PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Boska Angelika

nickt
03-09-2013, 02:32
Jedno z ostatniego pleneru na początek...niedługo kolejne jak się spodoba ;)

1.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/a/img202/3741/uz28.jpg)

Woland
03-09-2013, 02:37
spojrzenie modelki mnie troche wnerwia :)

kris013
03-09-2013, 08:03
Bardzo się podoba! Fajne b&w, ładne światło, no i modelka również trzyma poziom;-)

wed
03-09-2013, 08:33
Świetne zdjęcie, pod wieloma względami. Światło genialne, tylko wydaje mi się że mogło go być więcej na twarzy. Ale nie jest to minus :). Konwersja taka jak lubię - wzorowa. Modelka śliczna, z pięknymi nogami i spojrzeniem, które na pewno jeszcze ujrzymy. :) Jedyną rzeczą, do której można by się przyczepić są krzywe schody. Jakoś tak odruchowo obróciłem głowę aby je wyprostować. Ale nie jest to moim zdaniem problem. Super praca i dawaj więcej :)

dominikpl72
03-09-2013, 08:55
Hehe - teraz już wiemy na kim wzorowałeś oczy w twoim avatarze :)

RobertMiernik
03-09-2013, 09:04
Noga jest jaśniejsza od twarzy, wiem że tak miało być bo to główny punkt zdjęcia ale różnica jest imho zbyt duża.

Kadr i szczegóły jak zwykle super!

nickt
03-09-2013, 12:43
Nie no naprawdę??!! Robert bez jaj....twarz rozjaśniłem na tyle, na ile jest to moim zdaniem odpowiednie. To zdjęcie robi noga i udo. Włosów nie widać, bo zbyt ciemne, prawa ręka zbyt ciemna, usta Jej musiałem przymknąć bo były lekko rozchylone.
Schody są krzywe, ale chyba pasują z krzywizną ułożenia modelki...nie wiem nie wiem..... ja myślę, że to jedno z moich lepszych zdjęć i cieszy mnie to ;)
Może do zobaczenia u Jacka tylko nie wiem czy jeszcze się wcisnę :/

RobertMiernik
03-09-2013, 14:21
Dokładnie tak to widzę, tylko twarz strasznie odciąga wzrok, jak sobie przewinę stronę tak, że głowa jest odcięta, to noga wygląda zajedwabiście. Jak znów widać twarz to walczy z nogą o uwagę.
Przyciemniłem sobie twarz do poziomu prawej ręki i wygląda moim zdaniem lepiej.

A z drugiej strony:
Wrzuciłem zdjęcie na telewizor, żeby zobaczyć całe z większej odległości i wygląda super.

Dużo zależy od tego jak się je ogląda, mi się nie mieści całe na ekranie, widzę albo cięte pod kolanem albo obcięte od obojczyka w górę, dlatego przy oglądaniu środka (twarz do cięcia pod kolanem) brakuje na dole zakończenia i twarz odciąga uwagę.

Tak czy inaczej, rzeczywiście jak na Ciebie to super ;P :P

A do Jacka wbijaj koniecznie, nie może Cię nie być!

P.S. Schody OK, nie wiem o co chodzi z ich krzywością...

rmn1
20-09-2013, 22:41
Piękne zdjęcie. Nie potrafie wymyślić nic złego.