PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Paulina by_Daniel

Daniel_Foto
03-12-2013, 21:08
Witam.
Tym razem jedno portretowe :) Aż się boję co napiszecie o tym zdjęciu, ale liczę że na rady z waszej strony :) To z moich pierwszych prób z błyskaniem w plenerze :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img812.imageshack.us/img812/7930/9a3j.jpg)

pako1
03-12-2013, 21:54
bardzo mi się podoba, kolorystyka i światło bardzo mi odpowiadają no i fajna modelka, z potencjałem.

koral
03-12-2013, 23:41
Bardzo przyjemna tonacja, kadr i światełko. Modelka piękna.
Zdradziłbyś coś na temat czym i jak błyśnięte?

josephebeloki
03-12-2013, 23:59
Dłoń niekorzystnie ułożona. Palce wyszły spuchnięte i jakaś taka duża "łapa"... reszta jest świetna :) . Staraj się pokazywać profil dłoni.
Ale to już są elementy które brakuje do ideału :) ;d

Daniel_Foto
04-12-2013, 10:28
Dzięki za wypowiedzi :) Co do świecenie to w dziale o strobingu wrzucę setup :) Może ktoś coś jeszcze napisze?

phantomek
04-12-2013, 10:53
Co to za obiektyw?

Muttermal
04-12-2013, 11:02
świetna praca !!! bardzo się podoba pod każdym względem !

JAP
04-12-2013, 11:42
Przyjemna praca, ale dla mnie zbyt centralne kadrowanie; przy tym ułożeniu ciała (barki) imo lepiej oglądałoby się zdjęcie gdyby uciąć trochę prawej strony. Do tego głowa trochę za blisko górnej krawędzi.
Reasumując; wystarczyłoby z Twojego kadru odciąć trochę prawej strony i dołu i będzie super.
Dłoń też dla mnie wygląda nie do końca naturalnie, ale nie rzuca się to w oczy. Może następnym razem poproś ją żeby delikatnie przesuwała dłoń po ramieniu? Jeżeli każemy modelce "zastygnąć" w jakiejś pozie to często dla utrzymania tej pozy zbyt napinają mięśnie i wkrada się właśnie ta nienaturalność.
Na tym zdjęcie nie jest to bardzo widoczne, ale dla takich czepialskich jak my.. :)

I jeszcze do dłoni; na pewno dłoń była ułożona swobodnie, ale cienie między palcami sprawiają, że wygląda jakby wbijała sobie pazury w ramię. Może powinna był bardziej gładko ułożona? Wyglądało by bardziej zmysłowo.

Daniel_Foto
04-12-2013, 12:13
Przyjemna praca, ale dla mnie zbyt centralne kadrowanie; przy tym ułożeniu ciała (barki) imo lepiej oglądałoby się zdjęcie gdyby uciąć trochę prawej strony. Do tego głowa trochę za blisko górnej krawędzi.
Reasumując; wystarczyłoby z Twojego kadru odciąć trochę prawej strony i dołu i będzie super.
Dłoń też dla mnie wygląda nie do końca naturalnie, ale nie rzuca się to w oczy. Może następnym razem poproś ją żeby delikatnie przesuwała dłoń po ramieniu? Jeżeli każemy modelce "zastygnąć" w jakiejś pozie to często dla utrzymania tej pozy zbyt napinają mięśnie i wkrada się właśnie ta nienaturalność.
Na tym zdjęcie nie jest to bardzo widoczne, ale dla takich czepialskich jak my.. :)

I jeszcze do dłoni; na pewno dłoń była ułożona swobodnie, ale cienie między palcami sprawiają, że wygląda jakby wbijała sobie pazury w ramię. Może powinna był bardziej gładko ułożona? Wyglądało by bardziej zmysłowo.

Dobrze że się "czepiacie" :) Przynajmniej czegoś się nauczę :) Dzięki.

Daniel_Foto
04-12-2013, 17:24
Co to za obiektyw?

Sigma 70-200 II :)

koral
09-12-2013, 00:00
Dzięki za wypowiedzi :) Co do świecenie to w dziale o strobingu wrzucę setup :)

Czekam z niecierpliwością - jak już tam coś wrzucisz, bardzo proszę kliknij link tutaj również :)