Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Z ramka z szuflady
Siedze w domu z infekcja ucha, kolejny dzien bolacej lewej strony glowy, nasi forumowi i nie tylko forumowi koledzy jechali dzis spora grupa na polnoc Irlandii co by lapac zorze polarna, ktora to ma dzisiaj byc wyjatkowo mocno widoczna...pozostaje mi zyczyc powodzenia a sam pobawilem sie zdjeciem z szuflady.
Bedzie z ramka, bo tak mnie naszlo... :P
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/829/lvoz.jpg/)
Widać, że masz słabość do tych łódek ;) Fajne światło i kolory. Kupuję!
a nie próbowałeś zrobić kilka kroków dalej i uchwycić samą łódkę z kępkami trawy. Wydaj mi się że mógłby być ciekawszy kadr.
A tak to troszkę mnie ta trawa na pierwszym planie rozprasza :). Co do kolorków to perfect.
No wiesz, mam tysiac kadrow z sama lodka, celowo chcialem zlapac ten pierwszy plan...ale rozumiem, ze nie musi sie podobac.
nie, no podobać się podoba, ale nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej :).
Dobra szuflada, kolorowa , tylko nie wiem czy nie za mocna jest ta zieleń na pierwszym planie.
Szybkiego powrotu zdrowia. Szkoda, że musiałeś zostałeś w domu...
Ciekawie wygląda fotka ,choć wzrok trochę błądzi , ramki mają wzięcie tu na forum szczegolnie w dziale krajobraz :-)
geralttt
10-01-2014, 14:55
EEhh to nie ramki mają wzięcie a dobre foty. Ramki tylko ładnie odcinają je od tła forum + fajnie kontrastują z pokazywaną sceną. Słabej foty ramka nie podciągnie. Tu jest git. Znów mam efekt wyżyłowanej ostrości, ale sam już nie wiem, może to z moim monitorem coś się stało się... Światło Greg - brawo! Bardzo mi się podoba. :)
Sebastianito
10-01-2014, 18:46
Niebieski ciut zbyt mocny, ale kadr i naświetlenie... super. Pierwsze było: WOW!
Nikonozaur
10-01-2014, 20:44
O, zabrałeś się za zdjęcia popełnione w godzinie mocno turystycznej. I dobrze, ćwiczyć trzeba. Trochę kontrasty dają czadu na PP, ale ogólnie odprężający widoczek.
Jestem niezmiernie ciekaw, co też brygada przywiezie z polowania na zorzę. ;)
Bartekkw
10-01-2014, 21:28
O, zabrałeś się za zdjęcia popełnione w godzinie mocno turystycznej. I dobrze, ćwiczyć trzeba. Trochę kontrasty dają czadu na PP, ale ogólnie odprężający widoczek.
Jestem niezmiernie ciekaw, co też brygada przywiezie z polowania na zorzę. ;)
Za Andrzejem, choć kadr bardzo przyjemny
Panowie, zdjecie popelnione wczesnie rano, ale latem dosc szybko mija pora "zlota" i robi sie jak widac, bylo to jednak wciaz rano ;)
mskowronski
11-01-2014, 01:02
Dla mnie świetne, i nic bym nie zmieniał. Ramka też na plus :)
jarekf34
11-01-2014, 01:27
Dla mnie świetne, i nic bym nie zmieniał. Ramka też na plus :)
Mam tak samo... jest oki :)
Czasami choroby wychodzą na dobre... jest czas co by w szufladzie pogrzebać :):)
Adam Majchrzak
11-01-2014, 16:13
Dobrze przedstawiony kadr.
Bardzo bogaty w zawartość a jednocześnie nie przesadzony.
Podoba mi się!
;)
przemek29
11-01-2014, 22:36
może ucho nie domaga ale oczy jeszcze sprawne fajnie dopasowane kolory
Ps; Aurora Borealis super była tylko nie u nas albą ją przegapiliśmy kiedy napełnialiśmy kubeczki kawą ;) fajnie się spotkać z kolegą Rafałem i Karolem panowie zapraszam z większą ekipą
panowie zapraszam z większą ekipą
Przyjade...byc moze pod koniec stycznia albo na samym poczatku lutego...;)
foty pieczolowicie przechowywane bo nie blakna:)
Soczyście kolorowo to lubie:) dołu nie jest wcale za dużo:)
z tym ładnym "ogródkiem" na dole kadru i w kwadracie , bardzo fajna odsłona :)
Koledze w jednym z pierwszych komentarzy nie podobała się "trawa" na pierwszym planie. Ale właśnie dzięki niej fota nabiera wymiaru i głębi. Nawet główny temat pośrodku nie wygląda banalnie, a to znów dzięki małej kępce trawy na wodzie. Zwiększona saturacja przenosi obserwatora do bajkowej krainy. Podsumowując, bardzo dobra i przemyślana kompozycja i obróbka.
Ładnie w Twoim stylu kadr,kolor, światło.Pozdrawiam