Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: SB900 awaria

Domyślnie SB900 awaria

Witam serdecznie,

miałbym prośbą o pomoc: moja sabina 900 ostatnio bardzo często pokazuje ikonę rozładowanej baterii, mimo iż baterie są świeżo ładowane. Próbowałem już różnych kompletów baterii i przy każdym efekt był podobny.

Czy ktoś z Was miał może taki przypadek ze swoją SB?

Domyślnie

Co to za ogniwa? Baterie? Jakie? Akumulatory? Jakie i ile mają już za sobą? Zużyte ogniwa mimo naładowania nie wykazują woli współpracy, zwłaszcza gdy muszą ciężko pracować jak w lampie. Przy niskich temperaturach zasilanie również dostaje po zadzie. Póki nie wykluczymy problemu ogniw, nie można mówić o awarii lampy.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Akumulatory Gp 2700, Sony 2100 i coś tam jeszcze. W sumie nie są to nowe ogniwa. Kupię może świeże baterie i zobaczę. Może faktycznie się wysłużyły.

Z drugiej strony jak wyświetli się wskaźnik pustej baterii, a ja wyłączę i włączę lampę ponownie, to spokojnie wykonam jedno, dwa zdjęcia (bywa że więcej, ale 1-2 to znaczna większość przypadków)
    A na co dzień działam tutaj

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez petrusbr Zobacz posta
    Akumulatory Gp 2700, Sony 2100 i coś tam jeszcze. W sumie nie są to nowe ogniwa. Kupię może świeże baterie i zobaczę. Może faktycznie się wysłużyły.

Z drugiej strony jak wyświetli się wskaźnik pustej baterii, a ja wyłączę i włączę lampę ponownie, to spokojnie wykonam jedno, dwa zdjęcia (bywa że więcej, ale 1-2 to znaczna większość przypadków)
    Wystarczy, aby jeden aku był walnięty i wszystko pada.
    A jedno/dwa zdjęcia, to normalne że da się zrobić - padnięty aku ma czas na odebranie odrobiny energii z pozostałych, jak i częściowe zregenerowanie się - ponowne podłączenie obciążenia powoduje że zaraz znowu pada.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Domyślnie

Hmmm, w sumie racja. Spróbuję i dam znać, jak wyszło.
    A na co dzień działam tutaj

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów