PDA

Zobacz pełną wersję : Kamerka do samochodu, na rower itp.

Krzysiek B
19-09-2013, 12:26
Hej.

Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zakupem mini kamerki, która będę mógł przyczepić do roweru, nawigacji w samochodzie oraz podłączyć przez USB do kompa.
Zapis najlepiej gdyby był na zewnętrznej karcie pamięci np mini SD.
Do tego akumulatorek, który pozwoli działać w terenie dłużej niż 2 godziny.
Zależy mi tez na możliwości by kamerka działała zasilana przez USB oraz zapalniczkę samochodową.
Ważne też jest by kamerka działała w sensownej jakości przy skromnej ilości światła.

Co możecie polecić?
Proszę o porady.
Z góry dziękuję.

dominikpl72
19-09-2013, 14:41
Co rozumiesz pod pojęciem "podłączenie do nawigacji w samochodzie" ?

jahu4
19-09-2013, 15:02
Wideorejestrator Mio MiVue 388

Krzysiek B
19-09-2013, 17:37
Co rozumiesz pod pojęciem "podłączenie do nawigacji w samochodzie" ?

Skąd ten cytat? :D
Mam na myśli możliwość przyczepienie, przytwierdzenia do ramy rowerowej, kasku, nawigacji itd.

Wideorejestrator Mio MiVue 388

A może coś tańszego?
Poza tym szukam kamerki niekoniecznie od razu z wyświetlaczem, bo tego raczej na rower, motor, kask itd nie założę.
Mio MiVue 388 to zapewne porządny rejestrator ale jego przeznaczenie jest głownie do samochodu, a mi chodzi o urządzenie o szerszym zakresie zastosowań.

dominikpl72
20-09-2013, 12:46
Mam na myśli możliwość przyczepienie, przytwierdzenia do ramy rowerowej, kasku, nawigacji itd.

Co do możliwości przyczepienia do ramy rowerowej, kasku - rozumiem o co ci chodzi.
Co do możliwości PRZYCZEPIENIA do NAWIGACJI - nadal nie rozumiem o co ci chodzi :) Chcesz mocować kamerę do nawigacji ?

bartekk
20-09-2013, 13:33
kamerka gopro ale cena dość wysoka. tanie kamerki typowo rowerowe mają słabe parametry i nawet przy dobrym świetle nie ma szału