PDA

Zobacz pełną wersję : Telefonia internetowa, voip

Dorian
20-11-2013, 14:14
Witam :)
Szukam jakiegoś niedrogiego i dobrego operatora telefonii internetowej. Potrzebuję kilka stanowisk i możliwości przełączania rozmów pomiędzy nimi. Istotna jest dla mnie jakość połączeń, bo wiem, że nie wszyscy dobrze sobie z tym radzą. Możecie coś polecić?

GonzoG
20-11-2013, 15:13
Jednym z najtańszych jest easycall - ma szereg różnych usług dla firm.
Ma opcję wirtualnej centralki, która chyba umożliwia przełączanie rozmów między numerami, ale tylko w ramach jednego abonamentu.

Jakość połączeń jest a dobrym poziomie.

TOP67
20-11-2013, 15:57
Ja przez lata korzystałem z IPFON. Jakość bardzo dobra. Bywają czasami problemy z odbieraniem w dziwnych sieciach, bo nie używają stun.

robin102
20-11-2013, 18:02
przez wiele lat po rezygnacji ze stacjonarnego od TP korzystałem z VIOP od tlenofon.pl Połaczenia jakosciowo miałem pierwsza klasa. Co do usług trzba by zgłębić, ale wydaje się, że bez osprzętu abonenckiego potrzebnego do realizacji Twoich wymagań się nie obędzie. Może w dłuższej perspektywie czasu nawet wyjdzie taniej niż klika numerów od operatora.

Dorian
21-11-2013, 12:39
W poprzedniej firmie działało wszystko na ifon.pl, ale nie byliśmy zbyt zadowoleni z usług. Pojawiały się numery, na które nie dało się dodzwonić. Dzięki za wszelkie sugestie, gdyby ktoś jeszcze miał doświadczenie z taką telefonią, będę wdzięczny za info.