Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Wrakol inaczej...
Bylem dzis na objezdzie nowych miejscowek, caly dzien w aucie, przejechalem 500km, 8h jazdy, 14h poza domem, kilka miejscowek obcykanych.
Swiatlo zapowiadalo sie dobrze, ale nie bylem pewny nieba, caly dzien nad glowa nie mialem chmur tylko znienawidzony blekit, dookola na horyzoncie piekne klebiaste chmury...cos tam jednak na wieczor nadeszlo...
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/43/ryy5.jpg/)
No to ja się bezczelnie zapytam o parametry oraz jaki filtr zastosował kolega do tej fotografii ?
Oczywiście fotka zacna !
Jest w pliku pelen EXIF...
f11
0.6s
ISO 100
16mm na FX
Polowka Lee 09 ND Soft oraz pelen filtr 06ND (2EV)...
No i oczywiscie statyw
Nie zabralem kaloszkow a by sie przydaly :D
Dziękuję za info. Słuszna uwaga o kaloszach ... jestem na etapie szukania jakiś dobrych, lekkich, ciepłych ... w rozmiarze 48 :(
[CENTER]Bylem dzis na objezdzie nowych miejscowek, caly dzien w aucie, przejechalem 500km, 8h jazdy, 14h poza domem, kilka miejscowek obcykanych.
Ja jestem poza domem ~14832h... :twisted:
Swietna miejscowka, swiatlo git, milo w kadrze, ostatnio troszke bylem zawiedziony jak wchodzilem do Twoich watkow, ale teraz powrot do tego do czego mnie przyzwyczailes. Jestem na duuuuze tak!
geralttt
05-12-2013, 09:10
Taka podróż to sama przyjemność. :)
Wrakol git - co do kadru się nie wypowiem, bo pewnie masz swój zamysł, a nie należę do tych co "przeszkadza im" to, czy owo.Całość mi się podoba, a to, co mnie jara szczególnie to fajny, graficzny wygląd drewna i odbicie przy (dziobie?). :)
Pozdr...
zbyszekD7000
05-12-2013, 10:22
Ja jestem poza domem ~14832h... :twisted:
Ma się rozumieć dalej szukasz dobrej miejscówki ...... ;-)
graficzny wygląd drewna i odbicie przy (dziobie?). :)
Mam tez cale odbicie robione zanim ta fala przyszla, ogolnie dobry dzien, dobry wypad, ale jest niedosyt, jednak aura nie zawsze chce wspolpracowac :D
geralttt
05-12-2013, 13:36
Mam tez cale odbicie robione zanim ta fala przyszla, ogolnie dobry dzien, dobry wypad, ale jest niedosyt, jednak aura nie zawsze chce wspolpracowac :D
Wiesz jak jest... Ułamki minut, sekund - takie szczwane skubańce które my próbujemy przechytrzyć i zatrzymać na dłużej. :)
Najważniejszy relaks, a jak od czasu do czasu trafi się wyjątkowa fota to już zupełnie bajera. :)
Pozdr
borregaard
05-12-2013, 13:50
Ładnie Grzesiu, szeroko, z oddechem....:)
MartinGrey
05-12-2013, 17:58
1 plan (czyt. woda) wymiata, złapany w idealnym momencie :) Kolorystyka taka jak lubię, czyli "cukierek"
PS. Jakoś nigdy nie potrafiłem przekonać się do miękkiej połówki ;)
jarekf34
05-12-2013, 21:42
Brakowało ostatnio tego "Twojego" wrakola :), jak zawsze... elegancko.
brakuje prawej strony ale sie podoba
brakuje prawej strony
Mnie nie brakuje, taka mialem wizje...;)
ostrytux
06-12-2013, 00:43
Bardzo dobry fot!
p.s.
Jeśli miałbym marudzić to z racji tego że czytamy od lewa do prawa i udowodnione jest że wzrok zawsze idzie najpierw w prawą stronę wolałbym wraka z prawej ale wiem o co kaman ... Tak tylko na marginesie napisałem :)
jacekz40
06-12-2013, 15:02
I ja oglądam z przyjemnością :) Podoba się a kadr jest taki jak chciał autor ;)
Nikonozaur
06-12-2013, 22:15
Fajnie, rozpoznawalnie jeśli chodzi o autora. Dla mnie wszystko tu gra, PP piękny.