Zobacz pełną wersję : Druga Konferencja NPS - Ryn 2013
Kto się wybiera z małopolski tak aby partycypować w kosztach?
Zobaczymy kto się załapie - jest tylko 47 miejsc...
Byłem na ostatnim, również w Rynie - polecam :)))
A jak tam spanie i posiłki są opłacone czy trzeba we własnym zakresie organizować?
Wygląda na to, że tak, we własnym zakresie tylko dojazd i powrót.
FOTOP - coś ciekawego na takiej konferencji?
Spa drinki i trzy tory do kręgli.
Eee, jak nie rozdają D4, to nie jadę ;)
E tam ja już mam D4 dlatego szukam innych podniet :-)
robin102
07-11-2013, 22:00
To tam znajdziesz. Np nocleg w pojedynczej celi, a nie w pokoju hotelowym :D. Basen, piękna okolica również jesienią, świetne żarcie i kręte drogi dojazdowe. Hotel w dawnym klasztorze krzyżackim, drugim co do wielkości w Polsce. No i straszy trochę coś po nocach, ale na bogato :) i to bardzo.
krzysztof jot
07-11-2013, 23:33
coś więcej... ad hotel, warunki no i pozostałe atrakcje tak te naukowe jak i pozamerytoryczne :)
Ja się zapisałem ale marnie widzę szanse na zakwalifikowanie się. Gdyby jednak to lecę od samiuśkich Tater tak więc zainteresowanych zapraszam na PW
Wysłane listem poleconym
krzysztof jot
14-11-2013, 02:34
coś w tym temacie ? ktoś jedzie ? wspólna podróż ?
Tak ja się wybieram właśnie dziś dostałem potwierdzenie
Wysłane listem poleconym
Coitus Interraptus
14-11-2013, 11:05
Będę jechał z Warszawy.
Manfred, jakim poleconym...? Ja dostałem mailem; myślisz, że nie będzie ważne? ;)
Jedynie ważne jest Wysłane poleconym z Tapatalka trasa lala ;-)
To może jakoś się zgadamy no ja lecę od Zakopanego mogę jeszcze kogoś zabrać. Tylko ze ja jeżdżę 80 na godz bo mam wysluzonego cara
Coitus Interraptus
14-11-2013, 14:48
Ja jeżdżę 180, to może się wyrównać :P
Ja też się wybieram z Gliwic, tylko nie wiem czy będę miał auto do dyspozycji, jakieś propozycje :)
Mogę Cię zabrać z Krakowa następnie paliwo dzielimy na połowę
Zobaczymy kto się załapie - jest tylko 47 miejsc...
A możesz coś więcej napisać mam na myśli jakie pokoje ile uczestników. Co tam w programie jest oprócz CLS. Jaki miałes dostęp do sprzętu. Mnie interesują głownie dwa obiektywy 24 i 35 1.4
Mogę Cię zabrać z Krakowa następnie paliwo dzielimy na połowę
O której musiałbym być w Krakowie ?
Bo mam jeszcze jedną propozycję z Warszawy i pod uwagę muszę wziąć kwestie odpowiedniego połączenia z tymi miastami
A w tej "Warszawie " to ilu jest może byśmy się dołączyli raźniej będzie
Z Warszawy jedzie Cezary, bo tam ma znajomych do których przyjeżdża kilka dni wcześniej, a mieszka w Bielsku Białej
Myślę że nie byłoby problemu :)
4 osoby w aucie spoko. Więcej to troche za dużo z tym że u mnie z bagażem i 4 za dużo bo mam niskie podwozie.
to byłoby nas trzech, on jedzie sam
To ekstra to dogadaj się gdzie mam przyjechać a ja się dostosuje. I zastanów się gdzie Tobie lepiej jechaĆ
OK spytam go o Ciebie i jakoś się zgramy
OK, podepnę się, czy ktoś z Podlasia wybiera się ? :)
Z Podlasia to na piechotę można przyjść. Jak tam a ducha puszczy przywieziesz?
Nikon Polska pokrywa koszty konferencji NPS. Na uczestnikach natomiast spoczywają koszty dojazdu i powrotu ze szkolenia (dojazd i powrót we własnym zakresie).
Czyli rozumiem, że zakwaterowanie oraz wyżywienie we własnym zakresie?
pogadam z duchem :)
za tegoroczne naprawy d700 zakładam że nocleg i wyżywienie pokrywa Nikon :) dojazd/powrót we własnym zakresie i alko zapewne :)
"manfred" czytałeś wiadomość na priva ?
podaj mi swój adres mail, widocznie wiadomość na priva nie doszła
poszła wiadomość na maila
Jadą jakieś inne człowieki z Warszawy mam dwa miejsca chyba
Nie byłem pewny czy się załapię, ale udało się... :)
Manfred odpowiedź chyba otrzymałeś w planie z Nikona.
W pokojach jesteśmy sami i każdy ma do dyspozycji swój. Całe wyżywienie (śniadanie, obiad, kolacja) jest opłacone przez organizatora. Chyba, że ktoś ruszy co nieco z dyżurnego pokojowego barku - płaci na koniec :)) Rok temu co po niektórzy trochę się poczęstowali... - jeżeli jest ktoś kto był rok temu to wie o czym mówię... :)
Ciekawi mnie tylko, czy znowu będzie jakieś temat do zrobienia - rok temu były filmy, oczywiście puszkami i słoikami Nikona, będącymi do dyspozycji. Było wszystko oprócz długich tele.
Jadę z Mińsk Mazowieckiego, jeszcze nie wiem czy przez Łomżę czy Ostrołękę. (Do Warszawy nie zajeżdżam). Jeżeli chce ktosik się zabrać po drodze - zapraszam.
Sorki, że nie odpisuję często... - dużo roboty ostatnio :(
To może ja tylko czy można u Ciebie samochód zostawić? Ja tam barku nie tykam swój barek zabiorę ;-)
Manfred - wiadomość na prv.
Co do barku, i takich tam... najgorsze, że trzeba rano w czwartek wstać na śniadanie... ale będzie dobrze :)
na 9 żaden problem jeszcze rozchodniaczka szczelim. W takim razie jest sens brać swój sprzęt?
Wziąć nie zawadzi, może po drodze się coś ustrzeli :) Mazurskie jeziora potrafią być fascynujące.
Rok temu jechaliśmy jesienią, a wracaliśmy zimą - tak dosypało.
CLS prowadzi prawdopodobnie Paweł Duma. W tamtym roku byłem na takich warsztatach o wykorzystywaniu lamp błyskowych w praktyce. To najgorsza siara w jakiej uczestniczyłem a jak wspomnę ile za to zapłaciłem to aż mi się czkawką to odbija ooo czknąłem o i znowu.
kruszyna
23-11-2013, 13:55
Wyruszam z Bielska Podlaskiego w górę przez Białystok i dalej do Rynu.Jak by ktoś jeszcze prócz Toma chcial sie zabrac z Podlasia to proszę o info
Coitus Interraptus
23-11-2013, 15:53
Przypomnę, że jadę z Warszawy i mam trzy wolne miejsca; chętnie przyjmę sponsorów paliwa :)
ile od łebka bierzesz ;-) ?
Coitus Interraptus
23-11-2013, 16:09
Zależy ile będzie osób do podziału.
Coitus Interraptus
23-11-2013, 16:15
3, 2, 1, 0
...start! :)
krzysztof jot
23-11-2013, 16:24
manfred - widzę że nie możesz załapać się nigdzie na obniżke kosztów dojazdu - mnie samo paliwo kosztuje 480 zł (dwa litry niestety łyka, a trawie ino benzyne). Nie jestem duszą towarzystwa wiec jak pasuje Ci raczej mało rozmowny kierowca - zapraszam :). W Kielcach pod hotelem Dall o 6.00 (centrum) i dale j lecimy razem, a kosztuje Cię to 200 zł. Samochód zostawisz na zadaszonym parkingu wielopoziomowym na moim miejscu. Cenie punktualność. Zaznaczam, że z powrotem możliwe iż wyjadę w czartek zaraz po śniadaniu, bo cudów po tej "atrakcji" nie oczekuję wielkich, a wolę być w domu wcześniej niż później.
Coitus Interraptus
23-11-2013, 16:26
Chopie, co Ty wiesz o kosztach, mając dwulitrowe maleństwo... :->
krzysztof jot
23-11-2013, 16:27
Chopie, co Ty wiesz o kosztach, mając dwulitrowe maleństwo... :->
tyle, ze nie mam juz trzylitrowego :)
No to dupa zbita bo ja dużo gadam słucham Obywatela GC i Depeche Mode tak więc czułbym się jak farsz w małym pierogu. A pogadać o kosztach to góralska rzecz.
bo cudów po tej "atrakcji" nie oczekuję wielkich,
Nie chcesz reklamówki i darmowej książki o fotografii :-(
krzysztof jot
23-11-2013, 16:32
:) GC trawie, od Depeche wole Claptona i B.B.Kinga :) a wiadomo, górale zawsze mili i gadatliwi... coś o tm wiem :).
Nie chcesz reklamówki i darmowej książki o fotografi :-(
mam agencje eventową - takie konferencje to zjadam na śniadanie i te gadżety, smycze, kubki, koszulki, czapeczki wypełniając wszelkie wolne przestrzenie już mnie dobijają :) więc możliwe iż się nie skuszę :), a generalnie nie mam az tak dokładnych danych co do przebiegu tej konferencji i atrakcji :). Interesuje mnie Ryn - fajny hotel, ciekawe miejsce i to główny powód. No i do tego Df :) wiadomo.
Coitus Interraptus
23-11-2013, 16:50
Krzysztof, to może jakiś pendrive Ci zalega? :)
Plan jest prosty; chyba wszyscy dostali, ale załączę. Reklama, dwa tematy plus "atrakcja".
Zgadzam się z Tobą; ja też jadę głównie dla miejsca ;) No i może poznania paru ciekawych osób. I nie myślę tu o Dumie...
Konferencja Nikon NPS
Zamek Ryn, 26-28 listopada 2013 r.
Plan i tematyka spotkań
26 listopada GRUPA A GRUPA B
do 14.00 przyjazd
14.00 – 15.00 obiad i rozmieszczenie w pokojach
15.00 – 15.30 Przywitanie, przedstawienie prowadzących zajęcia, agendy (wszyscy)
15.30 – 17:00 Obiektywy Nikkor (wszyscy)
17.00 – 18.00 Akcesoria Nikon (wszyscy)
18.00 – 20.00 czas wolny/rozmów ciąg dalszy
20.00 – 22.00 kolacja
27 listopada GRUPA A GRUPA B
do 9.00 śniadanie
9.00 – 10.00 Błysk wialolampowy CLS - działanie i zastosowanie Własność intelektualna dla fotografa
10.00 – 11.00
11.00 – 12.00 Nikon Df
12.00 – 13.00
13.00 – 14.00 obiad
14.00 – 15.00 Własność intelektualna dla fotografa Błysk wialolampowy CLS - działanie i zastosowanie
15.00 – 16.00
16.00 – 17.00 Nikon Df
17.00 – 18.00
18.00 – 21.00 kolacja
28 listopada
do 9.00 śniadanie
9.00-10.00 atrakcja
10.00-11.30
11.30-12.00 pożegnanie i wymeldowanie z pokoi
Paweł Duma Akademia Nikona
Wiktor Sobolewski Nikon Polska
No to ja wyjde na wsiowego bubka bo mnie interesuje tylko 35 1.4 Pendrajwy biorę tylko 64 gb i na jarmak z nimi :-)
Coitus Interraptus
23-11-2013, 16:58
Szczerze mówiąc, sprzęt mnie kompletnie nie interesuje ;) Pendrive może być i 4 giga.
Ja w sumie to też mam gdzieś ten Ryn i konferencję. Nad morze jadę się wykąpać.
krzysztof jot
23-11-2013, 17:06
28 listopada
do 9.00 śniadanie
9.00-10.00 atrakcja
nie no ten scenariusz z agendy to znam, nie znam szczegółów typu "atrakcja" - zakładam, z zawodowego doświadczenia iż dla pewnej części uczestników będzie to "spojrzeć na świat szeroko otwartymi oczami", ale że ja mam takich atrakcji sporo na co dzień, to akurat mnie to na wyjazdach nie wciąga. Natomiast wiem, ze najczęściej chętnych na atrakcje na godzinę przed wyjazdem to już jest niewielu nawet z 300 osobowej grupy a co dopiero z 40-to osobowej :) no ale nigdy nie wiadomo co zacz - a może spotkanie z prawdziwym krzyżakiem :) ?.
to w ramach czwartkowej atrakcji... :)
Czy rzeczywiście dostaliście coś na papierze z tytułu zakwalifikowania się na tę konferencję, bo ja nie ?
krzysztof jot
23-11-2013, 17:19
Czy rzeczywiście dostaliście coś na papierze z tytułu zakwalifikowania się na tę konferencję, bo ja nie ?
a skąd "rzeczywiście" Ci się wzięło ?
sądze, ze tradycyjnie jak w innych przypadkach - na zgłoszony w NPS adres e-mail i tyle.
Ktoś chyba wcześniej w tym wątku napisał o czymś takim
nie no ten scenariusz z agendy to znam, nie znam szczegółów typu "atrakcja" - zakładam, z zawodowego doświadczenia iż dla pewnej części uczestników będzie to "spojrzeć na świat szeroko otwartymi oczami", no ale nigdy nie wiadomo co zacz - a może spotkanie z prawdziwym krzyżakiem :) ?.
Ja myślę, że to będzie jakaś super promocja na garnki albo pościel tylko dziś tylko teraz w super cenie.
kruszyna
23-11-2013, 17:52
Ja myślę, że to będzie jakaś super promocja na garnki albo pościel tylko dziś tylko teraz w super cenie.
Mam przeciek, 200F2 w wersji II za 50% ceny w dodatku ceny wersji pierwszej
krzysztof jot
23-11-2013, 18:42
no to nie jest śmieszne ci powiem :), występuje właśnie jako pełnomocnik pewnej Pani - 78 lat, emerytura niska, kobita po wylewie i amnezji, tak ja omotali tydzień temu ze kupiła 3 ! TRZY garnki za teoretycznie coś koło 2tys. a praktycznie - dwie umowy kredytowe na 4875 zł. Rozbój w biały dzień, a tak skonstruowane umowy, ze dwaj prawnicy siedzieli nad tym, i nie ma za bardzo punktu zaczepienia - no, ale coś tam działamy, aby jej to odkręcić i wiem ze lekko nie będzie, o ile w ogóle się uda. Tak więc góralu, nie kracz :)
Coitus Interraptus
23-11-2013, 20:27
Krzysztof, to proste - art. 286 kk. Nie znam dokładnie sprawy, ale to najczęściej pasuje. Prawnicy to przeważnie dupki ;)
E a powiedzcie mi w tym zamku to dobrze dają jeść czy trzeba se moskole i smalec ze sobą zabrać?
Coitus Interraptus
23-11-2013, 22:19
Jak nie dadzą, to im te Nikony zeżremy i popijemy obiektywami.
manfred: http://www.zamekryn.pl - zajrzyj na stronę i odpowiedz sobie na pytanie czy dobrze dają jeść.
To może zwolnij miejsce komuś kogo to interesuje i kto coś z tego wyciągnie?
Nie traktuj tak poważnie tego, co pisze manfred ;)
Wyciągnąć to można królika z kapelusza albo flaszke na stół.
Wyciągnąć to można królika z kapelusza albo flaszke na stół.
:lol:
manfred: http://www.zamekryn.pl - zajrzyj na stronę i odpowiedz sobie na pytanie czy dobrze dają jeść.
Ale mnie bardzo interesuje jedzenie, kręgielnia i dżakuzi. A jak będzie wieczorem bal maskowy to mam dwa stroje jeden Janosika a drugi z zamku w Niedzicy zbroję tylko miecz nie ma pochwy ale myśle że jakoś damy rade
Coitus Interraptus
25-11-2013, 11:38
Słyszałem, że Manfred ma wyciągnąć flaszkę z kapelusza, więc w Rynie będzie niezbędny.
Słyszałem, że Manfred ma wyciągnąć flaszkę z kapelusza, więc w Rynie będzie niezbędny.
Ja to czuje że jak manfred zacznie wyciągać te flaszki to se dwa dni smacznie pośpi i tyle z tego będzie. Potem znowu tu będzie ględził za rok Jak to ma być na tej III konferencji w Rynie ;-)
Coitus Interraptus
25-11-2013, 13:16
Ktoś musi spać, żeby pić mógł ktoś...
krzysztof jot
25-11-2013, 22:47
... drugi z zamku w Niedzicy zbroję tylko miecz nie ma pochwy ale myśle że jakoś damy rade
o w hotelach **** zawsze są zapasowe pochwy ;).
Jedzenie - jaki by hotel nie był, ile by gwiazdek nie miał to jednak z doświadczenia stwierdzam, że górale zawsze dają najlepiej i najwięcej jeść - czy to hotel czy spa czy pensjonat - nie do pobicia :).
phantomek
26-11-2013, 00:05
Do zobaczenia jutro :-)
phantomek
26-11-2013, 20:54
Ja już byłem na basenie ;)
Coitus Interraptus
27-11-2013, 00:13
No to zgłaszać się do mnie, chopy! Manfred, chyba Ci szkoda tej gorzały, że się ukrywasz :->
Coitus Interraptus
27-11-2013, 00:37
Tak na szybko :)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.dybowski.hostina.pl/slowphotography.pl/coitus/C_I_DSC4912.jpg)
no i teraz widac, ze jednak taki krotki ten 800/5.6 nie jest :)
@manfred - gdzie jestes… znaczy gdzie ten twoj samogon, bo szukamy, szukamy i znalezc nie mozemy :p
phantomek
27-11-2013, 12:23
Manfred zostal wczoraj znaleziony gdzies na jednej z kanap w korytarzach :-)
Kto kanapą wojuje na kanapie ginie. Ale może wątek o manfredzie zostawmy bo ani to apetyczne ani wesołe.
Czy apetyczne, to nie wiem, ale wesołe i owszem.