Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Windmill
zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/09/itemJPGrot0-15.jpg?rot=0
źródło (http://blg.nikonsrc.com/image/pfNvdMr46GvCR-66fKn3qjw9-5PpDdBOTnglLMwiJmBA9NjaYITgb0-cZqK6FRukDkJzr8Xij1Q/item.JPG?rot=0)
Temat na kilka dobrych kadrow, tylko wracac i focic...pora nie taka, ale coz, to tez sa zdjecia.
A tam pora nie taka, dobrze jest! Fajny, spokojny obrazek. W kadrze przyjemnie, kolorki mile. Fota na +.
Zgodzę się z shaolin - mnie się również zdjęcie podoba; nie ma może jakiegoś kosmosu na niebie i szałowego światła, ale jest miły, spokojny obrazek z dobrze pokazanym budynkiem i tłem. A z Greg77 się zgodzę, że na pewno warto się tam jeszcze kilka razy wybrać i wyczekać odpowiednie warunki, bo może z tego wyjść zdjęcie jeszcze lepsze :)
A można podpytać, gdzie ten wiatrak stoi? :)
Zdjęcie mi się podoba, w przeciwieństwie do tytułu.
Zdjęcie mi się podoba, w przeciwieństwie do tytułu.
Teraz taka moda nastała.
coach_lodz
13-09-2013, 09:13
A tam pora nie taka, dobrze jest! Fajny, spokojny obrazek. W kadrze przyjemnie, kolorki mile. Fota na +.
ja też się niestety :twisted: zgodzę z shao... fota jest świetna, sielankowa i bardzo pozytywna w odbiorze :)
Nieprzekombinowane i poprawne zdjęcie. Duży progres w zakresie naświetlenia.
Temat na kilka dobrych kadrow, tylko wracac i focic...pora nie taka, ale coz, to tez sa zdjecia.
byłem tam wczoraj rano, poranna mgła obiecywała dobre warunki ale niestety na obietnicach się skonczyło i nie przywiozłem nic ciekawego.
to jest zdjęcie sprzed jakiegoś miesiąca
A z Greg77 się zgodzę, że na pewno warto się tam jeszcze kilka razy wybrać i wyczekać odpowiednie warunki, bo może z tego wyjść zdjęcie jeszcze lepsze :)
A można podpytać, gdzie ten wiatrak stoi? :)
byłem tam dziesiątki razy i pewnie nie raz się wybiorę w poszukiwaniu warunków - to chyba najczęściej fotografowany obiekt w mojej okolicy i obawiam się, że jeszcze wam się znudzi ;)
To Chesterton Windmill (http://en.wikipedia.org/wiki/Chesterton_Windmill) w środkowej Anglii.
Jest to również, ulubione miejsce wszelkiej maści astro-amatorów, jeśli tylko warunki sprzyjają to można być pewnym, że ktoś tam jest z teleskopem wycelowanym w niebo, a w noc
szczytu Perseid było tam niemal astro-party ;)
Nieprzekombinowane i poprawne zdjęcie. Duży progres w zakresie naświetlenia.
To głownie zasługa otrzymanej pomocy od Ciebie i Greg77 :)
Dziękuję za odwiedziny i komentarze!
Pozdrawiam
Rzeczywiście miejsce przednie. Zdjęcie poprawne i podoba się...
Kadr fajny, nieprzekombinowany jak już ktoś napisał. Niebo dobre, zastanowiłbym się nad minimalnym ociepleniem dołu, no chyba że tam rzeczywiście przy tak niskim słońcu było tak chłodnawo.
Dzięki creep słuszna uwaga!
Tak wygląda cieplejsza wersja
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2013/09/itemJPGrot0-17.jpg?rot=0
źródło (http://blg.nikonsrc.com/image/pfNvdMr46GvCR-66fKn3qjw9-5PpDdBOTnglLMwiJmDd8Wz2j3EavU-cZqK6FRukDkJzr8Xij1Q/item.JPG?rot=0)
o i teraz zdecydowanie przyjemniej. Nawet jakby bardziej naturalnie w stosunku do kąta padania promieni słonecznych
dokładnie. Nie wiem jak mogłem nie zwrócić ma to uwagi wcześniej
znacznie bardziej mi sięteraz podoba, dzięki :)
pozdrawiam
Niewielka zmiana, ale robi różnicę. Też mi się wydaje że lepiej. Chociaż tamto niebo było bardziej niebieskie ;)
No i ktoś się ze stempelkiem po zdjęciu przebiegł...
Pośród wszelkiej maści fachowców od fotografii, popuszczających w zachwycie nad kombinowanymi pejzażami z łódką w tle i odbiciem w wodzie ... / czas przyznać, że to już odpowiednik kiczowatych makatek z jeleniem czy też łabędziem z lat 60-tych / ... Dziękuję za fotkę. Fajne zdjęcie, nie wiedziałem, że istnieją takie piękne obiekty. Na pewno można wykonać kilka innych wersji w różnych warunkach oświetleniowych. Gdyby nie TY nie wiedziałbym, że coś takiego istnieje. Thx i poproszę o więcej.
PS. Wypowiedź obarczona fatum amatora, który podobno nie potrafi fotografować.
Nikonozaur
14-09-2013, 20:42
Pełna zgoda z Grzegorzem. Bardzo ciekawy obiekt.
creep też mi się to niebieskie podobało, aż się zapędziłem trochę ;)
Fakt, kilka nic nie wnoszących do kadru drobiazgów dostało stemplem, nie zwróciłem na nie uwagi wcześniej.
Panerai no cóż... nie ma nic złego w łódkach jak i samotnych drzewach, każdy musi swoje mieć :)
Miło, że ci się podoba.
Nikonozaur dzięki za odwiedziny :)
pozdrawiam
Łukasz O.
15-09-2013, 18:28
Dokładnie tak jak kolega. Podoba się.
...pora nie taka, ale coz, to tez sa zdjecia.
Autor się zapomniał, wyciągnął aparat nie w porę, ale na szczęście to co zrobił zostało zaliczone jako zdjęcie.
Ufff ..... pewnie odetchnął z ulgą ;)
Pośród wszelkiej maści fachowców od fotografii, popuszczających w zachwycie nad kombinowanymi pejzażami z łódką w tle i odbiciem w wodzie ... / czas przyznać, że to już odpowiednik kiczowatych makatek z jeleniem czy też łabędziem z lat 60-tych / ... Dziękuję za fotkę. Fajne zdjęcie, nie wiedziałem, że istnieją takie piękne obiekty. Na pewno można wykonać kilka innych wersji w różnych warunkach oświetleniowych. Gdyby nie TY nie wiedziałbym, że coś takiego istnieje. Thx i poproszę o więcej.
PS. Wypowiedź obarczona fatum amatora, który podobno nie potrafi fotografować.
Ja również dziękuję za tę normalną fotkę w nie porę. Odetchnąłem z ulgą, że nie tylko ja wyciągam aparat poza godzinami wyznaczonymi do zrobienia Zdjęcia przez duże Z.
Po ociepleniu jeszcze przyjemniejsze w odbiorze.
Bartekkw
16-09-2013, 13:40
Przyzwoity fot - podoba się. Ciekawe miejsce
Autor się zapomniał, wyciągnął aparat nie w porę, ale na szczęście to co zrobił zostało zaliczone jako zdjęcie.
Ufff ..... pewnie odetchnął z ulgą ;)
Ja również dziękuję za tę normalną fotkę w nie porę. Odetchnąłem z ulgą, że nie tylko ja wyciągam aparat poza godzinami wyznaczonymi do zrobienia Zdjęcia przez duże Z.
Po ociepleniu jeszcze przyjemniejsze w odbiorze.
A gdzie powiedzialem, ze nie, zrobic takie zdjecie w takich warunkach to nie latwe, trzeba panowac nad ostrym swiatlem, ale sam musisz przyznac lub nie, ze latwiej o dusze w fotografii kiedy swiatlo jest miekkie, ciekawsze, lub warunki interesujace, chyba, ze myslisz inaczej a wtedy sie nie dogadamy, mogl bys jednak ze mnie nie robic tego co robisz...
Sam robie zdjecia w takich warunkach jak trzeba, ale czesto dokumentacyjnie zeby wrocic i poprawic.
zrobic takie zdjecie w takich warunkach to nie latwe, trzeba panowac nad ostrym swiatlem,
Pełna zgoda
latwiej o dusze w fotografii kiedy swiatlo jest miekkie, ciekawsze, lub warunki interesujace, chyba, ze myslisz inaczej a wtedy sie nie dogadamy,
No to się nie dogadamy :). Widziałem już tu choćby na forum ogromną liczbę zdjęć gdzie światło było miękkie, ciekawsze, warunki interesujące, ale fotografia była BEZ duszy, żeby nie powiedzieć do DUSZY :)
mogl bys jednak ze mnie nie robic tego co robisz...
Nie bardzo rozumiem co z Ciebie miałbym robić swoim komentarzem - ot ... polemizujemy przy okazji fotografii.
Sam robie zdjecia w takich warunkach jak trzeba, ale czesto dokumentacyjnie zeby wrocic i poprawic.
Może błędnie Cię rozumiem, ale czy zdjęcie dokumentacyjne nie może mieć duszy ?
Piękne zdjęcie, piękne miejsce.