PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wyrzucony na brzeg

harb
12-12-2013, 11:14
zapraszam

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img7.imageshack.us/img7/1802/taes.jpg)

pozdrawiam

Wyrwiząb
12-12-2013, 11:34
zapraszam

pozdrawiam

Mnie się bardzo podoba, powiedz czy to zdjęcie jest jakoś dodatkowo podkolorowane? Nigdy nie próbowałem swoich zdjęć jakoś przerabiać, tylko zmniejszałem na ewentualne potrzeby podesłania komuś na mail. Piękne kolory masz, czasami w aparacie włączam funkcję "żywe kolory", ale wychodzi różnie.

harb
12-12-2013, 11:45
Mnie się bardzo podoba, powiedz czy to zdjęcie jest jakoś dodatkowo podkolorowane? Nigdy nie próbowałem swoich zdjęć jakoś przerabiać, tylko zmniejszałem na ewentualne potrzeby podesłania komuś na mail. Piękne kolory masz, czasami w aparacie włączam funkcję "żywe kolory", ale wychodzi różnie.

zawsze przy obróbce autor kreuje taki kolor jaki jego zdaniem jest najlepszy dla danego ujęcia, oczywiście staram się zachować chociaż przybliżoną kolorystykę, jaką uzyskuję na nefie. Na kolor składa się wiele czynników, między innymi wydłużony czas ekspozycji również zostawia swój ślad .

D_Z_I_A_D_E_K
12-12-2013, 12:01
bardzo ładnie, tylko czemu lewy horyzont jest tak jakby przymglony?

harb
12-12-2013, 15:30
bardzo ładnie, tylko czemu lewy horyzont jest tak jakby przymglony?

to był dzień z opadami , z cyklem co 5 minut, prawdopodobnie tam lało co wpłynęło na taki układ chmur

Rallynitros
13-12-2013, 15:43
Ładne miękkie niebo, takie blurowate :) , cała fotka miła w odbiorze!

zaza67
13-12-2013, 20:41
jest extra . Podoba mi sie trój kolorowosc tego zdjecia

Zahir
13-12-2013, 20:50
świetne kolory, również czernie
też podoba mi się podział na 3, niebo wyszło genialnie

Nikonozaur
14-12-2013, 00:21
Wszystko pięknie i elegancko, jednak tego mocnego kamienia po lewej mogłoby tu nie być. Poczekałbym na wyższą falę...... :mrgreen:

vienko
14-12-2013, 00:39
switlo siadlo pieknie

Duder
14-12-2013, 15:23
Kolorystycznie świetne. Jednak w tym przypadku nie bardzo mi odpowiada centralne umiejscowienie tytułowego obiektu. On jest jakby skierowany w prawo, wyłazi z piasku i wody w tym kierunku, więc umieściłbym go po lewej stronie kadru. Ale to takie moje intuicyjne dywagacje. Rewelacyjnie wyszła woda i takoż niebo.

harb
14-12-2013, 15:33
Kolorystycznie świetne. Jednak w tym przypadku nie bardzo mi odpowiada centralne umiejscowienie tytułowego obiektu. On jest jakby skierowany w prawo, wyłazi z piasku i wody w tym kierunku, więc umieściłbym go po lewej stronie kadru. Ale to takie moje intuicyjne dywagacje. Rewelacyjnie wyszła woda i takoż niebo.

być może byłoby lepiej, mnie centralny nie przeszkadza, z prawej zaczynała się kupa kamieni które musiałbym obciąć i nie zamknąłbym kadru, natomiast kadrowanie bardziej w lewo, spowodowałoby wychodzenie korzenia z kadru co optycznie też byłoby niezbyt. Z reguły tak jest że, coś za coś.

Dzięki za odwiedziny i opinię :)