Zobacz pełną wersję : [ Glamour/Beauty ] Ewa po grecku :)
dzis na pozarcie sesja bizuteryjna dla jednego z producentow.
modelka: Ewa Kepys
fryzury: Ania Szurkowska
wizaz: Darek Kubiak
fotopstrykanie: sailor
1.
http://photoheaven.net/forum/n/__sb_0PFA_4231.jpg
źródło (http://photoheaven.net/forum/n/__sb_0PFA_4231.jpg)
2.
http://photoheaven.net/forum/n/__sb_0PFA_4223.jpg
źródło (http://photoheaven.net/forum/n/__sb_0PFA_4223.jpg)
i jako bonus wersja po wlosku
3.
http://photoheaven.net/forum/n/__sb_0PFA_4403.jpg
źródło (http://photoheaven.net/forum/n/__sb_0PFA_4403.jpg)
milego ogladania i komentowania
super, boskie, najbardziej 3
RomanZWrocławia
12-11-2013, 15:25
sailor możesz po mnie chodzić w szpilkach trzymając tą dziewczynę na rękach. :)
Nie lubię tej kategorii na forum. Wyidealizowane wizerunki mnie nudzą. Zapewne również dlatego, że najczęstszym pomysłem na zdjęcia jest dziwactwo w formie i treści z modelką - martwym manekinem. Siedzę cicho, mówię sobie nie znasz się, nie robisz , nie wiesz, stary jesteś, siedź cicho bo cię zjedzą. ( He he jakbym się bał ;) )
Siedzę i gapię się na zdjęcia i oczu od nich i od niej oderwać nie mogę.
Znakomite, klasa :-) świetna stylizacje, światło, klimat, obróbka... pełen profesjonalizm:-) bardzo podoba mi się świetlistość, jasność i czystość tych fotografii :-)
Andrzej1974
12-11-2013, 17:44
Nie lubię tej kategorii na forum. Wyidealizowane wizerunki mnie nudzą. Zapewne również dlatego, że najczęstszym pomysłem na zdjęcia jest dziwactwo w formie i treści z modelką - martwym manekinem.
Wyjąłeś mi te słowa z ust... choć akurat te 3 zdjęcia są bardzo miłe w odbiorze i... normalne jak na tę kategorię. Zapewne dlatego, że nie mają w sobie - jak to ładnie ująłeś - dziwactwa w formie i treści, które ja nazywam kiczem i tandetą.
P.S. Trójeczka THE BEST.
Chciałbym tylko zapytać czy te włosy na 1 to tak naturalnie były takie? Na moim monitorze wyglądają jak odszumiane..
Zdjęcia są super. Mam tylko uwagę co do póz modelki. Może to wynika z tego, że zdjęcia obejrzałem najpierw w telefonie (i po kawałku) nie czytając wstępnego opisu, ale:
1. Jak zobaczyłem górną część zdjęcia, miałem wrażenie, że modelka pokazuje, że ją boli głowa. Po przewinięciu w dół zacząłem się zastanawiać, po co ona chowa rękę pod tunikę. Zdjęcie w całości nasuwa pewne przypuszczenia, nie jestem jednak przekonany, czy o takie skojarzenia chodziło zleceniodawcy (a może?).
2. Jakoś dziwnie wygląda z oczami postawionymi w słup.
3. Bez skojarzeń :-)
.:Gerard:.
12-11-2013, 23:35
Na trojkę nie mogę się napatrzeć,
fajnie wyszło "delikatnie" jasno a nie razi :wink: wyczute światło, świetnie.
To co mi przeszkadza:
1. wlosy zamienily sie w plame ;)
2. moze odrobinke wiecej prawej?
3. lewa dlon troche zgubila szczegol i dziwny dolek/cien pod prawym obojczykiem
Reszta nawet ujdzie jak zawsze :twisted: :mrgreen:
sailor możesz po mnie chodzić w szpilkach trzymając tą dziewczynę na rękach. :)
ciezko znalezc na mnie rozmiar i troche niewygodnie mi w szpilkach ;)
ale przy okazji mozemy jakas butelke w tej intencji osuszyc
Siedzę i gapię się na zdjęcia i oczu od nich i od niej oderwać nie mogę.
:) dziekuje w imieniu calej ekipy
Chciałbym tylko zapytać czy te włosy na 1 to tak naturalnie były takie? Na moim monitorze wyglądają jak odszumiane..
zotaly ulozone przez fryzjerke. odszumianie jest mi technika obca w fotografii, czasem jednak stosowana w gotowaniu :)
To co mi przeszkadza:
1. wlosy zamienily sie w plame ;)
podeslac ci cropa? :P wlosy sa poza GO, musza sie rozmyc, jednak zapewniam ze na upartego mzna je policzyc :P
2. moze odrobinke wiecej prawej?
owszem przydaloby sie ale to pelny kadr
3. lewa dlon troche zgubila szczegol i dziwny dolek/cien pod prawym obojczykiem
lewa dlon ma pelnie szczegolow. cien .. no jest .. na paru innych zdjeiach tez .. taka uroda modelki, moznaby wymazac.. pytanie czy trzeba.
Reszta nawet ujdzie jak zawsze :twisted: :mrgreen:
:)
Fajne dobrales swiatlo do typu bizuterii. Kawalek dobrej roboty, klient na pewno bardzo zadowolony ;)
podeslac ci cropa? :P wlosy sa poza GO, musza sie rozmyc, jednak zapewniam ze na upartego mzna je policzyc :P
Ktores na pewno sa w GO :razz: nie chce cropa, chce chorizo! :D
owszem przydaloby sie ale to pelny kadr
W sumie nic tam nie ma, zawsze mozna domalowac ;)
lewa dlon ma pelnie szczegolow. cien .. no jest .. na paru innych zdjeiach tez .. taka uroda modelki, moznaby wymazac.. pytanie czy trzeba.
Czy trzeba to nie wiem, tak tylko mi sie rzucilo w oczy bo wczesniej go nie bylo (czyt. na 1 i 2) ;)
:)
:mrgreen:
Fajne dobrales swiatlo do typu bizuterii. Kawalek dobrej roboty, klient na pewno bardzo zadowolony ;)
dzieki Dżoana :)
nie chce cropa, chce chorizo! :D
z grilla, w winie czy z krewetkami? :P
W sumie nic tam nie ma, zawsze mozna domalowac ;)
mozna :)
Ładnie. Zleceniodawca winien być bardzo zadowolony.
przynudzasz tym świetnym poziomem :) to forum to nie miejsce na takie dobre foto, bo co po niektórzy nie będą mieli okazji się wypowiedzieć;)
GrzesiekM
14-11-2013, 22:25
za duszy powiew...i za boskie biele, za antyku blaski zamknięte w pięknym ciele :)
"...Popłynąłem w myślach z fregatą miłości
Wiatr tańczył ze skrzydła jezioro łabędzie
Malowałem obraz z najpiękniejszych westchnień
Urodziwą Wenę jak ją Pan Bóg stworzył
Tam gdzie się kąpało źródłem nagie szczęście
A słoneczny promień zaglądał z zazdrości
Z duszy łza sfrunęła z motylem tęsknoty
Bo wierzę w anioły na ziemi i w niebie
Oderwany w czasie od rzeczywistości
Pół mojego serca oddałem dla ciebie
Gdy spragnione usta szukały wciąż twoich
Namiętnej miłości z gorącym płomieniem
Byłaś jesteś we mnie jak w dzień tak i w nocy
Najsłodszą kochanką natchnieniem w poecie..." PolX
Co do włosów na 1 i 2, to niestety zgodzę się z shao (nie, żebym coś do niego miał, tylko szkoda foty). Wyglądają jak posmarowane budyniem, tylko odrosty zostały. Może w cropie to wygląda OK, ale po mniejszeniu zbiło się w plamę. Nie widzę też tej małej GO. Ucho, które jest dalej mieści się całe w GO., kosmyki włosów po lewej też. Ewidentnie po prawej stronie modelki, fryzjerka przesadziła.
za duszy powiew...i za boskie biele, za antyku blaski zamknięte w pięknym ciele
dla Twoich komentarzy warto bylo wrocic na forum :)
Wyglądają jak posmarowane budyniem, tylko odrosty zostały.
Ewidentnie po prawej stronie modelki, fryzjerka przesadziła.
tak oczywisice masz racje. tak oczywisice fryzjerka przesadzila. gratulcje za rozrozneinie pojedynczych wlosow na obrazku wielkosci 800pikseli :)
a moze to nie byl budyn tylko krem waniliowy?
naprawde rece opadaja ..
skarcity
15-11-2013, 21:53
tak oczywisice masz racje. tak oczywisice fryzjerka przesadzila. gratulcje za rozrozneinie pojedynczych wlosow na obrazku wielkosci 800pikseli :)
a moze to nie byl budyn tylko krem waniliowy?
naprawde rece opadaja ..
No i znowu przez Wasze zazdrosne, złośliwe komentarze sailorowi ręce opadły. Czy jeszcze nie wiecie, że wszystkie zdjęcia sailora są perfekcyjne? Jedynie co wypada napisać w komentarzu, to takie poematy jak GrzesiekM. No i wypadałoby rozróżniać budyń i krem waniliowy. :-)
Pewnie bardzo się Sailorowi narażę, ale na 1 modelka ma wyraz twarzy jakby na migrenę cierpiała.
P.s. Sailor ciągle czekamy na obiecane zdjecia hamburgerów ;-)
Pewnie bardzo się Sailorowi narażę, ale na 1 modelka ma wyraz twarzy jakby na migrenę cierpiała.
narazic mi sie mozna nie placac faktur.. wobec calej reszty jestem bardzo tolerancyjny :P
P.s. Sailor ciągle czekamy na obiecane zdjecia hamburgerów ;-)
dzieki za przypomnienie .. wjechalem do maka i zrobilem:
http://www.forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=239388
No i znowu przez Wasze zazdrosne, złośliwe komentarze sailorowi ręce opadły. Czy jeszcze nie wiecie, że wszystkie zdjęcia sailora są perfekcyjne? Jedynie co wypada napisać w komentarzu, to takie poematy jak GrzesiekM. No i wypadałoby rozróżniać budyń i krem waniliowy. :-)
jak chcesz byc dowcipnie zlosliwym to musisz sie jeszcze duuuuuzo postarac bo kompletnie ci nie wychdozi.
co do perfekcji - owszem zdjecia idace do druku sa dopieszczone do perfekcji. jesli masz z tym jakis problem i cie to przerasta to bardzo mi przykro.
Co nie oznacza ze sa wolne od bledow. Zapewniam cie ze widze ich wiecej niz jestes sobie w stanie wyobrazic.
pare lat temu w takich dyskusjach zalaczalbym cropy poszczegolnych fragmentiw zdjec i udowadnial ze nie jestem wielbladem. teraz juz mi sie nie chce wchodzic do tej samej piaskownicy.
skarcity
18-11-2013, 10:10
jak chcesz byc dowcipnie zlosliwym to musisz sie jeszcze duuuuuzo postarac bo kompletnie ci nie wychdozi.
co do perfekcji - owszem zdjecia idace do druku sa dopieszczone do perfekcji. jesli masz z tym jakis problem i cie to przerasta to bardzo mi przykro.
Co nie oznacza ze sa wolne od bledow. Zapewniam cie ze widze ich wiecej niz jestes sobie w stanie wyobrazic.
pare lat temu w takich dyskusjach zalaczalbym cropy poszczegolnych fragmentiw zdjec i udowadnial ze nie jestem wielbladem. teraz juz mi sie nie chce wchodzic do tej samej piaskownicy.
No przyznaj, że mój wpis był choć trochę dowcipny :cry:
Ten wątek wygląda tak "jak zawsze"
- jak zawsze wstawiasz świetne zdjęcia
- jak zawsze nie umiesz przyjąć krytyki
Wierzę, że kropy są OK, ale my tu widzimy miniaturki, więc nie oburzaj się, że ktoś widzi budyń na włosach. Mi nie podoba się jeszcze lewa dłoń na zdjęciu 3 - wygląda na lekko siną.
pozdrawiam
Ten wątek wygląda tak "jak zawsze"
- jak zawsze wstawiasz świetne zdjęcia
- jak zawsze nie umiesz przyjąć krytyki
i jak zawsze po takich wpisach jak Twoje zaczynam sie zastanawiac "po jaka cholere ja tu wstawiam cokolwiek"
skarcity
18-11-2013, 13:53
i jak zawsze po takich wpisach jak Twoje zaczynam sie zastanawiac "po jaka cholere ja tu wstawiam cokolwiek"
Po jaką cholerę? Poniżej odpowiedź:
za duszy powiew...i za boskie biele, za antyku blaski zamknięte w pięknym ciele :)
dla Twoich komentarzy warto bylo wrocic na forum :)
Po prostu narcyz z Ciebie :-), co nie zmienia faktu, że robisz świetne zdjęcia
pozdrawiam
Witam,
Sailor, świetne prace, zwłaszcza na trójkę napatrzyć się nie mogę. Dla mnie jedne z lepszych, jakie tu wstawiłeś. Malkontentów jestem w stanie zrozumieć, bo ta delikatność i miękkość obróbki może sugerować jakiś tam "budyń", "plastik" itd. Szkoda tylko, że na forum można obejrzeć tylko takie miniaturki.
P.S. Chciałem zajrzeć na Twoją stronę, w nadziei na większy rozmiar tych prac, ale u mnie straaasznie wolno się otwiera :-(.
Pozdrawiam, QuadMan.
P.S. Chciałem zajrzeć na Twoją stronę, w nadziei na większy rozmiar tych prac, ale u mnie straaasznie wolno się otwiera :-(
nie iwem czemu bo z reguly dziala dosc szybko... ale jesli chodzi o zobaczenie nowosci to biorac pod uwage moja aktywnosc w uzupelnianiu strony szacuje ze gdzies w okolicach kwietnia 2015 :D
obywatel N
23-12-2013, 09:04
Patrzę i nie mogę oczu oderwać! Rzadko odwiedzam ten dział a jeszcze rzadziej otwieram tu posty, ale dziś coś minie podkusiło i skusiłem się raz jeszcze na ,,Ewę po grecku” ( lubię po grecku byle bez ości:)
Ale na kolana powaliło mnie danie po włosku, (mam słabość do kapelutków szczególnie tych na głowach pięknych kobiet) urzeka mnie ta lekkość i zwiewność i to spojrzenie wspaniale uchwycone
Piękne zdjęcie
Zdrowych i wesołych :)
Piękne zdjęcie
dziekuje. po nowym roku zapraszam na strone. na forum marne szanse na kolejne.