Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Latarnia
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/photo/my-images/585/sz5b.jpg/)
elegancko, bardzo przyjemne światło pastelami niebo maluje
Yokofaja
13-08-2013, 21:26
Dobry kadr , ciekawy obiekt l co najważniejsze - latarnia pokazana w widoku z wody. Pewien niedosyt wywołuje obróbka , taka trochę w moim odczuciu nie do końca zdecydowana. Można z tego obrazka trochę wycisnąć nie naruszając jego klimatu.
Rażą też świecące mury.
Nikonozaur
13-08-2013, 22:30
Technicznie wyszedłeś obronną ręką bo rozpiętość tonalna była więcej niż spora. Mimo to poczekam na coś z nowego nabytku. :) (A może już doszła paczka?)
Technicznie wyszedłeś obronną ręką bo rozpiętość tonalna była więcej niż spora. Mimo to poczekam na coś z nowego nabytku. :) (A może już doszła paczka?)
Zdjecie z jednej klatki, mecze kolejna metode obrobki co jest jednoznaczne z nie otrzymaniem paczki JESZCZE!!! ;)
Paczka od wczoraj utknela w niemczech...pewnie w piatek bede mial nowe zabawki.
Chmury swieca swiadomie i sam do tego dazylem, nawet to rozswietlilem mocniej, szczegol i detal tam jest;)
Jak to mówią "ucz się ucz" :)
Całkiem nieźle to wyszło, ale musisz właśnie uważać na wyciąganie z cieni poszczególnych rzeczy ;)
Dla mnie, również latarnie troszkę za bardzo wyciągnąłeś.
Ja bym zmniejszył kontrast na wodzie i jasne części skałek lekko wyeksponował.
Takie moje, ale inny zrobił by inaczej ;)
Ale to akurat jest wolane w Lightroomie w calosci, Rafale to nie ta technika;)
zastanawiam się jak wyeksponować w tym przypadku, jasne części skałek nie wyciągając jednocześnie latarni..
Jak dla mnie to skały mogłyby być ciut jaśniejsze, poza tym naturalnie to wygląda - bez udziwnień :)
Czekam na coś z nowej zabawki.
Pozdrawiam Mirek
Jak dla mnie to skały mogłyby być ciut jaśniejsze.....
Pozdrawiam Mirek
mz. zaczęły by krzyczeć , widac po swietle że wyrażnie swieci z lewej. Generalnie jest to kawał porzadnego krajobrazu
zastanawiam się jak wyeksponować w tym przypadku, jasne części skałek nie wyciągając jednocześnie latarni..
A to akurat bardzo latwe (CNX2 i color pointy), ale skalki byly ciemne, mokre, wiec postanowilem tak zostawic...
jacekz40
14-08-2013, 13:57
Dobrze "wywalczony" obróbką obrazek ;) bo raczej trudny w opanowaniu ze względu na te światło. Jednoznacznie trudno zdjęcie ocenić, plusy od latarni aż po horyzont natomiast jak dla mnie kłóci się z tym woda na pierwszym planie, nawet nie te ciemniejsze skałki one mi nie wadzą.
Podoba się tak naturalnie .Pozdrawiam
zbyszekD7000
14-08-2013, 15:01
Ta latarnia to chyba troszkę leci w lewo
Bartekkw
14-08-2013, 20:01
Fajny model. Ustrzeliłem dzisiaj takową w Chorwacji, ale zdecydowanie mniej urodziwą. Podoba się