdzam, u mnie to samo. Pomijając te wady jest cacy zarówno kadr jak i BW.
maniak666
12-02-2014, 19:24
Dla mnie bardzo fajowa odsłona. Zawartość akceptuję w całości, oprócz krechy ;).
Ale tłumaczenie o obiektach zrozumiałem i szanuję ;).
P.S. Przed publikacją obrazków w BW warto całkowicie "ściągnąć" kolorsy.
No chyba, że ma to być BW z "dodatkiem" ;).
Tutaj uzyłem SILVER EFEX PRO i jakos tak wyszło, a poza tym jak wyjasniłem wczesniej nie widziałem tego.