Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Justyna
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.wrzucajtu.pl/wrz/1822ede9770bc62ec8a31f7355d2f7fb141.101.89.38img15 6-TT.jpg)
Mod. Justyna Karska
nied0bry
27-09-2013, 10:01
Ładne.
Jedyne co mnie się rzuca w oczy, to przepały na sukience, na biuście. W stosunku do jasności twarzy stają się mocniejszym punktem, który bardziej przyciąga uwagę (jak to piersi ;)).
pozdr,
kris
josephebeloki
27-09-2013, 11:42
Winieta tutaj sprawia, że zdjęcie jest bardziej niekorzystne. Usuń winietę i skórę daj jasną, bo kobieta młoda piękna... w ten deseń co poszłeś to bardziej dramatyczne sceny/praca/zamyślenie /ludzie starsi
No zęby się jej świecą jak rosjaninom złote :)
Zdjęcie fajne, pomysł fajny => obróbka go zmasakrowała
mirekkania
27-09-2013, 11:49
... w ten deseń co poszłeś... jak rosjaninom złote :)
Rany boskie!!!
josephebeloki
27-09-2013, 16:06
Rany boskie!!!
..., a Tobie co? To jest komentarz do zdjęcia?
Zanim zacznie się wojna, dodam swoją opinie ;)
Twarz faktycznie mogła by być nieco jaśniejsza, ale wszystko można jeszcze poprawić, zatem nie ma tragedii.
Ja przepału na sukni nie widzę, można ją nieco przyciemnić, a następnie całość rozjaśnić. Wtedy i twarz się też rozjaśni. Nie wiem czy to dobry pomysł ale można spróbować.
Dziewczyna piękna, w fajnej pozie. Chodzi mi o to, że nie wygląda to sztucznie. Plener też przyjemny, nic mi nie przeszkadza w odbiorze. To samo tyczy się konwersji do cz-bi, nie ma dużych kontrastów, co jest na plus.
Winieta jest kiepska. Można ją moim zdaniem zlikwidować albo zmniejszyć.
Pomimo tych kilku, drobnych uwag, zdjęcie jest naprawdę fajne.
Pozdr.
mirekkania
27-09-2013, 20:54
..., a Tobie co? To jest komentarz do zdjęcia?
To był komentarz do j. polskiego, jaki przeczytałem.
Zdjęcie jest bardzo dobre.
Zanim zacznie się wojna, dodam swoją opinie ;)
Twarz faktycznie mogła by być nieco jaśniejsza, ale wszystko można jeszcze poprawić, zatem nie ma tragedii.
Ja przepału na sukni nie widzę, można ją nieco przyciemnić, a następnie całość rozjaśnić. Wtedy i twarz się też rozjaśni. Nie wiem czy to dobry pomysł ale można spróbować.
Dziewczyna piękna, w fajnej pozie. Chodzi mi o to, że nie wygląda to sztucznie. Plener też przyjemny, nic mi nie przeszkadza w odbiorze. To samo tyczy się konwersji do cz-bi, nie ma dużych kontrastów, co jest na plus.
Winieta jest kiepska. Można ją moim zdaniem zlikwidować albo zmniejszyć.
Pomimo tych kilku, drobnych uwag, zdjęcie jest naprawdę fajne.
Pozdr.
Dzięki, ja to tak widzę i nic nie zmieniam. Przepałów nie ma. To nie konwersja, to analogowy aparat Pentacon Six TL z Sonnarem 180/2.8, negatyw Ilford FP4+. Własne wywołanie i skan negatywu na Epson v500.
Dzięki, ja to tak widzę i nic nie zmieniam. Przepałów nie ma. To nie konwersja, to analogowy aparat Pentacon Six TL z Sonnarem 180/2.8, negatyw Ilford FP4+. Własne wywołanie i skan negatywu na Epson v500.
No to szacun. Podobno ciężkie to ustrojstwo :)
Ja czekam na więcej.
No to szacun. Podobno ciężkie to ustrojstwo :)
Ja czekam na więcej.
Na statywie nic nie czuję ;)
Będzie