Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Domyślnie Czy problem BGLOD dotyczy wszystkich D70 ?

Ciekawi mnie ten problem objawiający się świeceniem zielonej diody dostępu do karty i niemożnością zrobienia zdjęcia.
    Czy producent ten problem rozwiązał i nie są nim obarczone korpusy z ostatniej serii przed zakończeniem produkcji ?
    Czy istnieje duże prawdopodobieństwo, że może się przytrafić w każdym modelu D70 ?
    Jak się ustrzec ?

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

To chyba wie tylko producent. Nie znasz dnia, ni godziny. Na szczęście robią to za Free.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Chodzi o to że boję się długich wakacyjnych wyjazdów 4000km od domu, gdzie jak padnie to na amen i wtedy bez drugiego aparatu leżę.
    To jak puszka pandory, tylko posiadanie drugiego aparatu może ustrzec od porażki, bo wyjazdu się raczej nie powtórzy.
    Gawronnek bardzo stresująca jest ta sytuacja !

Pozdrawiam
    Moshica
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Tylko, że "padnięcie" aparatu może nastąpić niezależnie od tego, czy to jest D70 (nikon), 400D (canon), sony, pentax i każdy inny. Każdy może się zepsuć i ja zawsze mam w torbie z D70s malutki/fajniutki aparacik zwany Olkiem MJU II i w przypadku awarii 70-ki mam rezerwę. Na wakacyjne fotki jest świetny a i na plaży pod ręcznikiem może zostać a ja mogę się oddalić bez strachu, że jak przyjdę, to lustrzaka już nie będzie.
    Pozdrawiam
    Tomek
    Puszka, statyw i negatyw - takie kiedyś były czasy, a dziś to same cyfrasy...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moshica Zobacz posta
    Czy istnieje duże prawdopodobieństwo, że może się przytrafić w każdym modelu D70 ?
    Mój egzemplarz to prawdopodobnie końcówka 2004 i do tej pory nie było objawów tej choroby. Zatem ośmielam się założyć małe niebezpieczeństwo już do końca jego żywota
    aTomek, na polskiej plaży to i o tego Olka bym się trochę bał
    Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
    Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!

Uprawnienia umieszczania postów