Zobacz pełną wersję : Pilor IR do D7100
Mam problem kupilem pilot ale nie wiem co ustawic w aparacie zeby dzialał, prosze o pomoc
Mam problem kupilem pilot ale nie wiem co ustawic w aparacie zeby dzialał, prosze o pomoc
Pod kółkiem trybów Auto, P, A, S, M masz pierścień trybu wyzwalania migawki - zwolnij blokadę i ustaw na pilocika.
Chodzi o ten Znak Q? bo potem jest samowyzwalacz i Mup , oraz gdzie zmienic tą opcje, bo dawalem na Q i nadal mi nie dziala
Prosze o jakies dokladne ustawienia
Chyba wprowadziłem Cię w błąd, tak jest to rozwiązane w D600 i byłem pewny, że w D7100 też. Patrząc jednak teraz na zdjęcia D7100 zauważyłem, że nie ma na tym pierścieniu pilocika. Musisz poszukać w menu, przeczytać instrukcję lub poczekać na kogoś, kto ma D7100.
W instrukcji obsługi MENU USTAWIEŃ - MOBILNY ADAPTER BEZPRZ. - ON
Instrukcja (str. 127):
Podczas korzystania z opcjonalnego pilota zdalnego sterowania ML-L3 tryb wyzwalania migawki wybrany pokrętłem trybu wyzwalania migawki jest ignorowany, a zamiast niego stosowana jest opcja wybrana dla Tryb zdalnego sterowania (ML-L3) w menu fotografowania.
Breitling
21-01-2014, 20:32
Nie wiem czy pomogę ale w 3200 wystarczy, że wciśniesz "i" -> tryb wyzwalania migawki, ale mam też to przypisane pod konkretny przycisk w aparacie. U Ciebie też tak pewnie jest
MENU FOTOGRAFOWANIA > TRYB ZDALNEGO STEROWANIA > ON.
Jeśli wszystkie środki zawiodą należy sięgnąć po instrukcję.
WujeKrzysiek
28-01-2014, 14:04
Menu - Fotografowania (drugie od góry) -Tryb zdalnego sterowania(ML-L3) - zdalne sterowanie natychmiastowe
Powodzenia :)
A najprościej nacisnąć i a potem wybrać na tylnym ekraniku.