PDA

Zobacz pełną wersję : ProShow Gold

RafKo11
10-04-2007, 16:07
Witam, jestem tutaj nowy. Mam następujące pytanko. Ściągnąłem ze strony www.photodex.com triala programu ProShow Gold.
Bardzo mi się spodobał, i zastanawiam się nad jego zakupem. Jest możliwość zakupu poprzez stronę producenta (lokalizacja USA) za cenę $69.95. Program po zakupie przesyłany jest na maila. Wybierając formę płatności karta kredytowa, nie wiem ile w rzeczywistości zapłacę za ten program. Czy wie ktoś może czy mogę kupić ten program gdzieś w Polsce? Ewentualnie może znacie jakiś inny program o podobnych możliwościach. Zaznaczam, że program taki potrzebuję do tworzenia ciekawych prezentacji ślubnych. Pozdrawiam i czekam na pomoc.

Witam ponownie. Dziękuję za wszystkie odpowiedzi, były bardzo przydatne.

Pełną wersję zakupiłem wczoraj. Dostałem na maila kod do rejestracji i w 2 sekundy program był już w pełnej wersji tzn. nie pojawia się te duży żółty napis na prezentacjach. Wszystkie dotychczasowe prezentacje nadal działają. Rejestracja jest imienna, i po uruchomieniu programu piszę imię i nazwisko właściciela. Nie wiem tylko czy mogę go również zainstalować na drugim kompie, czy to będzie legalne i np. nie zablokują mi go. W każdym razie najważniejsze, aby do płatności użyć karty kredytowej z wypukłymi literami. Mnie poratował kumpel bo na mojej visa elektron z inteligo nie poszło. Pozdrawiam wszystkich.

spiritwood
10-04-2007, 16:19
Jezeli podana jest cena 69.95 USD to tyle za niego zaplacisz. Credit Card fraud jest ciezkim przestepstwem w USA, wiec zadna firma, ktorej wlasciciel jest przy zdrowych zmyslach tego nie zrobi. Ja te forme zakupow stosuje z powodzeniem od kilku lat i jeszcze mi sie nie zdarzylo, aby ktokolwiek zawyzyl mi cene. Wersja 'download' jest zwykle tansza o kilkanascie, kilkadziesiat dolarow od wersji w pudelku (odpadaja rowniez koszty przesylki). Roznica w cenie miedzy 'download' a jakimkolwiek sklepem w Polsce jest zwykle 100%. Przyklady?
Roxio Toast Titanium - download 78USD, sklep w PL 599 PLN
Native instruments Guitar Rig - download 300 USD - sklep w PL 2000PLN !!!

Przyklady mozna mnozyc.

Masz karte kredytowa - kupuj smialo.

PaSkal
10-04-2007, 17:54
Konkretnie: z polskiej karty kredytowej (na wszelki wypadek: takiej z wypukłymi cyferkami, nie np. Visa Electron) przeliczą Ci cenę zakupu po kursie wymiany w dniu transakcji. Teraz dolar słabuje, więc zapłacisz trochę więcej, ale na 70 USD różnica niewielka...

Śmiało wprowadzaj numer karty i ściągaj program. Ja tak kupiłem Bibble i żadnych problemów też nie miałem.

HTH
Paweł

edit: jak dolar słabuje, to zapłacisz mniej! pomerdało mi się!

fIlek
10-04-2007, 19:20
Kupuj śmiało - tyle, że w formularzu przy zakupie, jeśli będziesz miał wzmiankę o zakupie dla prowadzących firmy, zaznacz, że masz i podaj NIP - oszczędzisz VAT, a i tak nikt nie sprawdzi, czy tak jest w rzeczywistości.

wwwwww22
13-04-2007, 13:09
mam ten programik moge go udostępnić

Gawronnek
13-04-2007, 13:14
wwwwww22 piractwa na tym forum nie popieramy, a wręcz przeciwnie ostro tępimy

wwwwww22
13-04-2007, 13:31
nie jestem prawnikiem ale z tego co wiem to można ściągać "nielegalnie" nie można tylko wysyłać!!

wrrum
13-04-2007, 14:15
Oj! Po cienkim lodzie stąpasz.
Nie słyszałeś o niedawnych akcjach policji wyłapującej właśnie tych co udostępniają ???
Jest to tak samo nielegalne.

wwwwww22
13-04-2007, 14:23
poprostu no coment . Jesteśmy w polsce HALO . zawsze można powiedzieć że piraci się z patryjotyzmu bo się kasy nie daje amerykanom .
a tu taki tekst o policji z jednego z forum http://www.osiol.com/Policja-te-nie-jest-wita-t65349.html

Godzina 11:15, miejscowy park (duże miasto, ale nie Wa-wa), wracałem z uczelni (jak to dumnie brzmi biggrin.gif). Na ławce spał jakiś żul, na końcu ścieżki stał radiowóz... kogo ja tam widzę? Znajomego z prewencji..., a że mieli przerwę na poączka to sobie pogadałem.

I tak dowiedziałem się paru nowych rzeczy. 15 marca br. była w komendzie kontrola komputerów, Co wiem? Najpierw kilka faktów, które udało mi się wyciągnąć:

1) na trzech funkcjonariuszy przypada jeden komputer - przypadek kolegi.
2) komputery te są klasy Pentium II, czasami jeszcze Pentium I - 486DX wyszły definitywnie ze służby osiem lat temu, ale na komendzie stoją jeszcze dwa czarnobiałe monitory 14"- taka pamiątka po zamierzchłych czasach.
3) dwa ksera, jedna drukarka laserowa (nowa) i cztery atramentówki... chyba Lexmark - używane, jedna zepsuta.
4) jeden komputer z procesorem Celeron D (dwu letni)
5) mają internet (nie wszędzie) 1,5Mb/s - chyba TP S.A ale kolega nie był pewny... on tylko korzysta i się nie orientuje.

Teraz regulamin, jest tam (na komendzie) oficjalna lista z oprogramowaniem, które może być na komputerach i uwga! Nie wolno im instalować nawet oprogramowania Shareware, Trial. Tylko wersje pełne komercyjne (zakupione) oraz całkowicie darmowe. Tak więc WinZip czy WinRAR jest zakazany, mogą mieć Open Office, ale i tak korzystają z MS Office bo był w pakiecie. To oficjalnie biggrin.gif

A nieoficjalnie jest tak:

1) zasada, ręka rękę myje jest ciągle aktualna
2) za nim dojdzie do kontroli kierownik jest o niej informowany - wtedy pada polecenie "kasujcie piraty" i "chowanie dysków"
3) korzystają z torrentów i ed2k (głównie Azerus i eMule)
4) przynoszą swoje dyski twarde z domów i "zgrywają zassany software", muzykę i filmy (najczęsciej filmy)
5) zrobili zrzutkę (Ci młodzi) na nagrywarkę DVD-RW... bo na jednym był jakiś stary samsung CD-RW.
6) starsi głównie męczą młodszych o ściągnięcie gier typu kulki, pasjansy, mahjong czy word lub excela dla syna do szkoły, czasami chcą jakieś odcinki danego serialu.
7) korzystają z forów z linkami do ed2k, między innymi www.osiol.com - są zarejestrowani bier.gif

Oczywiście wszystko jest nieoficjalnie. Jak się tak pytałem jak to tak mogą, to odpowiedź zawsze ta sama, że mało płacą, po za tym prawo jest takie jakie jest (było o tym na forum), jest szybki internet, jest dostępność, a kontrole jak są to rzadko, a i tak o niej wiedzą. Tym bardziej, że Ci co kontrolują robią to tak:

1) Menu Start
2) Ustawienia
3) Panel Sterowania
4) Dodaj/Usuń programy

Teraz sprawdzją listę zainstalowanego software z listą kierownika jak jest ok to jest czysto. Czasmi dla ściemy robią CTRL+E i chodzą po katalogach - ale przebiegli funkcjonariusze katalogi z paniami bez ubrań ukrywają, w opcjach folderów pliki ukryte są schowane. I tak jest czysto biggrin.gif

Tyle się w te 20 minut doiedziałem, to tak z ciekawszych rzeczy.

tomhagen
14-04-2007, 02:43
wiesz koleżko... tu bardziej chodzi o zasady według których staramy sie nie być złodziejami, bo jaka jest prawda to każdy dobrze wiem więc daruj sobie takie głodne kawałki jak powyższy. myślałeś że zacwaniakujesz, ale niestety szacunku tym nie zyskasz.

Terminux
15-04-2007, 18:00
Przepraszam, że podłączam się pod cudzy wątek ale co mam zrobić, jak chcę kupić program ale niestety, nie mam karty kredytowej tylko zwykłą Visa Elektron z banku Inteligo? A chciałbym kupić konkretnie picturetoexe.

PaSkal
15-04-2007, 20:50
Nie. Jeśli wbijesz numer takiej karty w formularzu na stronie internetowej, to system Ci wyrzuci, że to nie jest karta kredytowa.

P.

tiara
02-01-2009, 13:18
Witam wszystkich i zaczynam pytaniem. Dzisiaj zamówiłam sobie ProShow Gold. Jak długo trzeba czekać na przysłanie kodu do rejestracji?

Pawel92
02-01-2009, 15:56
... jeśli będziesz miał wzmiankę o zakupie dla prowadzących firmy, zaznacz, że masz i podaj NIP - oszczędzisz VAT, a i tak nikt nie sprawdzi, czy tak jest w rzeczywistości.

:-? No to ładnie sie nam nowy rok zaczyna ...

Jacky
02-01-2009, 17:11
Witam wszystkich i zaczynam pytaniem. Dzisiaj zamówiłam sobie ProShow Gold. Jak długo trzeba czekać na przysłanie kodu do rejestracji?

Czekałem kilka godzin.

Pozdrawiam - Jacek

6868
02-01-2009, 17:39
..to ja tez pod cudzy watek... :)
czy orientuje sie ktos jak to jest z zakupem szkla przez net ze stanow - jakis godny shop?
Jakie sa dodatkowe koszta - clo itd
Czy zawsze funkcjonuje :

fIlek (http://forum.nikon.org.pl/member.php?u=7659)Kupuj śmiało - tyle, że w formularzu przy zakupie, jeśli będziesz miał wzmiankę o zakupie dla prowadzących firmy, zaznacz, że masz i podaj NIP - oszczędzisz VAT, a i tak nikt nie sprawdzi, czy tak jest w rzeczywistości.
pozdrawiam

micher
08-01-2009, 00:05
Kupuj śmiało - tyle, że w formularzu przy zakupie, jeśli będziesz miał wzmiankę o zakupie dla prowadzących firmy, zaznacz, że masz i podaj NIP - oszczędzisz VAT, a i tak nikt nie sprawdzi, czy tak jest w rzeczywistości.

????

Nie sprawdzi w Stanach w sklepie internetowym bo nie ma takiej możliwości czy w Polsce przy odliczaniu VAT-u z faktury amerykańskiej ?