Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Łódka
zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/694/4og3.jpg/)
Nikonozaur
13-08-2013, 22:43
Elegancko jest, widać dostroiłeś się do nowej puszki. ;)
Bardzo mi sie podoba...obrobka lepsza niz w pierwszej wersji z tego miejsca...
Z aptekarskich uwag to szkoda że łódka zasłania czubek odbicia góry, ale poza tym podoba się bardzo.
Ładnie "wycackane" zdjęcie ;) , warunki sprzyjały.
właśnie miałem napisać, że szkoda lini horyzontu dotykającej łodki ale creep mnie ubiegł ;)
pierwsze z tego miejsca chyba fajniesze było, zwłaszcza za sprawą kamieni i przenikającego się z nimi odbicia chmur co sprawiało, że obraz był bardzo spójny
łódka mimo, że fajna nie do końca mi to rekompensuje ;)
No i przy tym zdjęciu wróciłem do zdjęcia "odbicie", jestem już pewien, że tam za bardzo namieszałeś z niebem :)
Tutaj jest ok. Zdjęcie jako całość bardzo miłe w odbiorze - zazdroszczę wycieczki.
Pozdrawiam Mirek
No i przy tym zdjęciu wróciłem do zdjęcia "odbicie", jestem już pewien, że tam za bardzo namieszałeś z niebem :)
Tutaj jest ok. Zdjęcie jako całość bardzo miłe w odbiorze - zazdroszczę wycieczki.
Pozdrawiam Mirek
Tam było tylko więcej saturacji, zadnych innych zabiegów. Po prostu znając już wasz odbiór, tutaj niebo po prostu odbarwiłem, też nic wiecej nie ruszając.
Na wszystkich fotografiach z tego miejsca niebo jest tego rodzaju, skałada się z dwóch warstw chmur - wysokich bardzo ładnych , i niskich w postaci mgły muskającej szczyty , i to własnie ta dolna watowata warstwa robi wrazenie braku wyraznego rysunku chmur. A tamta fotografia pojdzie do obrobki raz jeszcze bo na to zasługuje.
No ładnie ta łódka wkomponowana.Pozdrawiam
Na wcześniejszych kadrach z Norwegii trochę mi przeszkadzało ostre światło ,tutaj jest z tzw złotej godziny :) ,bardzo pozytywny odbiór wywołał na mnie ten obrazek.
Bartekkw
14-08-2013, 19:59
Bardzo fajna kompozycja i kolor