PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] One way ticket

wolnyslimak
18-10-2013, 10:49
Przepraszam za angielszczyznę na polskim forum ale patrząc na te obrazki tylko taki tytuł przychodzi mi do głowy. Wszechogarniające chmury w Alpach na długo zapadną mi w pamięci. Zapraszam.

1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/a/img850/6589/8dqe.jpg)

2.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/a/img822/6447/5yup.jpg)

nothing
18-10-2013, 23:37
Nie wiem czemu nikt nie komentuje, bo przecież ta dwójka jest zarąbista... Jedynka też ciekawa, ale dwójka wymiata. Ma kopa (takiego odjechanego), pomysł i ciekawe wykonanie.

przemek29
19-10-2013, 02:15
ja coś napiszę 1 ok 2 hmm bardzo daje po oczach centrum ale też bardzo wciąga ładnie pokazana struktura może bym dodał lekką winiete na góre i mam wrażenie że się kiwa na prawo

wolnyslimak
19-10-2013, 09:12
Nie wiem czemu nikt nie komentuje, bo przecież ta dwójka jest zarąbista... Jedynka też ciekawa, ale dwójka wymiata. Ma kopa (takiego odjechanego), pomysł i ciekawe wykonanie.

Dziękuję Ci bardzo. Do braku komentarzy niestety przyzwyczaiłem się. Taka specyfika Naszego forum niestety. Komentarzy udziela się znajomym, lubianym i znanym...

ja coś napiszę 1 ok 2 hmm bardzo daje po oczach centrum ale też bardzo wciąga ładnie pokazana struktura może bym dodał lekką winiete na góre i mam wrażenie że się kiwa na prawo

Z tym "kiwaniem" to raczej wrażenie. Wiem, że jasno jest w centrum kadru ale taki był mój zamysł. Światło miało bić po oczach i wciągać widza. Coś jak ostatnia podróż życia...

Coitus Interraptus
19-10-2013, 10:22
Bo i co tu komentować...? Zdjęcia jak zdjęcia - motyw fajny, ale popularny, wykonanie niedopracowane. Na pierwszym rzygliwa kolorystyka (może przekonwertować do cz-b?), na drugim podbicie kontrastu nie współgra z mgłą. Nie ma klimatu.

wolnyslimak
20-10-2013, 21:52
I tak można. "Rzygliwa kolorystyka" jest bardzo plastycznym zbitkiem słów.

Badyl81
21-10-2013, 15:40
A dlaczego na 2 nie zdecydowałeś się na BW? Czy to jest częściowo skonwertowane? Bo tak wygląda. Generalnie 2 rzeczywiście wciąga, choć technicznie wygląda na częściowo skonwertowaną do BW (chyba, że się mylę).

moshica
21-10-2013, 16:26
Wstrzymywałem się z komentarzem, ale w końcu napiszę.
Skomentuję a co mi tam, też się zgadzam z autorem ale mniejsza z tym.
Dwójka ma charakter i co prawda pomysł znany, ale przy mgielnych warunkach sprawdza się znakomicie.
Brakuje mi z prawej takiego zakończenia symetrii jak na lewa strona (mam nadzieję) wolnyslimak że wiesz o co chodzi, o proporcję. Mam też wrażenie że całość leci pod górę, czy taki był Twój zamysł ?
Kolorystyka do mnie przemawia i mi się podoba, nawet B&W nic tu nie lepsze nie zmieni.
Fakt gdyby ktoś inny z "lubianych" wstawił to zdjęcie słodycz rozlała by się na forum ;-)
Jedynka stanowczo za jasna...

wolnyslimak
21-10-2013, 16:29
To nie jest konwersja do BW. Poprostu "wyciszyłem" niektóre kolory aby całość wyglądała "rzygliwie":) Taki Silent Hill, bo tam za światłem drogi powrotnej juz nie ma. Nigdy osobiście nie byłem w śmierci klinicznej i nie wiem jak dokładnie wygląda ostatnia droga? Niektórzy mówią, że jest pieknie a niektórzy że nie. Ja wybrałem tą druga opcję. Czy takie tłumaczenie wystarczy?

Wstrzymywałem się z komentarzem, ale w końcu napiszę.
Skomentuję a co mi tam, też się zgadzam z autorem ale mniejsza z tym.
Dwójka ma charakter i co prawda pomysł znany, ale przy mgielnych warunkach sprawdza się znakomicie.
Brakuje mi z prawej takiego zakończenia symetrii jak na lewa strona (mam nadzieję) wolnyslimak że wiesz o co chodzi, o proporcję. Mam też wrażenie że całość leci pod górę, czy taki był Twój zamysł ?
Kolorystyka do mnie przemawia i mi się podoba, nawet B&W nic tu nie lepsze nie zmieni.
Fakt gdyby ktoś inny z "lubianych" wstawił to zdjęcie słodycz rozlała by się na forum ;-)
Jedynka stanowczo za jasna...

DZIĘKUJĘ. Co do symetrii to masz w zupełności rację. Brakuje mi jej. Chciałbym lampy po prawe stronie ale cóż... Może ten most ciut pod górke leciał? Ja tego nie widzę. Pozdrawiam

moshica
21-10-2013, 16:42
Mnie nie chodzi o lampy, ale prawy dolny róg nie ma takiego zakończenia jak lewy dolny,co nie dyskwalifikuje tej pracy ! Jak na całość to jest bardzo dobra.

biegly
22-10-2013, 15:10
Bardziej 2 podchodzi dla mnie, jest klimat który wciąga