PDA

Zobacz pełną wersję : SB900 awaria

petrusbr
26-01-2014, 14:01
Witam serdecznie,

miałbym prośbą o pomoc: moja sabina 900 ostatnio bardzo często pokazuje ikonę rozładowanej baterii, mimo iż baterie są świeżo ładowane. Próbowałem już różnych kompletów baterii i przy każdym efekt był podobny.

Czy ktoś z Was miał może taki przypadek ze swoją SB?

adolfik9501
27-01-2014, 11:54
Co to za ogniwa? Baterie? Jakie? Akumulatory? Jakie i ile mają już za sobą? Zużyte ogniwa mimo naładowania nie wykazują woli współpracy, zwłaszcza gdy muszą ciężko pracować jak w lampie. Przy niskich temperaturach zasilanie również dostaje po zadzie. Póki nie wykluczymy problemu ogniw, nie można mówić o awarii lampy.

petrusbr
27-01-2014, 21:45
Akumulatory Gp 2700, Sony 2100 i coś tam jeszcze. W sumie nie są to nowe ogniwa. Kupię może świeże baterie i zobaczę. Może faktycznie się wysłużyły.

Z drugiej strony jak wyświetli się wskaźnik pustej baterii, a ja wyłączę i włączę lampę ponownie, to spokojnie wykonam jedno, dwa zdjęcia (bywa że więcej, ale 1-2 to znaczna większość przypadków)

GonzoG
27-01-2014, 22:14
Akumulatory Gp 2700, Sony 2100 i coś tam jeszcze. W sumie nie są to nowe ogniwa. Kupię może świeże baterie i zobaczę. Może faktycznie się wysłużyły.

Z drugiej strony jak wyświetli się wskaźnik pustej baterii, a ja wyłączę i włączę lampę ponownie, to spokojnie wykonam jedno, dwa zdjęcia (bywa że więcej, ale 1-2 to znaczna większość przypadków)

Wystarczy, aby jeden aku był walnięty i wszystko pada.
A jedno/dwa zdjęcia, to normalne że da się zrobić - padnięty aku ma czas na odebranie odrobiny energii z pozostałych, jak i częściowe zregenerowanie się - ponowne podłączenie obciążenia powoduje że zaraz znowu pada.

petrusbr
27-01-2014, 22:16
Hmmm, w sumie racja. Spróbuję i dam znać, jak wyszło.