Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Light in the pine
Rallynitros
05-01-2014, 05:04
Witam wszystkich razem i każdego z osobna, a że to jest mój pierwszy post w tym roku to pozdrawiam i życzę samych udanych kadrów i miodnego światełka! :)
Zdjęcie z szuflady (wrzesień 2013)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://iv.pl/)
Ładny kontrast kolorystyczny. Przyciąga wzrok.
Brawo Jas, zdjecie z pleneru z ktorego pochodzi marcowa fota z kalendarza Nikoniarzy 2014...podales w innych kolorach i bardzo fajnie. Osobiscie kadrowalem nieco inaczej, bo samo niebo rozmiziane nie zachwycalo tak bardzo, choc nie mam nic do twojej wizji, zapytam tylko, czy to z mojego filtra i jezeli tak to jak bylo z obrobka?
RobertSoul
05-01-2014, 11:35
Bardzo fajnie kontrastują podświetlone słońcem drzewka i szczyty z tym niebieskim niebem i wodą - bardzo przyjemnie się to ogląda :)
Wszystkiego dobrego ;)
JaroPienza
05-01-2014, 20:13
Ładnie, bardzo ładnie. Troszkę wąsko, ale to szczegół.
ładne niebo, kolory ... tylko siedzieć i patrzeć.
Podoba mi się ta odsłona, kolorystycznie trochę inaczej niż poprzednie ale to odświeżające podejście. Ewentualnie po 1 cm więcej z lewej i prawej bym dorzucił.
Rallynitros
05-01-2014, 23:38
Tak Grzegorzu to twój filtr był w użyciu. Obróbka taka sama jak na B+W, Big Stoper tylko bardziej zimno pokazuje, a B+W daje cieplejszy obrazek. Muszę kiedyś przy okazji zrobić ten sam kadr dwoma filtrami i wtedy będę widział dokładniej co i jak po takim teście. Co do kadru to był na szybko(słyszałem myśli Grześka który stał za plecami...oddaj już ten filtr bo światło mi ucieka hihihi) i nie zostawiłem sobie prawej strony, a szerzej się już nie dało 17mm.
Dziękuję za miłe komentarze :)
Ładne wymiziane ;)
Kolorystycznie i długi czas daje moc w tym kadrze!
Bartekkw
08-01-2014, 01:31
Kadr, kolor i światło OK. Przeszkadzają te dwie ciemne chmury na niebie
jarekf34
08-01-2014, 20:02
Kolorystycznie i długi czas daje moc w tym kadrze!
Pełna zgoda... nic tylko się gapić i zachwycać :)
Kadr,kolor i światło świetne.Pozdrawiam
geralttt
10-01-2014, 15:09
Bardzo dobre w odbiorze. Światło to jakieś nieziemskie tego dnia mieliście, nic dziwnego, że walka o filtry (nawet jeśli niema) się wywiązała. :D
Nikonozaur
10-01-2014, 20:26
Fajne zderzenie mocnych kolorków, dobrze się na to patrzy.