Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Kannesteinen Rock
Nikonozaur
23-01-2014, 17:41
Z braku krajowych może coś zagranicznego zapodam.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (https://imageshack.com/i/nbl6noj)
Zapraszam.
Dla mnie super, kadr skomponowany jak nalezy, dodatkowo ladnie swiatlo pada na kamien, jest ektra!
Zdaje się, że pamiętam poprzednią odsłonę tego miejsca w Twoim wykonaniu i ta powyższa dużo bardziej mi sie podoba, wygląda znacznie naturalniej (choć może być i tak, że pamięć mnie zawodzi :)). Tak czy owak świetnie zapanowałeś nad światłem.
wolnyslimak
23-01-2014, 22:32
Bardzo ładnie i naturalnie jest. Smaczkiem oczywiście jest światełko na kamulcu. Zastanawiam się czy nie lepiej niż standardowe "memłanie"?
Piękna tonacja i światło. A wpasowanie brzegu z lewej w krzywiznę tego "kosmity" wręcz perfekcyjne. Zdaje się, że tam jest dość ciasno, więc tak precyzyjne kadrowanie zasługuje na szczególne uznanie ale szkoda, że nie ma nieco wiecej oddechu po stronie światła. Nie wiem czy nie zrobiłoby dobrze przycięcie trochę lewej strony, by obiekt główny bardziej zdecydowanie odsunąć od centrum kadru, bo teraz jest prawie pośrodku. Dla zachowania proporcji trzeba by skubnąć też trochę dołu i góry. Z prawej troszkę przeszkadza ten kamienny "ogonek" - stemplem go. :-)
Światło na skale super, ciepłe, dłużej jak się przyglądam mam wrażenie, że jest jednak inne cieplejsze niż na wodzie i trochę mi to nie pasuje do całości.
Nikonozaur
24-01-2014, 00:01
Światło na skale super, ciepłe, dłużej jak się przyglądam mam wrażenie, że jest jednak inne cieplejsze niż na wodzie i trochę mi to nie pasuje do całości.
No widzisz, tam na północy może słońce jakoś krzywo świeci... Sam nie wiem, tak tam było, zrobiłem przecież zdjęcie. ;)
No widzisz, tam na północy może słońce jakoś krzywo świeci... Sam nie wiem, tak tam było, zrobiłem przecież zdjęcie. ;)
:)
bdb zdjęcie , wykorzystałeś warunki na maksa
Żeby je zrobić trzeba się było opuścić po pionowej skale, jakieś 2,5 metra, podawałem Andrzejowi sprzęt . Po prawej i lewej były ściany jeszcze wyższe a pod nogami skalna półka którą zalewała mała fala. Wówczas znajdował się człowiek jakby w kwadratowej kamiennej studni bez przedniej ściany. Bardzo mały margines kadrowania, praktycznie raczej skracanie i wydłużanie ogniskowej. Światła pokazało się w tym dniu i miejscu zaledwie na 3- 5 minut. Andrzej mógł zrobić zaledwie kilka fot ( dla mnie już go zabrakło ). Zostaliśmy w tym miejscu do rana , całą noc aż do chwili wyjazdu lało, miejsce miało potencjał
szymon708
24-01-2014, 13:47
Poezja dla wzroku :-) Ależ światło.
Szkoda ,że nie zrobione przy długim czasie naświetlania z szarym filtrem...
jarekf34
24-01-2014, 23:16
Szkoda ,że nie zrobione przy długim czasie naświetlania z szarym filtrem...
Andrzej lubi czasami "pomemłać" czego dowodem jest wersja (http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=234220), która już zagościła wcześniej :)
Fajnie jest i tym razem, model pierwsza klasa.
Brawo! Ale światło zagrało - nie ma co.
Ładnie tu światełko zagarało, świetnia fota!
Adam Majchrzak
26-01-2014, 11:18
O! Grzybek! :lol:
Pieknie sie zloci, chcialbym miec taki okaz na swoim dysku ;)
harb 24-01-2014, 01:31 #9 --- dobry opis, zapamietam podczas planowania na co byc przygotowanym ;)
Pozdrawiam! =]
RobertSoul
26-01-2014, 11:43
Jest świetne - poprzednia Twoja odsłona tego miejsca zapadła mi głęboko w pamięci ;) z tą będzie podobnie ;)
Pięknie i lepsze niż poprzednie. No może nie lepsze, ale inne :)
ostrytux
27-01-2014, 00:00
Z relacji i z obrazu można wnioskować że miejsce niełatwe do fotografowania.
Resztki światła wykorzystałeś maksymalnie :) wcięcie w tali koleś ma nieziemskie :D
Model świetny no i ładnie z tym światłem.Pozdrawiam
Fajowego masz tego modela :D.
I jeszcze lepiej go pokazałeś. Już widzę ten motyw na długim czasie :twisted:
Nikonozaur
28-01-2014, 15:42
[...] Już widzę ten motyw na długim czasie :twisted:
Ja go niestety widzę raczej za długi czas, bo raczej nie będę miał możliwości odwiedzić go w dającej przewidzieć się przyszłości. :cry: Ale na 100% wrócę tam. :)
Rallynitros
30-01-2014, 23:09
Cieplejsze światło jest na kamieniu, bo kamień był ciepły ;)
A tak na serio to bardzo dobre zdjęcie i ciepłe światełko :)
Światło rzeczywiście super. Ale wydaje się, że w kadrze brakuję prawej strony.
kolego koszyk, gdybys kupil kalendarz nikoniarzy to wiedzial bys, ze prawa strona byla w tym kadrze niemozliwa :P :D