Zobacz pełną wersję : [ Architektura ] W pajęczynie
Takie wypatrzone...
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/01/245lj7p-2.jpg
źródło (http://oi44.tinypic.com/245lj7p.jpg)
Wypatrzone fajnie ale nie czaję, czemu miało posłużyć takie połowiczne rozmycie...? Ostrość w całym zakresie byłaby mz wskazana.
Brak ramki w tym wypadku naraża autora na komentarze typu leci w te, lub we wte... ;)
PiciuD300
06-01-2014, 15:12
Widać ofiarę. Ciekawie wypatrzone.
Wypatrzone fajnie ale nie czaję, czemu miało posłużyć takie połowiczne rozmycie...? Ostrość w całym zakresie byłaby mz wskazana.
W pełni popieram
Dziękuję za opinie :)
Brak ramki w tym wypadku naraża autora na komentarze typu leci w te, lub we wte... ;)
Uznałem, że to nada kadrowi jakąś trójwymiarowość i wyeksponuje "muchy" z tej gęstwiny. Niestety robotnicy zmyli się, zanim przestawiłem tilta i nie mogłem powtórzyć ujęcia w "normalny" sposób. Tak więc porównania nie mam.
Ja lubię krzywe linie. Fotografuję głównie naturę, tam rzadko trafia się taka geometria ;)
Biorę jak jest - interesujące i niebanalne zdjęcie.
Darek razem naciskacie spust czy jak? Bo ten podpis troche z tylka (tak wiem, wszystko tak podpisujesz) :twisted:
Znajac Twoje zdjecia makro to niezle dopelnienie do portfolio, faktycznie wieje pajeczyna od tego ;) przydalby sie ziutek troche nizej i ten czarny element idacy od lewej moglby byc chudszy ale to nie studio ;) biore jak jest.
Mnie się też podoba, jak jest - rozmycie prowadzi wzrok w stonę "ofiary", która bez tego byłaby chyba gorzej zauważalna ;) Fajne w takim czarno-białym wydaniu :)
Zdjęcie ok, ale czuję niedosyt. Nie pasuje mi ta platforma na środku.
Darek razem naciskacie spust czy jak?
Jak podpisywaliście Kucharscy, to było jednak zgrabniej.
Dziękuję za opinie. Architektura to jednak ciągle świeży temat.
(...)
Jak podpisywaliście Kucharscy, to było jednak zgrabniej.
Wiem, ale jak koresponduję z kimś z zagranicy lub ktoś prezentuje nasze foty, to przeważnie tworząc "potworka" w stylu: Dariusz Kucharscy and Kornelia Kucharscy... Polska język bardzo trudna :D
Darek razem naciskacie spust czy jak? Bo ten podpis troche z tylka (tak wiem, wszystko tak podpisujesz) :twisted:
Znajac Twoje zdjecia makro to niezle dopelnienie do portfolio, faktycznie wieje pajeczyna od tego ;) przydalby sie ziutek troche nizej i ten czarny element idacy od lewej moglby byc chudszy ale to nie studio ;) biore jak jest.
Czasem była to walka, kto naciśnie spust pierwszy. Przy dwóch puszkach jest łatwiej... teraz bijemy się już głównie o obiektywy :D Pocieszające jest, że mam dwa do makro (nie licząc manuali), tu jest spokój :D
To moze podpisz w exifie, a nie taka biedaczcionka psujesz foty ;) Lobuzie! :twisted:
To moze podpisz w exifie, a nie taka biedaczcionka psujesz foty ;) Lobuzie! :twisted:
Mało kto zagląda do Exifa, a już kilka osób przez podpis do nas dotarło. Tak więc zostawiam... hie, hie, hie :twisted:
Podoba się. Nieostrość mi nie przeszkadza, nawet fajnie wyszła. Zastanawiam się czy nie byłoby lepiej bez tej platformy, jak zauważył !AGresT... Byłoby jeszcze abstrakcyjniej. No ale rozumiem, że ona tam była więc trzeba zaakceptować zdjęcie z nią ;)
bardzo się podoba, B&W dodaje klimatu.
....no i na rozmyciu podpis jest bardziej widoczny ;) Ciekawa praca.
arieloza
14-01-2014, 21:19
Dobrze to wygląda,fajne ujęcie,wypatrzone.
Dziękuję :)
....no i na rozmyciu podpis jest bardziej widoczny ;) Ciekawa praca.
:D