Zobacz pełną wersję : Czy problem BGLOD dotyczy wszystkich D70 ?
Ciekawi mnie ten problem objawiający się świeceniem zielonej diody dostępu do karty i niemożnością zrobienia zdjęcia.
Czy producent ten problem rozwiązał i nie są nim obarczone korpusy z ostatniej serii przed zakończeniem produkcji ?
Czy istnieje duże prawdopodobieństwo, że może się przytrafić w każdym modelu D70 ?
Jak się ustrzec ?
Pozdrawiam
Moshica
To chyba wie tylko producent. Nie znasz dnia, ni godziny. Na szczęście robią to za Free.
Chodzi o to że boję się długich wakacyjnych wyjazdów 4000km od domu, gdzie jak padnie to na amen i wtedy bez drugiego aparatu leżę.
To jak puszka pandory, tylko posiadanie drugiego aparatu może ustrzec od porażki, bo wyjazdu się raczej nie powtórzy.
Gawronnek bardzo stresująca jest ta sytuacja !
Pozdrawiam
Moshica
Tylko, że "padnięcie" aparatu może nastąpić niezależnie od tego, czy to jest D70 (nikon), 400D (canon), sony, pentax i każdy inny. Każdy może się zepsuć i ja zawsze mam w torbie z D70s malutki/fajniutki aparacik zwany Olkiem MJU II i w przypadku awarii 70-ki mam rezerwę. Na wakacyjne fotki jest świetny a i na plaży pod ręcznikiem może zostać a ja mogę się oddalić bez strachu, że jak przyjdę, to lustrzaka już nie będzie.
żółto-czarny
09-04-2007, 22:54
Czy istnieje duże prawdopodobieństwo, że może się przytrafić w każdym modelu D70 ?
Mój egzemplarz to prawdopodobnie końcówka 2004 i do tej pory nie było objawów tej choroby. Zatem ośmielam się założyć małe niebezpieczeństwo już do końca jego żywota :-D
aTomek, na polskiej plaży to i o tego Olka bym się trochę bał :wink: